Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν έχουμε προτίμηση”

“Δεν έχουμε προτίμηση”

alvertis pao malaga

alvertis-pao-malaga

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα καθώς η νίκη που πήρε (69-60) σήμανε την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αναφέρθηκε στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης, ενώ μίλησε για την επόμενη φάση τονίζοντας πως οι “πράσινοι” δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε ομάδα (Ρεάλ Μαδρίτης ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάναμε. Ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ήταν λογικό να έχουμε πίεση, αλλά πιστεύω ότι το ελέγξαμε με τον καλύτερο τρόπο αμυντικά. Επιθετικά είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα, τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε στη συνέχεια”, δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε μιλώντας για την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ:

Ο κόσμος δεν έλειψε ποτέ, ειδικά όταν η ομάδα τον έχει ανάγκη, όπως σήμερα. Αυτό είναι γνωστό. Ομάδα και κόσμος είναι ένα. Προχωράμε μέχρι να φτάσουμε εκεί που πρέπει”.

Όσο για τα πλέι οφ; “Δεν είμαστε σε θέση να έχουμε προτίμηση. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κυνηγάμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν κάνει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα. Απλά περιμένουμε. Θα θέλαμε να έχουμε το αβαντάζ της έδρας. Αλλά ομάδες σε αυτό το επίπεδο μπορούν να κάνουν την ανατροπή ανά πάσα στιγμή. Όταν έρθει η ώρα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει”, δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για την αποτίμηση της παρουσίας του στον “πράσινο” πάγκο μέχρις στιγμής:

Θεωρητικά πολλά πράγματα είναι εύκολα να τα λες και να τα σχεδιάζεις. Πρακτικά όμως, μέσα στο γήπεδο χρειάζονται ώρες δουλειάς. Έμφαση στην αλλαγή σκέψης κάποιων πραγμάτων. Μιλάω κυρίως για την επίθεση. Είναι κάποια πράγματα που τα δουλεύουμε και θέλουμε να τα βγάλουμε στο παρκέ. Αμυντικά θέλουμε να κρατήσουμε την ίδια ταυτότητα. Η καλύτερη γιατρειά για όλα αυτά είναι ο χρόνος, η καθημερινή δουλειά και η προσπάθεια“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…