Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε”

“Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε”

aggelou osfp efes

aggelou-osfp-efes

Την πεποίθηση του, πως ο Παναθηναϊκός παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του παραμένει ίδιος, εξέφρασε ο τεχνικός της Εφές Αναντολού, Βαγγέλης Αγγέλου, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra 103,3.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Εφές: “Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε το σκηνικό, ώστε να πάρουμε αποφάσεις για το χτίσιμο ενός προγράμματος φιλόδοξου και ταυτόχρονα χαρακτήρα για να δώσουμε στους Τούρκους φιλάθλους μια εικόνα από παιχνίδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά”.

Για την αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό,τον οποίο θα βρουν σε μια νέα κατάσταση με Αλβέρτη και Πρίφτη και αν αυτό αλλάζει δεδομένα: “Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Νομίζω ότι αυτός που προσπάθησε ν” αλλάξει είναι ο Παναθηναϊκός. Περιμένουμε ένα παιχνίδι ίδιο. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε δύο ημέρες να αλλάξει κάτι τακτικά και τεχνικά. Θα αλλάξει ο βαθμός αποφασιστικότητας και ο βαθμός της ομαδικότητας και της συγκέντρωσης. Αλλά βασικά περιμένουμε έναν Παναθηναϊκό όπως και πριν”.

Είπατε πως δεν θα είναι διαφορετικός ο Παναθηναϊκός. Άλλωστε τι να προλάβει να κάνει ο Αλβέρτης. Η απουσία Γκιστ και Κάρι θα επηρεάσει; “Οχι, όχι. Ο Παναθηναϊκός, οι ομάδες της Ευρωλίγκας, προπονητικά είναι ξεκάθαρες. Τακτικά, επαναλαμβάνω, δεν θα αλλάξει ο Παναθηναϊκός. Αλλαγές σε αυτό το επίπεδο και σε αυτό το χρονικό σημείο γίνονται για ψυχολογικούς και λόγους συγκέντρωσης. Αυτό ίσως να είναι αρκετό για ν” αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό επιδίωξε ο Παναθηναϊκός. Πάντως θεωρώ ότι κάθε φορά, είτε παίζεις με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ή Μπαρτσελόνα, προσπαθείς κυρίως να κερδίζεις τον εαυτό σου”.

Για τον Αλβέρτη και το νέο του ρόλο: “Νομίζω τα πράγματα είναι απλά. Τον Αλβέρτη τον θεωρώ πολύ σοβαρή προσωπικότητα στο χώρο. Έχει σταθερή συμπεριφορά, είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν κινήθηκε στο ακραίο. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Του έχω σεβασμό μεγάλο. Όσο γι” αυτό που έχει συμβεί; Θυμάμαι πως και ο Ράιλι έτσι πήρε τους Λέικερς”.

Νομίζω ότι έχει γίνει πολλάκις. Μεγάλες ομάδες ν” αναγκάζονται να καταφύγουν σε μεγάλες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν εύκολα και άμεσα την μπασκετική ύλη και την ψυχολογία. Δεν θα έχει πρόβλημα ούτε ο Αλβέρτης, ούτε ο Παναθηναϊκός. Αλλά θέλω να μιλήσω και για τον Πεδουλάκη. Ήταν πολύ σημαντική η συμβολή του. Κράτησε τον Παναθηναϊκό και τον κράτησε υπερήφανο».

Για τις ομάδες, που έχουν ελάχιστες ή μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης και αν αυτό το γεγονός τις επηρεάζει: “Είναι σκληρό να παίζεις και να σκέφτεσαι ότι δεν θα προκριθείς. Σε αυτό το επίπεδο διαχειρίζεσαι, όμως, την υπερηφάνεια του κλαμπ που υπηρετείς. Απαγορεύεται να σκέφτεσαι αν θα προκριθείς ή όχι”.

Για τον αν έχει εικόνα σχετικά με το τι θα συμβεί στον επίλογο του ομίλου: “Ναι έχω, αλλά θα σου πω ένα πράγμα που παραλείπει πολύς κόσμος. Μια ανάλυση για τα πόσα είναι, πλέον, τα ματς στη χρόνια. Στην Εφές παίζουμε 100 με 110 παιχνίδια, μαζί με φιλικά, τις διεθνείς υποχρεώσεις κ.τ.λ. Μαζί με την αλλαγή του προγράμματος στην Ευρωλίγκα και τη διεύρυνση του ΤOP -16 οι ομάδες χρειάζονται διευρυμένο ρόστερ.

Ομάδες που ενισχύονται μέσα στην σεζόν είναι αναγκασμένες να το πράξουν και πάνω στον πανικό ρισκάρουν. Η φετινή Euroleague απαιτεί ένα βαθύ και ικανοποιητικό ρόστερ, με παίκτες υγιείς και κατάλληλους σε ό, τι αφορά στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Οι προσθήκες μεσούσης της περιόδου είναι σχεδιασμένες και αναγκαίες για να μην εκτροχιαστούν οι ομάδες.

Δείτε πως βοήθησαν πέρυσι οι προσθήκες που έκανε ο Παναθηναϊκός, ή εμείς στο παρελθόν στον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως η διαχείριση των βασικών παικτών των ομάδων θα κρίνουν μέχρι το τέλος ποιος θα προχωρήσει και θα φτάσει ψηλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…