Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Προτεραιότητα η Αλ Ριάντι”

“Προτεραιότητα η Αλ Ριάντι”

mitropoulos subotic

mitropoulos-subotic

O Δημήτρης Μητρόπουλος αποτέλεσε το στήριγμα του Λευτέρη Σούμποτιτς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου από την Αλ Ριάντι. Ο 31χρονος τεχνικός έχει γεμίσει το βιογραφικό του παρά το νεαρό της ηλικίας του και με αφορμή το νταμπλ στο Λίβανο, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα του Λιβάνου, τη συνεργασία του με τον Σούμποτιβς, για το μέλλον του αλλά και την εκτίμηση που χαίρουν οι Έλληνες προπονητές στο εξωτερικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου:

“Σε μία δύσκολη χρονιά όπως εξελίχθηκε για όλους, είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε και τους δύο εγχώριους τίτλους. Ήταν δύσκολη σεζόν γιατί το πρωτάθλημα εξαιτίας κάποιων προβλημάτων της ομοσπονδίας άργησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα να μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον προγραμματισμό της ομάδας. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στους τελικούς, καθώς διακόπηκαν εξαιτίας επεισοδίων και άρχισαν ξανά έπειτα από περίπου μία εβδομάδα. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη συνεργασία που έχουμε, όλους τους ανθρώπους της ομάδας που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας και φυσικά τον κόουτς Σούμποτιτς για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου”.

Για το επίπεδο του Λιβανέζικου πρωταθλήματος:

“Αν και δεν το περίμενα η λιβανέζικη λίγκα είναι από τις καλύτερες της Ασίας, καθώς γίνεται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ταλαντούχοι γηγενείς παίκτες, έρχονται καλοί ξένοι αθλητές, ενώ φέτος υπήρχαν αρκετοί Ευρωπαίοι προπονητές. Θεωρώ ότι αν αλλάξουν κάποια πράγματα που αφορούν την οργάνωση τότε το μέλλον της λίγκας θα είναι πολύ καλύτερο, καθώς το μπάσκετ στη χώρα είναι το πρώτο σε δημοφιλία άθλημα κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό”.

Για την συνεργασία του με τον Λευτέρη Σούμποτιτς:

“Η συνεργασία με τον κόουτς Σούμποτιτς  ήταν πραγματικά άψογη. Έχω την χαρά να παίρνω πολλά από τον κόουτς τόσο σε μπασκετικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό. Ως άνθρωπος είναι πολύ ανοικτός και δοτικός, όμως παράλληλα είναι αυστηρός και επαγγελματίας”.

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή κι αν το περίμενε:

“Η Αλ Ριάντι είναι η πιο ιστορική ομάδα στο Λίβανο και από τις μεγαλύτερες στην Ασία, οπότε δεν υπάρχουν άλλοι στόχοι εκτός από τους τίτλους! Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα, όμως είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα εξ αρχής και περίμενα ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε ειδικά όταν κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος”.

Για τη νέα σεζόν και τα προσωπικά του σχέδια:

“Για τη νέα σεζόν προτεραιότητα για εμένα αποτελεί η Αλ Ριάντι. Θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε προπονητή που έχει στόχους υπάρχει η σκέψη να γίνει πρώτος προπονητής, όμως δεν πρέπει αυτό να είναι αυτοσκοπός.

Αυτό που έχω ως αρχή είναι να βοηθάω από το πόστο που έχω την ομάδα που εργάζομαι. Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες για αναβάθμιση θα δούμε. Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Ελλάδα γιατί μου έλειψε η χώρα μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα”.

Για τον Έλληνα προπονητή και πως τον αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό:

Ο Έλληνας προπονητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εξωτερικό. Οι Ελληνικές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο σε συνδυασμό με τους Έλληνες προπονητές που κάνουν σπουδαία δουλειά στο εξωτερικό βοηθάνε να ανοίξουν νέοι δρόμοι σε εμάς τους νεότερους γι’ αυτό και πρέπει να τους ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρία που μας δίνουν.

Ειδικά στο Λίβανο που αγαπούν και διψούν για μπάσκετ από την πρώτη στιγμή τόσο τον κόουτς Σούμποτιτς όσο και εμένα μας αγκάλιασαν δείχνοντας στο πρόσωπο μας μεγάλη εκτίμηση“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…