Κεντρική NBA Επικές νίκες και εκπλήξεις! (vid)
NBA

Επικές νίκες και εκπλήξεις! (vid)

lillard blazers rockets1

lillard-blazers-rockets

Όσο προχωράμε τόσο πιο συναρπαστικά γίνονται τα παιχνίδια στα πλέι οφ, με τις εκπλήξεις να μην απουσιάζουν. Οι Ουίζαρντς έκαναν το 3-1 και θέλουν ακόμα μια νίκη για να πετύχουν την τεράστια έκπληξη και να αποκλείσουν τους Μπουλς, οι Ουόριορς ισοφάρισαν τη σειρά με τους Κλίπερς (2-2) με τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες να αποτελούν τροχοπέδη για την ομάδα του Λος Άντζελες ενώ οι Ράπτορς άλωσαν το Μπρούκλιν και έκαναν το 2-2. Τέλος, οι καθηλωτικές συγκρούσεις των Μπλέιζερς με τους Ρόκετς καλά κρατούν αλλά οι πρώτοι είναι αυτοί που αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση πλέον (3-1).

Τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Σικάγο Μπουλς 98-89
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Λος Άντζελες Κλίπερς 118-97
Μπρούκλιν Νετς – Τορόντο Ράπτορς 79-87
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Χιούστον Ρόκετς 123-120

Μια ανάσα από την πρόκριση οι “Μάγοι”

wall-wizards-bulls

Οι Ουίζαρντς ήταν εκπληκτικοί, εγκλώβισαν αμυντικά τους Μπουλς, είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και με ηγέτη τον ασταμάτητο Τρέβορ Αρίζα που σκόραρε 30 πόντους (4/7 διπ.-6/10 τρ.) και κατέβασε 8 ριμπάουντ , επιβλήθηκαν με 98-89 και έκαναν στο 3-1 στη σειρά. Εν συνεχεία ταξιδεύουν στο Σικάγο με την ευκαιρία να αποκλείσουν τους “Ταύρους” μέσα στο σπίτι τους.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε καλή βραδιά όλους τους παίκτες και κυρίως τα βασικά “γρανάζια” με τους Τζον Ουόλ (15π.-3ρ.-10ασ.) και Μπράντλι Μπιλ (18π.-5ρ.-3ασ.) να πλαισιώνουν ιδανικά τον Αρίζα. Σε κακή βραδιά οι Μπουλς, εκ των οποίων “όαση” αποτέλεσε ο Ταζ Γκίμπσον (32π.-7ρ.).

Οι “Μάγοι” μπήκαν φορτσάτοι εξ αρχής και πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 15 πόντων (55-40), με τη διαφορά να ανεβαίνει στο +20 (82-62) στο τέλος της τρίτης περιόδου παρά τα παροδικά ξεσπάσματα των φιλοξενουμένων. Εν τέλει, οι Μπουλς κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά για πρώτη φορά κάτω από τους 10 πόντους (91-83), 2’ πριν την κόρνα της λήξης χωρίς όμως να επιτύχουν κάτι περισσότερο.

Σαστισμένοι Κλίπερς, καταιγιστικοί Ουόριορς

iguodala-warriors-clippers

Οι ρατσιστικές απόψεις που εξέφρασε σε συνομιλία με την σύντροφο του, ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, αποτέλεσε “βόμβα” μεγατόνων στο ΝΒΑ και έναν από τους παράγοντες που η ομάδα του Λος Άντζελες, επηρεασμένη, εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε από τους Ουόριορς με 118-97, στο Όκλαντ.

Κατά την προθέρμανση οι παίκτες των Κλίπερς έβγαλαν το πάνω μέρος από τις φόρμες τους και τα έριξαν στη μέση του γηπέδου ενώ τα μπλουζάκια που φορούσαν από μέσα ήταν φορεμένα από την ανάποδη ώστε να μη φαίνεται το όνομα της ομάδας, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εκτός τόπου και χρόνου το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, οι Ουόριορς το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως με εξαιρετική άμυνα και θανατηφόρους αιφνιδιασμούς και έναν Στέφεν Κάρι (33π.-7ρ.-7ασ.) να τον “πιείς στο ποτήρι” ξαναβρίσκοντας τον καλό του εαυτό όντας “κίνδυνος-θάνατος” από τα 7μ50 (7/14 τρίποντα). Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων τα πολλά φάουλ με τα οποία φορτώθηκαν από νωρίς οι παίκτες τους.

Στην επανάληψη οι Κλίπερς προσπάθησαν να επιστρέψουν αλλά οι “Πολεμιστές” με καταιγιστικά ξεσπάσματα ανέβαζαν στο άψε σβήσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα.

Σημαντικό στήριγμα για τον Κάρι, αποτέλεσε ο Άντρε Ιγκουοντάλα (22π.-4ρ.-9ασ.) αλλά και ο Ντέιβιντ Λι (15π.-6ρ.-2ασ.) που τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στην ισχυρή φροντ λάιν των φιλοξενουμένων. Από την πλευρά των οποίων, κορυφαίος ήταν ο Μπλέικ Γκρίφιν (21π.-6ρ.-3ασ.) με τον Τζαμάλ Κρόφορντ (26π.-2ασ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Μπρέικ και οι Ράπτορς!

nets-raptors

Η τριάδα των Κάιλ Λόουρι (22π.-4ρ.-2ασ.), ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (24π.-5ρ.-2ασ.) και Αμίρ Τζόνσον (17π.-5ρ.) είχε μεγάλα κέφια, οι Ράπτορς πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνιση στη σειρά και επιβλήθηκαν των των Νετς με 87-79, στο Μπρούκλιν. Ο Πολ Πιρς (22π.-5ρ.-2ασ.) πήρε πάνω του ξανά τους γηπεδούχους αλλά δεν βρήκε τα απαραίτητα στηρίγματα.

Οι “Πτερόσαυροι” ξεκίνησαν δυνατά, αλλά μετά την καταιγιστική πρώτη περίοδο (22-35) οι Νετς ισορρόπησαν την κατάσταση (44-51 ημίχρονο) και έφεραν το ματς στα ίσα μετά στο τέλος της τρίτης (67-67). Κατάφεραν να περάσουν μπροστά (79-78) 5’ πριν το τέλος αλλά με σερί 9-0 μέχρι την κόρνα της λήξης, οι φιλοξενούμενοι πήραν το μεγάλο “διπλό”.

Ακόμα μια ματσάρα σε μια ΕΠΙΚΗ σειρά!

moda center-blazers-rockets

Σε δεύτερη σερί αναμέτρηση (και τρίτη συνολικά) ο νικητής μεταξύ Μπλέιζερς και Ρόκετς αναδείχθηκε στην παράταση. Θριαμβευτές ήταν οι γηπεδούχοι, Μπλέιζερς, με 123-120 οι οποίοι έκαναν το 3-1 και βρίσκονται μια νίκη μακριά από την τεράστια πρόκριση απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο! Πρόκειται αδιαμφισβήτητα πλέον για την πιο συναρπαστική σειρά του πρώτου γύρου της post season.

Οι Μπλέιζερς είχαν 4 παίκτες με τουλάχιστον 20 πόντους (!), προεξάρχοντος του σπουδαίου ΛαΜάρκους Όλντριτζ (29π.-10ρ.-4κοψ.) που ήταν εκπληκτικός σε επίθεση και άμυνα κοντράροντας στα ίσα τον Χάουαρντ. Ο Νίκολα Μπατούμ (25π.-6ρ.-6ασ.) πέτυχε καθοριστικά τρίποντα και ο Ουέσλι Μάθιους (21π.-4ρ.-3ασ.-4κλ.) αποτέλεσε την αποτελεσματικότερη αμυντική λύση των γηπεδούχων, εγκλωβίζοντας τον Χάρντεν, ενώ έκανε και το κλέψιμο που έκρινε τον αγώνα. Τέλος, ο Ντάμιαν Λίλαρντ (23π.-8ασ.) αποτέλεσε τον “ιθύνων νου” της ομάδας.

Σε πολύ καλή μέρα βέβαια ήταν και οι Ρόκετς με την τριάδα των Ντουάιτ Χάουαρντ (25π.-14ρ.), Τσάντλερ Πάρσονς (26π.-8ρ.) και Τζέιμς Χάρντεν (28π.-4ρ.-6ασ.), αν και λίγο άστοχος (9/21 εντός παιδιάς), να κάνει σπουδαία εμφάνιση. Όμως δεν ήταν αρκετοί για να ανακόψουν τους αντιπάλους τους.

Οι “Ρουκέτες” ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και η ανάπαυλα του ημιχρόνου τους βρήκε μπροστά με 10 πόντους (51-61). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος (79-84 στο 36’) και στην τελευταία περίοδο έγινε χαμός!

Σε κάθε μικρή διαφορά που έχτιζε η μια ομάδα η άλλη απαντούσε αμέσως και έπαιρνε κεφάλι στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2 πόντους (104-102) 25’’ πριν το τέλος. Ο Μο Ουίλιαμς ευστόχησε σε (το μοναδικό) τρίποντο 18’’ πριν την κόρνα της λήξης και έδωσε “βραχεία κεφαλή” στην ομάδα του (105-104) και εν τέλει μετά και τη βολή του Ντορέλ Ράιτ, ο Χάουαρντ ισοφάρισε και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Μπλέιζερς υπερείχαν αλλά δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν. Με το σκορ στο 123-120, ο Πάτρικ Μπέβερλι κατέβαζε τη μπάλα για την τελευταία επίθεση όμως ο Μάθιους ήταν εκεί, έκανε το κλέψιμο και το 3-1 είναι γεγονός εν μέσω πανζουρλισμών στο “Μόντα Σέντερ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…