Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Ντρεπόμαστε για το εγκώμιο Φ.Κ.

Ντρεπόμαστε για το εγκώμιο Φ.Κ.

faidon nikolaou aek

faidon-nikolaou-aek

nikolaouΓενναιόδωρος όπως πάντα ο μεγάλος δάσκαλος. Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης έγραψε σήμερα στο “ΦΩΣ των σπορ” για την ταπεινότητά μας. Δεν αποτελεί αυθάδεια, αλλά θεωρούμε, ότι δεν αξίζουμε τόσων και τέτοιων επαίνων.

Θεωρούμε, ότι η άνοδος της ομάδας ανήκει στους πρωταγωνιστές κι αυτοί ως επί το πλείστον είναι οι 15 παίκτες της ΑΕΚ, το τεχνικό επιτελείο, ένας-δύο άνθρωποι όπως ο καθηγητής Κυριάκος Χήνας, και οι διοικούντες το Τμήμα, οι οποίοι μέσα από λάθη και παραλείψεις πέτυχαν τον διπλό στόχο:

Ήτοι την επιστροφή της “Βασίλισσας” στην Α1 και την απαρχή της λύσης – εκκαθάρισης της “αμαρτωλής” ΚΑΕ.

Ο Φ.Κ. έγραψε με την γνωστή, εμπνευσμένη και αξεπέραστη γραφίδα του σήμερα στην δημοφιλέστερη, στην ιστορική στήλη, στο “Α-Ω”:

“Το μπάσκετ “μας γρανίτεψε” ως φιλάθλους, “μας χαλύβδωσε” ως αθλητικούς συντάκτες, έδωσε πάρα πολύ πλούσιο νόημα σε ολόκληρα χρόνια μας, ως το μαύρο σημείο εκείνο, ως το όριο-μηδέν, που συσχετίστηκε και με τον, πριν από τρία χρόνια, ιερόσυλο υποβιβασμό της ομάδας και με… (ας το αφήσουμε αυτό στην καθημερινή “συζήτησή” του με την ψυχή μας)!

Θέλουμε, για την επιστροφή, που οριστικοποιήθηκε χθες, να αναφέρουμε τρία ονόματα. Του αξέχαστου Γιώργου Αμερικάνου, του συναδέλφου μας Γιώργου Νικολάου και του φιλάθλου και ΑΕΚο-ιστορικού Αλέκου Μαργαρίτη!

Αν είχαμε τη δύναμη, που χρειάζεται, αλλά και το δικαίωμα (αν αυτό μας το έδινε τουλάχιστον ο χρόνος που έχουμε αφιερώσει για την Καλλιμαρμαρωμένη θεά), ακριβώς σε αυτούς τους τρεις θα αφιερώναμε μια επιστροφή, την οποία… ο Αρδηττός ’68 εννοείται ότι χρεωστούσε στην εμβρόντητη, στην πλανταγμένη από πολλά δεινά Γρανιτσογκρεμισμένη Νέα Φιλαδέλφεια”.

Ντρεπόμαστε… (και δεν είναι υπερβολή) για το παραπάνω άρθρο-εγκώμιο του Φαίδωνα. Που μας “κατέταξε” μεταξύ δύο “ογκόλιθων”: Του αθλητή-σύμβολο για το ελληνικό μπάσκετ και την ΑΕΚ και του οπαδού-σύμβολο και “νονού” του Ρεκόρ Γκίνες-Καλλιμάρμαρο 1968. Τον ευχαριστούμε, τον Φ.Κ., από τα βάθη της ψυχής μας προφανώς.

Θεωρούμε, ωστόσο, ότι στα τρία αυτά επώδυνα χρόνια της “Βασίλισσας” στις μικρές κατηγορίες, απλά πράξαμε το αυτονόητο. Το δημοσιογραφικό καθήκον μας. Απέναντι στην ομάδα, που κάποτε κάποιοι λάτρεψαν. Πριν την μισήσουν. Ακόμη και κάποιοι μέσα από την ΑΕΚο-οικογένεια…

ΥΓ1: Αυτονόητο είναι και τούτο: Είναι τέτοια η δυναμική της ΑΕΚ, που δεν γινόταν παρά τα κάποια εμπόδια που άλλοι όρθωσαν στο διάβα της, να καθίσει κι άλλη χρονιά στην Α2, ή αλλού. Η ΑΕΚ άξιζε με το παραπάνω την άνοδο και αξίζει και την πρωτιά.

ΥΓ2: Δικαίως, την ΑΕΚ ακολουθεί στην Α1 ο Κόροιβος Αμαλιάδας των εξαιρετικών παικτών, γεννημένων νικητών. Οι φίλοι του… Κοροίβου μπορεί να μας “στολίζουν” με κοσμητικά… εδώ και καιρό, αλλά προφανώς δεν θυμούνται ή δεν διάβασαν ποτέ όσα είχαμε γράψει στην αρχή της περιόδου και όχι μόνο. Με Κακλαμάνο-Χαρισμίδη, αλλά και… Καρύδα-Νοέα, είναι δύσκολο να χάσεις άνοδο.

Υ.Γ3:. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον φίλο και διευθυντή της “ΩΡΑΣ”, Πάνο Λούπο, για όσα έγραψε για μας.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…