Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Ο συμβολισμός του Αλεξίου

Ο συμβολισμός του Αλεξίου

alexiou hotel

alexiou-hotel

nikolaouΣυμπτωματικά ή όχι, ο Κόροιβος φαίνεται ότι… εξιτάρει τον Αλέξη Αλεξίου. Ήταν ο δεύτερος αιφνιδιασμός του Αλεξίου, μέσα στην περίοδο, σήμερα, σε προπόνηση στη Ζωφριά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τη ήττα-αποκλεισμό από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, στο Κύπελλο έδωσε το “παρών” σε προπόνηση και τα “έψαλε” κατά πάντων.

Ήταν η εποχή, που ο “κιτρινόμαυρος” παράγοντας είχε την αίσθηση, ότι ο Κόροιβος “δεν είναι Μπαρτσελόνα”, που προφανώς δεν είναι, αλλά δεν  είναι και αμελητέα ποσότητα. Τα γράφαμε τότε και είχαμε θεωρηθεί, τουλάχιστον, υπερβολικοί. Ο Κόροιβος το απέδειξε στην πορεία, έστω κι αν χρειάστηκε “λίφτινγκ” την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και σε κάθε περίπτωση κέρδισε την ΑΕΚ τρεις φορές. Βεβαίως, με τον Κόροιβο να “χρεώνεται” το unfair Χαρισμίδη – Νιπεργιάλη και να περνά σε δεύτερη μοίρα το 2-0 επί της “Βασίλισσας”.

Αντιθέτως, άδικο ήταν το “3-0” στη Ζωφριά, όπου και το δικαιολογημένο ξέσπασμα του Βαγγέλη Ζιάγκου. Ο Κόροιβος είναι εξαιρετική ομάδα, ωστόσο, με παίκτες αξίας, όπως για παράδειγμα οι Κακλαμάνος – Νοέας – Χαρισμίδης – Καρύδας – Γαλιώτος και αυτό δεν αλλάζει.

Ο Αλεξίου δεν ήταν το απόγευμα το ίδιο λάβρος με τον περασμένο Σεπτέμβριο. Λογικό. Ο Αλεξίου αναγνωρίζει την προσπάθεια, που έχουν καταβάλλει παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Η ομάδα είναι σταθερά πρώτη εδώ και καιρό. Η παρουσία του είχε σήμερα καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.

Παίκτες και προπονητές είχαν νιώσει μόνοι τους την περασμένη εβδομάδα και πιο… μόνοι τους, όταν ένιωσαν το περασμένο Σάββατο ότι μόνο εντός έδρας δεν έπαιζαν. Επιπλέον, παίκτες και προπονητής της ΑΕΚ έχουν δώσει διαπιστευτήρια, που δεν είχαν δώσει το περασμένο καλοκαίρι.

Παίκτες και προπονητής νίκησαν εκτός έδρας και τον ΟΦΗ και την Καβάλα και τους Ικάρους Σερρών. Πρόκειται για τις ομάδες που ενδεικτικά “χρησιμοποίησε” ο “Ενωσίτης” χρηματοδότης στον “εξάψαλμο” κατά των παικτών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ΑΕΚ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της Κατηγορίας, που ήταν και η απαίτηση του Αλεξίου.

Τούτο σημαίνει, ότι “εν πολλοίς” παίκτες και προπονητής έχουν κάνει προς το παρόν το καθήκον τους. Επίσης, το μπαράζ τραυματισμών κλόνισε την ομάδα (το ξέρει καλά ο Αλεξίου) και συνιστά αυτό δικαιολογία, αφού κάθε μέρα ιατρικά θαύματα δεν γίνεται να κάνει ούτε ο εξπέρ του είδους, επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ, Δημήτρης Τσούκας, ούτε τα λοιπά μέλη του επιτελείου.

Ο Αλεξίου είχε πει τον περασμένο Σεπτέμβριο: “Σας είχα πει, ότι πρέπει να ματώσετε στην Αμαλιάδα, αλλά δεν το κάνατε. Εγώ αν έπαιζα θα μάτωνα. Ο κόσμος σας εμπιστεύτηκε. Δεν ήταν εμφάνιση αυτή. Δεν δέχομαι να χάνετε σε μία έδρα, όπου υπήρχαν οικογένειες στο γήπεδο και βαράγανε παλαμάκια.

Και με τόσο κόσμο της ​ΑΕΚ μέσα; Δηλαδή, σε άλλες έδρες τι θα γίνει; Χάνατε με δώδεκα πόντους διαφορά και το γυρίσατε το ματς. Πώς ξαφνικά το ξαναχάνετε; Δεν είναι δυνατό να βάζετε ογδόντα πόντους και να χάνετε. Δηλαδή, τι θα γίνετε αν παίξετε σε άλλες έδρες; Δεν παίξατε με την… Μπαρτσελόνα, με τον Κόροιβο παίξατε. Δεν ανέχομαι και δεν αντέχω να μου λένε “καλά χάσατε από την Αμαλιάδα”;

Έπρεπε να μπείτε μέσα και να δείξετε σε όλους ποιος θα είναι το αφεντικό της κατηγορίας. Μην μου πείτε αύριο ότι ο ΟΦΗ ή η Καβάλα, ή οι Ίκαροι Σερρών έχουν δύσκολες έδρες. Όταν σας πήρα το καλοκαίρι είχατε δώσει μία υπόσχεση. Τηρήστε την. Και όποιοι (παίκτες) δεν μπορείτε, να το πείτε, να πάτε στην εξέδρα. Η ΑΕΚ θα ανέβει στην Α1 έστω κι αν κάποιοι από σας δεν είναι στο παρκέ. Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής”.

Εξέλιπαν οι λόγοι, λοιπόν, για τους οποίους το φθινόπωρο ο Αλεξίου είχε ξεσπάσει. Ο Αλεξίου γνωρίζει καλά τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής στην ομάδα κι ότι το αγωνιστικό Τμήμα έχει κάνει το καθήκον του. Ο Αλεξίου σε μια κρίσιμη ώρα για τη “Βασίλισσα” έδωσε, λοιπόν, το “παρών”.

Η ενότητα αυτή την ώρα και πριν από τον “τελικό” με τον Φιλαθλητικό, η θέση του οποίου στην βαθμολογία είναι πλασματική, είναι απαιτητή. Η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι, αλλά το ερχόμενο Σάββατο, έστω με τα προβλήματα τραυματισμών να έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Βαγγέλη Ζιάγκο, δεν χωρά και μαθηματικά η λέξη ήττα στο λεξιλόγιό της.

Τι θα μείνει ως απωθημένο για τον Αλεξίου, αν η ΑΕΚ τα καταφέρει στου Ζωγράφου; Ο… Κόροιβος. Θα έχει ενδιαφέρον ο τέταρτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων την ερχόμενη περίοδο, είτε στο Κύπελλο, είτε στο Πρωτάθλημα της Α1, όπου η ΑΕΚ θα επιδιώξει να ξορκίσει τον εφιάλτη. Μπας κι αλλάξει και ο Αλεξίου δρομολόγιο…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…