Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Το Μπρούσκο του ΕΣΑΚΕ

Το Μπρούσκο του ΕΣΑΚΕ

brusco

brusco

nikolaouTα… νταβαντούρια δεν μας άρεσαν ποτέ. Θεωρούσαμε δεδομένο, ότι η δράση είναι αυτοσκοπός και η δράση είναι αυτή, που μας κρατά σε εγρήγορση. Πλην όμως κρίναμε, ότι ειδικά φέτος ορθά-ορθότατα ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να “γιορτάσει”  και είπαμε να επιστρέψουμε, αφού η τελευταία μας “συμμετοχή” καταγράφηκε στον Πύργο.

Το μπάσκετ πέρα και πάνω από εθνικές κρίσεις διατηρεί την ταυτότητά του και δικαιούται και να γιορτάσει. Με τις όποιες αδυναμίες του (και είναι πολλές) ρίχνει γροθιά στο έτσι ή αλλιώς σαθρό κατεστημένο και καταφέρνει διεθνείς νίκες και διακρίσεις. Αντιστέκεται.

Και κυρίως ξορκίζει για λίγο τις έριδες των “αιωνίων”, που ευτυχώς -όπως συνέβαινε στις (ελληνικές) Ολυμπιάδες με τους στρατούς ένθεν και ένθεν- βάζουν τα μαχαίρια στις θήκες. Για τρεις ημέρες, λοιπόν, η “αφρόκρεμα” των αθλητών (και προπονητών), τα πιο λαμπρά αστέρια της, βάσει του κριτηρίου του κόσμου, που πάντως επηρεάζεται κι από το ιλουστρασιόν χαρτί, ήτοι την αναγνωρισιμότητα των παικτών των μεγάλων, θα χαλαρώσουν.

Και υπόσχονται να προσφέρουν υψηλό θέαμα στο φιλοθεάμον κοινό. Τα Χανιά έχουν την εφετινή αγωνιστική περίοδο την τιμητική τους. Λίγο η ομάδα του Πλατανιά, που μπήκε σφήνα στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Λίγο-πολύ το… Μπρούσκο του Αντέννα, που “μέθυσε” το τηλεοπτικό κοινό, που “κόβει φλέβες” για την τριγωνική… ερωτική ιστορία του Σήφη, της Μελίνας και του Αχιλλέα.

Λίγο-πολύ το Μπρούσκο, που φιλοδοξεί να κεράσει το ερχόμενο ΠΣΚ τους πολίτες της “Βενετίας της Ανατολής” η παρέα της Λίγκας. Όλα μαζί συνθέτουν ένα μωσαϊκό ευφορίας για την ομορφούπολη της Μεγαλονήσου. Στην All Star γιορτή του μπάσκετ στην οποία παρεμπιπτόντως συμπεριλαμβάνονται και εκδηλώσεις, που κακώς-κάκιστα δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης σημασίας από το σινάφι μας, όπως είναι οι αγώνες με Καρότσι, οι επισκέψεις σε ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες και αυτιστικών παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκδηλώσεις εντός της πόλης, πέρα από τα κλασικά δρώμενα που θα “λάβουν χώρα” στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού, προσθέτουν “γεύση” στο “διονυσιακό” περιβάλλον, που δημιουργούν οι “αμφιτρύωνες”. Ένα περιβάλλον το οποίο σε συνδυασμό με την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία θα έχει λογικά θεσπέσιο αποτέλεσμα. Δεν είναι και υψηλές πια οι απαιτήσεις σε μία All Star γιορτή.

Αρκεί να γεμίσει το γήπεδο. Που θα γεμίσει. Mπρούσκο. Γεύση κρασιού της Σαντορίνης, που σε ό,τι μας αφορά, άσχετοι όντες, το ψάξαμε και μάθαμε από τις κλεφτές ματιές στο σίριαλ, που έχει και μπόλικη ίντριγκα, ότι έχει ιταλική προέλευση.

Το ebasket θα απολαύσει εκ του σύνεγγυς μαζί με τους τυχερούς που θα σπεύσουν στο κλειστό την ευφορία αυτής της μυσταγωγίας. Και το απόσταγμα της διαδικασίας αυτής θα το καταγράψει.

Που φέτος θα έχει και αγώνα All Star… Τύπου, κι απορούμε γιατί ακόμη δεν το διαφήμισαν οι υπεύθυνοι. Κάτι θα ξέρουν. Σε κάθε περίπτωση εδώ πλάκα κάνουμε προφανώς. Αγώνας θα γίνει, αλλά οι προβολείς δικαιωματικά θα πέσουν αλλού. Το σοβαρό είναι, ότι για άλλη μία φορά, οι καλοί φίλοι του ΕΣΑΚΕ δεν διαφήμισαν γενικότερα στο πανελλήνιο, όσο τουλάχιστον, θα έπρεπε την γιορτή των Χανίων.

Το βέβαιο είναι, ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι όμορφο, και ξέρουμε ότι έχει γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία στην Λίγκα, που στο πρόγραμμά της συμπεριέλαβε για μουσική επένδυση Χολίδη και Πυροβολάκη.

Καλό Αll Star… από Παρασκευή ή έστω Σάββατο, οπότε και ξεκινούν οι τηλεοπτικές μεταδόσεις. Οι ευέξαπτοι αφήστε τα οπαδικά μίση. Από Δευτέρα πάλι. Υπομονή.

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…