Μουδιάσαμε…

aggelopouloi giannakopoulos sef

aggelopouloi-giannakopoulos-sef

nikolaouΌταν γράφαμε στις 20 Μαΐου στο σχόλιό μας με τίτλο “Γιατί ν’ αρέσει;“, υπονοώντας το ζευγάρι των τελικών πρωταθλήματος κάποιοι μας είχαν πει: “Παραβιάζεις ανοικτές θύρες”. Δίκιο είχαν. Καημό το είχαμε, ωστόσο, να πέσουμε έξω.

Κάναμε το λάθος… να δούμε και τον ποδοσφαιρικό αγώνα Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου παρότι οι γηπεδούχοι αδικήθηκαν, οι φιλοξενούμενοι χειροκροτήθηκαν για την ισοπαλία τίτλου μέσα στο Καμπ Νου! Αθλητικός πολιτισμός, που στην Ελλάδα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Δεν θα μπούμε στην ουσία, παρότι έχουμε άποψη. Άλλωστε, έγραψαν σχετικά οι συνάδελφοι του eBasket.gr, που βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Εμείς στα μετόπισθεν γίναμε (τηλεοπτικοί) μάρτυρες των δηλώσεων του Γιώργου Αγγελόπουλου, εκ των μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος κάνοντας πράξη τις προ ημερών απειλές του για τον αποκλεισμό των διεθνών από το Μουντομπάσκετ, προκάλεσε σοκ. Ανατριχίλα.

Έχουμε τη βεβαιότητα, δε, ότι και αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, μαζί με την πίκρα για το 2-2, που δεν είναι καταστροφικό, ακόμα τουλάχιστον, θα μούδιασαν κιόλας με τη δήλωση Αγγελόπουλου. Ο κ. Αγγελόπουλος δικαιούται να διαμαρτύρεται, αν αυτό πιστεύει, ότι αδικήθηκε από τους διαιτητές, δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί την Εθνική ομάδα στην πίεση, που ασκεί στην ΕΟΚ και στον Βασιλακόπουλο.

Και πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων η ΕΟΚ. Σε πρόσωπα και ουσία. Αυτό όμως είναι θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε σε άλλο χρόνο και σε κάθε περίπτωση δεν αφορά στον σημερινό αγώνα. Μουδιάσαμε και εμείς με την δήλωση Αγγελόπουλου γιατί είχαμε την αίσθηση, ότι η προ ημερών επιστολή είχε γραφτεί “εν θερμώ. Αίσθηση ήταν όμως και μόνο… Όλα αυτά παραμονές μιας μεγάλης διοργάνωσης. Αλήθεια, τί να σκέφτεται άραγε ο Φώτης Κατσικάρης;

Η δήλωση Αγγελόπουλου ήλθε μόλις μερικά εικοσιτετράωρα μετά την σοκαριστική δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ, ο οποίος επίσης έβαλε κατά της διαιτησίας.

Μέσα σ’ όλα και τα επεισόδια, που προκλήθηκαν σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, κυρίως στο ΣΕΦ, όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα αποτίμηση.

Είναι προφανές ότι οι παράγοντες ένθεν και ένθεν δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Τα παθήματα του παρελθόντος δεν έχουν γίνει μαθήματα. Λείπει η έμπνευση. Λείπει η σωστή διαχείριση κρίσης. Κάποιοι “ρίχνουν λάδι στην φωτιά” και αυτοί δεν είναι οι οπαδοί…

Όλα τα παραπάνω τα είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες. Πώς;

Διαβάστε:
“Γιατί ν’ αρέσει ένα πρωτάθλημα, όπου ακόμη και οι “κοκορομαχίες” του, ένθεν και ένθεν, είναι προβλέψιμες και δεν έχουν την… αίγλη του παρελθόντος; Γιατί ν’ αρέσει ένα πρωτάθλημα, όπου οι βασικοί… χρηματοδότες του, γιατί τέτοιοι είναι ουσιαστικά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, επιμένουν να μη μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος;

Η αναφορά μας στην φρέσκια είδηση ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού απέστειλε επιστολή στην ΕΟΚ και ζητεί ασφάλιση των διεθνών παικτών, σε άλλη περίπτωση δεν θα τους επιτρέψει την συμμετοχή στην Εθνική ενόψει Μουντομπάσκετ.

Ακόμη κι αν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν δίκιο, που δεν έχουν κατά την ταπεινή μας άποψη, ποιον πείθουν για τον χρόνο που επέλεξαν; Παραμονές των τελικών Πρωταθλήματος. Πρόδηλο είναι, αν συνδυαστεί αυτό και με πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών, ότι προσδοκούν σε άλλα οφέλη.

Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική ομάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Η Εθνική ομάδα είναι εθνική υπόθεση κι αυτό δεν αποτελεί εθνικιστική έξαρση, αλλά πραγματικότητα που στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι αγνοούν.

Γιατί ν’ αρέσει ένα πρωτάθλημα, όπου ενδεχομένως οι έτεροι βασικοί χρηματοδότες του, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ενδεχομένως παρασυρθεί και απαντήσει; Δεν μας ξεγελάνε οι (ενίοτε) προσχηματικές χαιρετούρες ειρήνης μεταξύ τους…

Γιατί ν’ αρέσει ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα προκληθούν μικρά ή μεγάλα επεισόδια, και έπειτα θα σπεύδουμε όλοι οι επαΐοντες να καταδικάζουμε, θαρρείς και θα φταίει ο… Χατζηπετρής;”

Είπατε κάτι;

Γιατί να αρέσει το ζευγάρι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού (Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού) λοιπόν; Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…