Κεντρική Basket League ΑΕΚ Xρόνια Πολλά, “Βασίλισσα” (vid)

Xρόνια Πολλά, “Βασίλισσα” (vid)

aek slavia telikos

aek-slavia-telikos

Ένας αγωνιστικός θρίαμβος, που αντέχει στην πορεία. Ένα ρεκόρ, που ακόμα κι αν δεν είχε καταγραφεί (ελέω Αλέξανδρου Μαργαρίτη) στο Βιβλίο Γκίνες, έχει λάβει μυθικές διαστάσεις. Κι ο λόγος γίνεται για τους 80.000 θεατές που κατέκλυσαν σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια το Καλλιμάρμαρο. Στη δεύτερη πιο μεγάλη ημέρα του πιο φημισμένου Σταδίου του κόσμου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

4η Απριλίου 1968. ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας 89-82. Η γέννηση της… “Βασίλισσας” της Ευρώπης. Το πρώτο ελληνικό τρόπαιο για μια χώρα, που βρήκε αφορμή για να ξεδώσει και αντισταθεί σε “πέτρινα χρόνια”.

Δικαιολογημένα, οι οπαδοί της ΑΕΚ, πιο συντονισμένα και πιο συντεταγμένα από ποτέ ετοιμάζονται να σβήσουν τα… 46 κεράκια στην γενέθλια τούρτα στην καθιερωμένη φιέστα της Βασιλίσσης Σοφίας. Ο μεγάλος απών της βραδιάς ακούει στο όνομα Γιώργος Αμερικάνος.

Ο “Παγκόσμιος“, ο αρχηγός της πλέον πολυδιαφημισμένης ομάδας, κι ας σάρωσε τα ευρωτρόπαια στην πορεία ο Παναθηναϊκός, έφυγε από την ζωή πριν από μερικούς μήνες. Επί σειρά ετών και μέχρι που το καταραμένο εγκεφαλικό τον λύγισε, ήταν εκείνος πρωτοστάτης της δικής του γιορτής, αλλά και της γιορτής των Μήλα, Τρόντζου, Ζούπα, Βασιλειάδη, Λαρετζάκη, Τσάβα, Πετράκη, Νεσιάδη, Δημητριάδη και του αειμνήστου Χρηστέα.

Γι’ αυτό και οι “κιτρινόμαυροι” έχουν σκοπό απόψε να κάνουν τη νύχτα μέρα στο Καλλιμάρμαρο και να στείλουν το δικό τους μήνυμα ευγνωμοσύνης στον Αμερικάνο. Που θα βλέπει από ψηλά

Χρόνια Πολλά, “Βασίλισσα”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…