Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η δεκάδα των κορυφαίων (vids)

Η δεκάδα των κορυφαίων (vids)

spanoulis lasme

spanoulis-lasme

Η αντίστροφη μέτρηση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα έχει ήδη ξεκινήσει και μία εβδομάδα πριν οι τέσσερις ομάδες παραταχθούν στην… αρένα του Μιλάνου, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις καλύτερες πεντάδες της φετινής διοργάνωσης.

Όπως αναμενόταν, τη… δεκάδα των κορυφαίων απαρτίζουν παίκτες των οποίων οι ομάδες τους έχουν προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα ενώ το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα στην οποία βρίσκονται ο Βασίλης Σπανούλης και ο Στεφάν Λάσμε.

Επίσης ο Κιθ Λάνγκφορντ αποτελεί την εξαίρεση αφού ο Αμερικανός άσος συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα αν και η Αρμάνι Μιλάνο δεν θα δώσει το “παρών” στο μεγάλο “ραντεβού” της επόμενης εβδομάδας (16-18 Μαΐου). Άλλωστε ο 31χρονος γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με μέσο όρο 17,6 πόντους σε 25 αγώνες.

Έτσι την καλύτερη πεντάδα, μαζί με τον Λάνγκφορντ, συμπληρώνουν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (μέσο όρο 13,5 πόντους και 5 ασίστ σε 29 παιχνίδια) και ο Ρούντι Φερνάντεθ (μέσο όρο 13,2 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ, 1,5 κλεψίματα σε 29 αγώνες) της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σόμι Γουίμς (μέσο όρο 12,6 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ σε 27 ματς) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Άντε Τόμιτς (μέσο όρο 11,8 πόντους και 6,3 ριμπάουντ) της Μπαρτσελόνα.

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα υπάρχουν τα ονόματα του Βασίλη Σπανούλη και του Στεφάν Λάσμε. Οι δύο παίκτες δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο φάιναλ φορ ωστόσο πραγματοποίησαν πολύ καλή χρονιά στην Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” είχε μέσο όρο 15,1 πόντους και 4,6 ασίστ σε 26 αγώνες ενώ ο Γκαμπονέζος άσος τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 8,9 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 28 παιχνίδια.

Ο Ρίκι Χίκμαν (μέσο όρο 12,1 πόντους και 2,8 ασίστ σε 28 αγώνες) της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Βίκτορ Κριάπα (μέσο όρο 6,6 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ σε 26 αγώνες) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Νίκολα Μίροτιτς (μέσο όρο 12,2 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε 29 παιχνίδια) της Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι άλλοι τρεις που συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της φετινής διοργάνωσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…