Κεντρική Basket League Αγώνες ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 89-64

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 89-64

spanoulis fotsis osfp pao

spanoulis-fotsis-osfp-pao

Ξεκούραστη ισοφάριση
Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ απόψε ήταν κάτι παραπάνω από καθολική. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέτριψε τον Παναθηναικό με 89-64 και πέτυχε την πιο εύκολη νίκη του επί του “αιωνίου” αντιπάλου τα τελευταία χρόνια. Επειδή όμως αυτό που μετρά δεν είναι η τελική διαφορά, αλλά το ότι ήρθε το θετικό αποτέλεσμα, η ουσία είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών (1-1) και θα πάνε στο ΟΑΚΑ σε τρεις ημέρες έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (18π.), ο οποίος έδωσε το έναυσμα για την άνετη νίκη με την εμφάνισή του στο πρώτο μέρος, ενώ από πλευράς “τριφυλλιού” πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (19π.).

Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό του αγώνα καθώς οι “ερυθρόλευκοι” έβρισκαν διαρκώς αφύλακτη τη διάβαση προς το καλάθι του Παναθηναϊκού. Οι βοήθειες από πλευράς “τριφυλλιού” ναι μεν ερχόντουσαν αποτελεσματικά στο α’ δεκάλεπτο, αλλά οι περιστροφές όχι.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε γρήγορα με 8-0, με τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι αυτός που έδωσε το σύνθημα. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση, είχαν καλή ψυχολογία και αυτό αποτυπωνόταν από τα ποσοστά τους.

Στο 5ο λεπτό σούταραν με 4/5 από την περιφέρεια και με αυτό ως άρμα μάχης μπόρεσαν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε το +11 (16-5).

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης προσπαθούσε με αλχημείες να να καλύψει την απουσία του Τζέιμς Γκιστ, αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι Γιόνας Ματσιούλις, Αντώνης Φώτσης και Στεφάν Λάσμε χρεώθηκαν με δύο φάουλ από την α’ περίοδο.

Η οποία παρεμπιπτόντως ήταν… “ερυθρόλευκη” από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αφού οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν αέρα δεκαεφτά (!) πόντων (29-12) βάζοντας από πολύ νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός σούταρε με απογοητευτικά ποσοστά μέσα από τη γραμμή των τριών πόντων (3/12).

Το β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους “πράσινους” να αναζητούν την αγωνιστική τους ανάταση με άρμα μάχης τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά όσο δεν είχαν απαντήσεις στα διλήμματα που τους έβαζε ο Ολυμπιακός αυτό δεν ήταν εύκολο.

Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη εξακολουθούσε να μην έχει ρυθμό στις  δύο πλευρές του παρκέ με αποτέλεσμα να παραμένει σε ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση (38-23 στο 15′). Κάτι που δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα αφού ό,τι κι αν γινόταν στο παρκέ ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί την υπέρ του διαφορά.

Έτσι, πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το +19 (48-29) ως παρακαταθήκη, με τη διαφορά στα ποσοστά των δύο ομάδων (ο Ολυμπιακός είχε 15/28 εντός παιδιάς και ο Παναθηναϊκός 10/29) να αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα του πρώτου μέρους.

Το γήπεδο είχε… γείρει επικίνδυνα και αυτό δεν έδειχνε ικανό να αλλάξει στο δεύτερο μέρος. Τουλάχιστον αυτό κατεδείκνυε η εικόνα των δύο ομάδων στο γ’ δεκάλεπτο καθώς οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι. Είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι.

Όταν μάλιστα ο Στεφάν Λάσμε χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ και ο Αντώνης Φώτσης με το τέταρτο, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Κι αν τα λόγια δεν μπορούν να αποτυπώσουν την “ερυθρόλευκη” υπεροχή, οι αριθμοί ήταν… αυστηροί κριτές (63-40 στο 26′).

Η διαφορά παρέμεινε πάνω από τους είκοσι πόντους μέχρι το τέλος της γ’ περιόδου αφού από τη μία ο Ολυμπιακός έβαζε τη μπάλα κοντά στο καλάθι εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως υπερτερούσε πλέον σε κάθε θέση (υψομετρικά), από την άλλη ο Παναθηναϊκός έβγαζε εκνευρισμό και νευρικότητα σχεδόν σε κάθε φάση (σ.σ.: χαρακτηριστική είναι η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις στα μέσα του γ’ δεκαλέπτου).

Με το παιχνίδι να έχει ξεφύγει, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να κάνει συντήρηση δυνάμεων κυρίως, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός πάλευε προκειμένου να περιορίσει την τελική διαφορά της ήττας του.

Μίας ήττας που “πλήγωσε” το γόητρο του “τριφυλλιού” την ίδια ώρα που οι κερκίδες του ΣΕΦ είχαν πάρει… φωτιά από τους πανηγυρισμούς.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Πηλοϊδης – Φούφης.
Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 10 (2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 5 (1), Παπαπέτρου, Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 18 (2), Μάντζαρης 11 (3).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 4, Κάρι 3 (1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 17 (6/17 δίπ.), Διαμαντίδης 12 (2), Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8 (1), Ράιτ 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…