Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 83-77

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 83-77

ukic charalampidis

ukic-charalampidis

Ένα βήμα έμεινε
Το παρολίγον πάθημα της Τρίτης δεν έγινε για τα καλά… μάθημα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε υπέρ το δέον. Οι “πράσινοι” πήραν μεν το ροζ φύλλο αγώνα (83-77), αλλά το γεγονός ότι ζορίστηκαν πολύ για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό εν όψει των τελικών.

Αυτή τη φορά, οι “πράσινοι” δεν χρειάστηκαν πάντως τον “διαστημικό” Μαυροκεφαλίδη για να κερδίσουν, αλλά τα τρίποντα, χάρη στα οποία έφεραν τούμπα το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο και μπόρεσαν σιγά σιγά να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Δεδομένο είναι πάντως πως ο “Δικέφαλος του Βορρά” κέρδισε τις εντυπώσεις για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών ημερών δείχνοντας πως… δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς καθώς ο Χαραλαμπόπουλος πήρε τη θέση του Ράιτ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και προτιμήθηκε να μείνει εκτός δωδεκάδας προκειμένου να προφυλαχθεί.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τους “πράσινους” να ξεκινούν ορεξάτοι και με διάθεση να “ανεβάσουν στροφές” από το πρώτο λεπτό. Τα δύο γρήγορα φάουλ του Διαμαντίδη όμως και ο εκνευρισμός που επικράτησε ως αποτέλεσμα αυτού ήταν αρκετά για να αποσυντονίσουν το “τριφύλλι”.

Έτσι, το +4 (13-9) του 5ου λεπτού έκανε γρήγορα φτερά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε δίχως εντός παιδιάς καλάθι για περίπου εννιά λεπτά, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε βρει τον τρόπο να “πληγώνει” την αντίπαλη άμυνα. Είτε με παιχνίδι από το “ζωγραφιστό” είτε με περιφερειακά σουτ.

Κάπως έτσι ο “Δικέφαλος του Βορρά” απέκτησε αέρα δώδεκα πόντων (20-32) στο 14ο λεπτό επιτείνοντας τον “πράσινο” εκνευρισμό. Όσο άλλωστε ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει και επιδιδόταν σε βεβιασμένες προσπάθειες, ήταν αδύνατο να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.

Παρόλ’ αυτά, η φθορά των φάουλ από πλευράς ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την κούραση του Κούπερ έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ανακάμψουν και να μειώσουν στους τέσσερις (30-34 στο 17ο λεπτό) λίγο πριν την ανάπαυλα.

Εν τέλει, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να διατηρεί το προβάδισμα (31-37), αλλά κυρίως να δείχνει ικανή να… ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση δύο βράδια νωρίτερα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι “πράσινοι” σούταραν με 1/13 από την περιφέρεια στο πρώτο μέρος.

Τα δεδομένα του γ’ δεκαλέπτου ήταν διαφορετικά από αυτά των δύο πρώτων. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός άρχισε να ευστοχεί στα σουτ τριών πόντων που πήραν οι παίκτες του με αποτέλεσμα να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό στην επίθεση.

Το “τριφύλλι” πέτυχε πέντε τρίποντα σε διάστημα έξι λεπτών και έχοντας αυτή του την ευστοχία ως άρμα μάχης κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ “χτίζοντας” παράλληλα μία σημαντική διαφορά οκτώ πόντων (55-47) στο 28ο λεπτό.

Εκεί όπου όλα έδειχναν όμως πως ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να ξεμακραίνει, ήρθε ο Πέιν για να διατηρήσει τον “Δικέφαλο του Βορρά” κοντά στο σκορ με την ολοκλήρωση της γ’ περιόδου (56-53).

Το παιχνίδι συνέχισε να κρέμεται από μία κλωστή στο δ’ δεκάλεπτο έως ότου μία αμφισβητούμενη φάση προκάλεσε την έκρηξη του πάγκου του ΠΑΟΚ στο 33ο λεπτό. Με το σκορ στο 61-58 ο Κούπερ πέτυχε εκπρόθεσμο -σύμφωνα με τους διαιτητές- καλάθι στη λήξη της επίθεσης της ομάδας του, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα και αυτό τους στοίχισε μία τεχνική ποινή.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός μεγάλωσε σημαντικά την υπέρ του διαφορά (68-58 στο 34ο λεπτό) και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων για ανατροπή του σκηνικού στα εναπομείναντα έξι λεπτά, πήρε τη νίκη (83-77) κάνοντας το 2-0 στην ημιτελική σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-37, 56-53, 83-77.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 7 (1), Κάρι 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 15 (1), Λάσμε 6, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 17 (3), Γκιστ 17 (2), Παππάς 2, Γιάνκοβιτς 1, Ματσιούλις 8 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 15 (1), Κούπερ 16 (1 τρίπ., 12 ασ.), Χαραλαμπίδης 17 (3), Τσόχλας 1, Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 3 (1), Μπόγρης 9, Κασελάκης, Λιάπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…