Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Δεν βιάζεται ο Αλβέρτης

Δεν βιάζεται ο Αλβέρτης

alvertis manolo proponisi

alvertis-manolo-proponisi

Με καλή ψυχολογία και παρόντων των Δημήτρη και Θανάση Γιαννακόπουλου προπονήθηκε σήμερα για τελευταία φορά ο Παναθηναϊκός, μία μέρα πριν το ντέρμπι… πρόκρισης με την Ουνικάχα Μάλαγα (03/03, 21:00). Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι που θα σημάνει (σε περίπτωση νίκης) την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στάθηκε στη δυσκολία της αυριανής αναμέτρησης, ενώ ξεκαθάρισε πως σε αυτή τη φάση ουδείς σκέφτεται κάτι πιο μακρινό από τον αγώνα με τους Ισπανούς.

“Εύκολο δεν είναι κανένα παιχνίδι και το έχουμε δει μέχρι τώρα. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, αύριο χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη  νίκη. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ας ελπίσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει για να περάσουμε στους οχτώ. Ξέρω ότι ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα όπως κάθε φορά, αλλά περιμένουμε να είμαστε κι εμείς ο εαυτός μας και να κάνουμε όλα αυτά που ξέρουμε στο γήπεδο.

Η Μάλαγα είναι ομάδα ρυθμού. Έρχεται με πλήρες ρόστερ στην Αθήνα. Της αρέσει να τρέχει, έχει παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Είναι κάτι που είδαμε και στον πρώτο γύρο και πρέπει να είμαστε σοβαροί όσο δεν πάει”, δήλωσε αρχικά ο “Φράγκι“, για να συνεχίσει απαντώντας σε ερώτηση για το αν βλέπει ως αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

“Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δικαίωμα να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι μόνο ο αγώνας με την Ουνικάχα και από εκεί και πέρα βλέπουμε”.

Τέλος, ο προπονητής του “τριφυλλιού” ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι έφτασε στους 102 πόντους ο Παναθηναϊκός απέναντι στον  Κολοσσό Ρόδου για την Basket League ΟΠΑΠ: “Είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο παράλληλα με την άμυνα να είμαστε καλοί και στην επίθεση. Θέλω να πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα βρούμε την επιθετική μας ταυτότητα“.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κάρι

curry-tileorasi

Η άποψη του Ραμέλ Κάρι για τον αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα δεν ήταν πολύ διαφορετική από αυτή του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε αρχικά πως “πριν από οτιδήποτε άλλο είμαστε εντός έδρας και ξέρουμε ότι είναι σημαντικό να παίζεις εντός. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, ελπίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μας παιχνίδι και να δούμε τι θα γίνει.

Προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα. Δουλεύουμε καθημερινά. Έχουμε ένα πολύ καλό πλάνο. Γνωρίζουμε όλοι τη σημασία του παιχνιδιού και ο κόουτς έχει κάνει δουλειά να μας προετοιμάσει”, ενώ όταν ρωτήθηκε για την… κατοστάρα επί του Κολοσσού Ρόδου, είπε:

“Ήταν μια καλή βραδιά… Κάποιοι παίκτες έκαναν καλή δουλειά βγήκαν τα συστήματα. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να σκοράρουμε, αλλά και να παίξουμε άμυνα. Αύριο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε πρέπει να λειτουργήσει και η άμυνα και η επίθεση. Ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα“!

Όσο για τον ποιον παίκτη θεωρεί πιο επικίνδυνο από την Ουνικάχα Μάλαγα; “Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης στον οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Είναι ομάδα με πλήρες ρόστερ και θα πρέπει να ασχοληθείς με 10-11 παίκτες και όχι να επικεντρωθείς σε έναν ή δύο. Είναι δύσκολο να παίξεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Πρέπει να προσέξουμε όλους τους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…