Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Ευκαιρία και προοπτική”

“Ευκαιρία και προοπτική”

fragias11

fragias1

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην καριέρα του Βασίλη Φραγκιά ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας του Κατάρ ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τη Μέση Ανατολή θα εμπιστευτεί για πρώτη φορά Ευρωπαίο προπονητή.

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την καινούρια εμπειρία στην προπονητική του διαδρομή, για το πώς προέκυψε η συνεργασία αλλά και τους στόχους που έχει με το που πάρει στα χέρια του τα “κλειδιά” της εθνικής ομάδας του Κατάρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Φραγκιά:

Για τη συνεργασία του με την Εθνική ομάδα του Κατάρ: “Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και μία καινούρια προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα μου. Είναι τιμητικό να αναλαμβάνεις μία εθνική ομάδα ειδικά όταν σε εμπιστεύεται ένα ξένο κράτος”.

Για την προσέγγιση της ομοσπονδίας και πως προέκυψε αυτή η συνεργασία: “Ως άνθρωπος πιστεύω πάρα πολύ στις συγκυρίες. Έγινε γρήγορα η προσέγγιση, δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο να το σκεφτώ ιδιαίτερα από τη στιγμή που η προσφορά και όλα τα δεδομένα με ικανοποίησαν. Η πρόκληση να μπεις σε ένα διαφορετικό πολιτισμό είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ήταν δύσκολο να μην αποδεχτώ τη συγκεκριμένη πρόταση”.

“Είναι σημαντικό ότι αρκετοί Έλληνες προπονητές δουλεύουμε έξω κάτι που δείχνει την αναγνώριση που έχει το ελληνικό μπάσκετ παγκοσμίως. Η Ασία έχει τις προοπτικές μίας καινούριας αγοράς, καθώς έχουν δουλέψει κι άλλοι Έλληνες όπως οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιώργος Κετσελίδης και Βαγγέλης Αλεξανδρής. Είναι εξαιρετικά τιμητικό ότι είναι η πρώτη φορά που το Κατάρ δίνει την Εθνική ομάδα σε Ευρωπαίο προπονητή, καθώς μέχρι τώρα συνεργαζόταν με Αμερικανούς“.

“Αυτό δείχνει ότι θέλουν μία αλλαγή στη φιλοσοφία και στην δουλειά που γίνεται πάνω στο μπάσκετ. Το ελληνικό μοντέλο δουλειάς χαίρει αποδοχής σε όλο το παγκόσμιο μπάσκετ, αφού οι ελληνικές ομάδες χαρακτηρίζονται από τη σκληρή άμυνα, από τις αρχές που έχουν στο παιχνίδι τους και την γενικότερη δουλειά που γίνεται. Οι Έλληνες είμαστε άρρωστοι με το μπάσκετ κι αυτό το ξέρουν όλοι”.

Για τους στόχους που υπάρχουν: “Στόχος είναι να αναδημιουργηθεί όλη η δομή του καταριανού μπάσκετ. Να προσπαθήσει η ομάδα να παίξει πιο σκληρά, ενώ τα πράγματα δείχνουν ότι ίσως αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που αυτή η ομάδα θα παίξει μαζί, καθώς λόγω ηλικίας κάποιοι μπορεί να αποχωρίσουν οπότε πρέπει να υπάρξει μία διαδικασία ανανέωσης”.

“Πίσω από την αντρική ομάδα υπάρχουν παιδιά, τα οποία τα έχουν πάρει από Σενεγάλη και Βοσνία δίνοντας τους διαβατήρια του Κατάρ. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμα η ώρα να μπουν στην μεγάλη εθνική, όμως σιγά σιγά θα αρχίσουν να εντάσσονται. Αγωνιστικά η ομάδα έχει μπροστά της δύο διοργανώσεις (πρωτάθλημα Κόλπου, Πανασιατικούς αγώνες) στις οποίες η φιλοδοξία μας είναι να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν προπονητικά σε μία Εθνική ομάδα: “Ο χρόνος είναι πολύ πιο περιορισμένος. Για εμένα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω Εθνική, όμως έχω ήδη μιλήσει με συναδέλφους που έχουν ανάλογη εμπειρία και νομίζω ότι παρότι ο χρόνος είναι περιορισμένος θα τα καταφέρουμε. Οι υποχρεώσεις μας ξεκινούν σε τρεις μήνες και θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικός για μία ομάδα να δουλέψει και να βγάλει αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Είναι θετικό ότι οι παίκτες που στελεχώνουν την ομάδα είναι μαζί από το 2006 από το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας και κατ’ επέκταση γνωρίζονται κι έχουν μία χημεία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…