Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – ΠΑΟΚ 89-83

ΠΑΟ – ΠΑΟΚ 89-83

pao paok

pao-paok

Με τα χίλια ζόρια
Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά με τον ΠΑΟΚ (89-83), αλλά αυτό δεν ήρθε εύκολα. Κι αυτό γιατί οι Θεσσαλονικείς έφτασαν το “τριφύλλι” στα… όριά του αγωνιστικά παλεύοντας μέχρι τέλους για το “διπλό”. Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, όμως, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και πετυχαίνοντας μερικά καθοριστικά καλάθια (δια χειρός Φώτση) πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς.

Κι όλα αυτά επειδή ο Μαυροκεφαλίδης (32π.) έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Ή αν θέλετε, το καλύτερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα τον τελευταίο χρόνο. Ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ ήταν μια ομάδα μόνος του στο β’ δεκάλεπτο και συνολικά μπορεί να αισθάνεται πως “έσωσε” το “τριφύλλι” από την εντός έδρας ήττα.

Παρότι επρόκειτο για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Basket League ΟΠΑΠ, ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε συγκεντρωμένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί σε ρόλο κυνηγού από τα πρώτα λεπτά, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα (ή σχεδόν όλα) σωστά.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν είχε άγχος, πέτυχε αρκετά περιφερειακά σουτ και χάρη στο δίδυμο των ΤσαϊρέληΜπόγρη κατάφερε να πάρει από νωρίς διψήφιο προβάδισμα (9-19 στο 6′).

Οι προσπάθειες των “πρασίνων” για ανατροπή των δεδομένων ήταν ως επί το πλείστον άστοχες, όχι όμως και αυτές των φιλοξενούμενων που έβλεπαν το αντίπαλο καλάθι σα… βαρέλι. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +10 (21-31) στο τέλος του α’ δεκαλέπτου, με τα ποσοστά του (11/17 σουτ) να είναι εξωπραγματικά.

Κι αν κανείς περίμενε πως η κατάσταση θα αλλάξει (υπέρ του Παναθηναϊκού) στο β’ δεκάλεπτο, αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση. Τα πολλά λάθη σε συνδυασμό με την αστοχία (κυρίως του Φώτση) δεν επέτρεψαν στο “τριφύλλι” να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε σε κάθε περίπτωση τον τρόπο να μένει μπροστά στο σκορ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού μόνο οι ΔιαμαντίδηςΜαυροκεφαλίδης απειλούσαν άλλωστε το αντίπαλο καλάθι, με αποτέλεσμα η άμυνα του “Δικεφάλου του Βορρά” να επικεντρωθεί πάνω τους.

Κάτι που όμως δημιούργησε φθορά στους “ψηλούς” του καθώς το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους ΜπόγρηΚαλλέΤσαϊρέλη να έχουν από τρία φάουλ. Ένα πρόβλημα το οποίο καλούταν να λύσει ο Σούλης Μαρκόπουλος, ειδικά από τη στιγμή που είδε τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει στο -4 (45-49) χάρη σε καλάθι του Διαμαντίδη με το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι “πράσινοι” έδειξαν να “ξυπνούν” χάρη στην ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ το δίδυμο των ΓκιστΛάσμε, αλλά μετά τα πρώτα έξι λεπτά  του τρίτου δεκαλέπτου η αγωνιστική μετριότητα επανήλθε.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είδε το παιχνίδι να γυρίζει… τούμπα (61-56 στο 26ο λεπτό), αλλά δεν παρέδωσε τα όπλα. Αντίθετα, με άρμα μάχης τον Μπόγρη και τη δημιουργία του Κούπερ, επέστρεψε στα ηνία της αναμέτρησης και “τρέχοντας” σερί 8-0 ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ (61-64 στο 28′).

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 34ο λεπτό (72-74). Από εκεί και μετά, ο Παναθηναϊκός ήταν σχεδόν πάντα ένα βήμα μπροστά. Όχι ότι “καθάρισε” το παιχνίδι (τουναντίον), αλλά είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Η οποία ήρθε μετά κόπων και βασάνων με 89-83, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν άντεξαν μέχρι τέλους χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία να κάνουν το “μπρέικ” και να κάνουν αυτοί το πρώτο (από τα τρία) βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 45-49, 65-66, 89-83.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι, Φώτσης 9 (1), Ούκιτς 7 (1), Λάσμε 6, Μαυροκεφαλίδης 32 (11/16 δίπ., 10/11 βολ., 10 ριμπ., 11 κερδ. φάουλ, 47 rank.), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 10 (2), Παππάς, ΓΙάνκοβιτς, Ματσιούλις 8 (2), Ράιτ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 13, Κούπερ 15 (1), Χαραλαμπίδης 14 (1), Τσόχλας 2, Τσαϊρέλης 14 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 3, Καλλές, Μπόγρης 16 (9 ριμπ.), Κασελάκης 6 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…