Κεντρική Basket League Αγώνες Ελευσίνα – Τρίκαλα 94-77

Ελευσίνα – Τρίκαλα 94-77

elefsina paiktes

elefsina-paiktes

Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του στην κατηγορία έκανε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος συνέτριψε εντός έδρας τα Τρίκαλα (94-77). Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα “καιγόταν” για τη νίκη και αυτό φάνηκε από την παρουσία της εντός παρκέ, εκεί όπου οι “σταχυοφόροι” κυριάρχησαν μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πανελευσινιακός ήταν καλύτερος καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, στοιχείο που αποτυπωνόταν από το σκορ και την υπέρ του διαφορά, η οποία μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα.

Το παιχνίδι πάντως ξέφυγε εκτός ελέγχου για τους φιλοξενούμενους στο β’ δεκάλεπτο, εκεί όπου η άμυνά τους ήταν παντελώς απούσα. Αν μάλιστα μπει στην εξίσωση τόσο η μνημειώδης ευστοχία του Πανελευσινιακού στα σουτ δύο πόντων όσο και η μέτρια (έως κακή) επιθετική λειτουργία των Τρικάλων, τότε αντιλαμβάνεται γιατί οι “σταχυοφόροι” βρέθηκαν στο +20 (48-28) στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ό,τι κι αν επιχείρησαν οι “μπλαουγκράνα” δεν είχε αποτέλεσμα, αφού έμοιαζαν αρκετά νωθροί και υποτονικοί σε σχέση με τους αντιπάλους τους, που… “δάγκωναν” σε κάθε φάση. Σε άμυνα και επίθεση.

Έτσι, δικαιολογείται πλήρως το γεγονός πως το προβάδισμα των γηπεδούχων διατηρούταν με χαρακτηριστική άνεση σε διψήφια επίπεδα, δίνοντάς τους μία νίκη – ανάσα εν όψει της συνέχειας και των τελευταίων δύο αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα ανέκτησε τη χαμένη ψυχολογία του και, πλέον, αυτό που απομένει είναι να διατηρηθεί πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Δύο “στροφές” έμειναν…

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα και τη βαριά ήττα πάντως, τα Τρίκαλα πανηγύρισαν την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής τους αφού οι ήττες του Ηλυσιακού και του Ικάρου Χαλκίδας ήταν αρκετές για να κρατήσουν τους νεοφώτιστους στη Basket League ΟΠΑΠ για μία ακόμη χρονιά.

Διαιτητές: Σχινάς – Κορομηλάς – Ταβουλαρέας.
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 48-28, 75-55, 94-77.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 6 (1 τρίπ., 11ασ.), Παπαμακάριος 7 (1), Αράπης 5 (1), Κάιλς 20 (4), Τζόουνς 6, Φαγιέ 18 (1), Φίσερ 8, Μελισσαράτος 1, Τέρνερ 10, Ούζας, Μάντζαρης 8 (2), Αβραμίδης 5.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 16 (1), Περούνισιτς 5 (1), Γιούινγκ 9, Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 6 (2), Λεκάκης, Πορίνι 4, Σαπ 10 (2), Δεληγιάννης 13, Ματαλόν 7 (1), Πάνος 4, Νικολόπουλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…