Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Όταν μιλά η πείρα (vid)

Όταν μιλά η πείρα (vid)

hardalias-ball

Αν έπαιζε μπάσκετ (παρότι προέρχεται από τον χώρο του χάντμπολ) θα έμενε στην ιστορία ως ο πιο… εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος. Γιατί, αν κρίνουμε από τις… θητείες του, είτε στην πολιτική, είτε στον αθλητισμό, δεν σταματά αν δεν φτάσει στον στόχο του, αν δεν πετύχει αυτό που εξ αρχής έβαλε σκοπό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει συνδέσει το όνομά του με το γυναικείο μπάσκετ και τον Αθηναϊκό. Επί των… ημερών του η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ γράφτηκε και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως η πολυνίκης ομάδα στον χώρο του μπάσκετ.

“Ήταν όμορφες μέρες. Ό,τι πετύχαμε το πετύχαμε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα, προγραμματισμό, σχεδιασμό. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη” μας λέει και μάλλον κάτι ξέρει, αφού κι ως δήμαρχος δεν άφησε πολλά στην τύχη…

“Με τρεις συνεχόμενες θητείες στον δήμο Βύρωνα, έχω να λέω για την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μου, αλλά και για το ότι κάναμε πράξη το 96,3% των δεσμεύσεων μας. Δεν τάζαμε… λαγούς με πετραχήλια, σχεδιάζαμε προσεκτικά τις κινήσεις μας, για να γίνει ο Βύρωνας αυτό που ονειρευτήκαμε”.

Αν νομίζετε ότι είναι από τους ανθρώπους που… κάθονται πάνω στις δάφνες του έργου τους, μάλλον δεν ξέρετε καλά τον Νίκο Χαρδαλιά. “Μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα και πιστεύω ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί από τον Χρήστο Γώγο” υποστήριξε κι εξήγησε γιατί επέλεξε να “μετακομίσει” στην Περιφέρεια, δίπλα στον Γιάννη Σγουρό.

hardalia-sgouros1

“Η Περιφέρεια Αττικής δεν αποτελεί μέσο για την ικανοποίηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός. Είναι ένας χώρος που χρειάζεται ανθρώπους με εμπειρία και γνώση, προκειμένου η Αττική να κάνει ένα βήμα μπροστά”.

Σε δύσκολες εποχές που ζούμε οι προτεραιότητες του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη είναι “τα έργα υποδομών και η καταπολέμηση της φτώχειας. Με έργα που θα δώσουν προοπτική, χωρίς να ρισκάρουμε το μέλλον των παιδιών μας (σε όλα τα επίπεδα), θα αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού την ανεργία και έτσι θα συμβάλουμε στην καταπολέμηση της φτώχειας. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδάκι, αλλά μαζί με τον Γιάννη Σγουρό και τους υπόλοιπους συνεργάτες έχουμε εμπειρία, γνώση και αυτοδιοικητικές ικανότητες. Κι αυτό το λέμε με… αποδείξεις”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ζώντας στον δήμο Βύρωνα, έχοντας τεράστια συνεισφορά στην προσπάθεια για την προστασία του Υμηττού, μπορεί να μιλήσει για θέματα περιβάλλοντος. “Έχουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες συνοψίζονται σε μια.. πρόταση: Μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση κάθε γειτονιάς στην Αττική, τόσο σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διαβίωσης“.

Αντί επιλόγου, στην ερώτηση ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος στις αυριανές εκλογές, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: “Αντίπαλος είναι τα προβλήματα και όχι οι άλλοι συνδυασμοί“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…