Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μηδενική ανοχή

Μηδενική ανοχή

andrianos giannis

andrianos-giannis

Το θέμα των “Εθνικών ομάδων” δεν απασχολεί μόνο τον στενό χώρο του μπάσκετ. Δεν θα λυθεί μόνο εντός της… “πορτοκαλί οικογένειας“, καθώς τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα δεν είναι “ιδιοκτησία” κανενός. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, παρακολουθεί στενά το ζήτημα που έχει ανακύψει και δεν είναι διατεθειμένος να δείξει ανοχή σε… μαζικές αρνήσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Το μήνυμα από την πλευρά της Πολιτείας, προς κάθε πλευρά, είναι σαφές: Η Εθνική είναι πάνω απ’ όλους και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Δεν αποτελεί μοχλό πίεσης και η στάση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού συνοψίζεται σε δύο λέξεις: “Μηδενική ανοχή“.

Ο κ. Ανδριανός και οι επιτελείς του θα επιχειρήσουν μέσω της “διπλωματίας” να συμβάλλουν στην εκτόνωση της κατάστασης και στην επίλυση του ζητήματος, αλλά δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από αυτό που θεωρούν… κόκκινη γραμμή.

Αν, μάλιστα, ο Ολυμπιακός επιμείνει στην άρνησή του να στείλει τους παίκτες του στις Εθνικές ομάδες, τότε το Υφυπουργείο είναι αποφασισμένο να φτάσει στην απέναντι όχθη, απαγορεύοντας στις ελληνικές ομάδες τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. “Ή θα πάμε όλοι παντού, ή θα κάτσουμε στα σπίτια μας” είναι το μήνυμα και δεν επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών.

Είναι κοινό μυστικό πως οι σχέσεις ανάμεσα στον Γιάννη Ανδριανό και τον μονίμως (κι εν πολλοίς άδικα) διαμαρτυρόμενο Γιώργο Βασιλακόπουλο δεν είναι στο υψηλότερο σημείο. Όπως είναι κοινό μυστικό ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να έχει την παραμικρή παρέμβαση στα των εκλογών του ΕΣΑΚΕ, δεν δυσαρεστήθηκε από το αποτέλεσμα. Το αντίθετο

Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει με τις Εθνικές ομάδες. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και στην πράξη ο κ. Ανδριανός δείχνει ότι μπορεί να ξεχωρίσει τις δύο διαφορετικές καταστάσεις. Κι έτσι πρέπει. Η “επίσημη αγαπημένη“, αλλά και οι “μικρότερεςΕθνικές είναι πάνω από κάθε σωματειακό ή άλλο εσωτερικού ενδιαφέροντος πρόβλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…