Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Οριστικός ο διχασμός

Οριστικός ο διχασμός

agravanis papapetrou christodoulou

agravanis-papapetrou-christodoulou

Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι δεν κυλάει ήρεμα για την Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών μέχρις στιγμής. Κάτι οι τρεις απώλειες λόγω τραυματισμών, κάτι το θέμα που έχει ανακύψει στις σχέσεις ΕΟΚ – Ολυμπιακού με αφορμή την ασφάλιση των διεθνών, έχει φέρει τη “γαλανόλευκη” στο παρά πέντε του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με ένα ερωτηματικό να βρίσκεται δίπλα στα ονόματα των Ιωάννη Παπαπέτρου, Δημήτρη Αγραβάνη και Ανδρέα Χριστοδούλου.

Ένα ερωτηματικό που όμως βρήκε απάντηση, αφού οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα βρεθούν στην Κρήτη για να ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οριστικά!

Το πρώτο deadline που είχε δοθεί από την πλευρά της Ομοσπονδίας για την ενσωμάτωση των αθλητών ήταν πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία. Το δεύτερο (και τελικό) ήταν… σήμερα, οπότε και ενημερώθηκαν οι παίκτες της Εθνικής για το ποιοι θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για το τελευταίο φιλικό τουρνουά, πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι τρεις “ερυθρόλευκοι” δεν ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους της “γαλανόλευκης“, προκειμένου να βρίσκονται στο ξενοδοχείο για την αναχώρηση της αποστολής (όπως συνέβη με τους υπόλοιπους δεκαπέντε που έχει στη διάθεσή του ο Κώστας Μίσσας), όπερ και σημαίνει πως μπαίνει τέλος σε κάθε σενάριο συμμετοχής τους στη φετινή διοργάνωση.

Έτσι, οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης και Ανδρέας Χριστοδούλου θα κάνουν… διακοπές το προσεχές διάστημα, αντί να ενισχύουν την Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών. Δίχως, φυσικά, να πρόκειται για δική τους ευθύνη. Αντίθετα, είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για ό,τι συμβαίνει εδώ και ένα μήνα, όπου λειτουργούν σαν… πιόνια στη σκακιέρα, όπου παίζουν ένα σκληρό παιχνίδι η ΕΟΚ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Το ποιος φταίει είναι γνωστό, αφού οι δύο πλευρές δεν έδειξαν διάθεση να λυθεί έγκαιρα το πρόβλημα, βάζοντας τους εγωισμούς τους πάνω από την επιτυχία της Εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών. Από τη μία πλευρά, οι “ερυθρόλευκοι” δεν χειρίστηκαν σωστά το θέμα με τις ασφαλίσεις των τριών “μικρών“, από την άλλη η ΕΟΚ επέλεξε την πόλωση όταν η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το βήμα πίσω, προσπαθώντας να βρεθεί μία λύση (“Αμβλύνεται (;) η ένταση“).

Πώς έγινε αυτό; Με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από πλευράς ΕΟΚ (“Εσύ, αγαπάς την Εθνική;“). Τότε που αντί να… μαζευτεί το θέμα και να βρεθεί λύση, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ένας έλεγχος που μπορούσε να ανακτηθεί άμεσα μέσω της παρέμβασης του Γιάννη Ανδριανού στο ζήτημα (“Μηδενική ανοχή”), δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της, γνωρίζοντας πως θα πορευθεί με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες. Θετικό από τη μία, αφού μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα, αρνητικό από την άλλη, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα παραταχθεί πλήρες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει, πάντως, αυτό που μένει ως γεύση είναι πως οι εγωισμοί έκαναν άνω κάτω το πιο ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ: Την Εθνική ομάδα. Έστω κι αν πρόκειται για τους Νέους Άνδρες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…