Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο Ανέστης (Tραμπ) Βλάχος στο ebasket!

Ο Ανέστης (Tραμπ) Βλάχος στο ebasket!

vlachos anestis

vlachos-anestis

Οι πολλοί δεν τον ξέρουν ως εγγονό ενός σπουδαίου ηθοποιού. Ο ίδιος, επέλεξε δίχως να πει ποτέ “απεταξάμην” στο βαρύ ονοματεπώνυμο, να “προσθέσει” ψευδώνυμο (“Τραμπ”), για να ακολουθήσει την μοναχική, δική του πορεία στο τραγούδι και στη δημιουργία.

Πρώην μπασκετμπολίστας, άφησε την πορτοκαλί μπάλα πίσω του , αλλά παραμένει φίλος του αθλήματος και του ebasket! Αν και οι τίτλοι στο κείμενό μας τον “προδίδουν”, κυρίες και κύριοι ο Ανέστης (Τζούνιορ) Βλάχος!

Ο νεαρός (και ψαγμένος) καλλιτέχνης στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη αναφέρεται σε προσωπικά δεδομένα, αλλά και στον λόγο για τον οποίο “πολιτεύεται”, ως υποψήφιος σύμβουλος του δήμου Παιανίας – Γλυκών Νερών.

– Ανέστης Τραμπ ή Ανέστης (Τζούνιορ) Βλάχος; Ή, και τα δύο;
“Και τα δύο… Ο κόσμος με γνώρισε και με αγάπησε ως Ανέστη Τραμπ μέσα από τη μουσική μου, το Ανέστης Βλάχος όμως δεν παύει να είναι το πραγματικό μου όνομα. Ήταν επιλογή μου να χρησιμοποιήσω ψευδώνυμο, για να δοκιμάσω τις δικές μου δυνάμεις στο καλλιτεχνικό στερέωμα και όχι να θεωρηθεί ότι ”πατάω” πάνω στο όνομα του παππού μου”.

– Θέλεις-δεν θέλεις είσαι εγγονός ενός πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού, με μεγάλη διαδρομή κυρίως στον κινηματογράφο. Πόσο καμαρώνεις γι’ αυτό;
Καταρχήν είμαι θαυμαστής του ηθοποιού Ανέστη Βλάχου πέρα από την συγγενική μας σχέση. Από κει και πέρα, όταν είσαι εγγονός ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων ηθοποιών, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 180 ταινίες, έχει διακριθεί στο εξωτερικό και έχει αποσπάσει επτά διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, δεν μπορείς παρά να είσαι υπερήφανος”.

– Υπήρξες μπασκετμπολίστας κατά πως ξέρουμε. Πού και σε τι θέση έπαιζες; Ποιος παίκτης σου άρεσε, ή είχες ως πρότυπο; Γιατί δεν συνέχισες; Θέμα ταλέντου, ή επέλεξες άλλες προτεραιότητες;
Το μπάσκετ είναι ένας από τους… έρωτες μου. Την παθιασμένη αυτή αγάπη για το άθλημα, αν θέλετε, μου τη μετέδωσε ο πατέρας μου, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Αθλητικού Ομίλου Αμπελοκήπων, ενώ ήταν και υπεύθυνος αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΕΣΚΑ.

Την ημέρα της βάφτισής μου, 14 Ιουνίου του 1987, η χώρα μας κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ. Σημαδιακό άραγε;

Συμμετείχα σε σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ με σχολικές ομάδες και έχω αποσπάσει μετάλλια και διακρίσεις. Υπήρξα παίκτης του Αγίου Θωμά και αγωνίστηκα στις θέσεις “ένα” και “δύο”, αλλά κυρίως στη θέση “ένα”. Δεν συνέχισα, διότι είχα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με μηχανή. Τραυματίστηκα στο πόδι”.

– Δεν έγινες ούτε… ηθοποιός, ούτε ΑΕΚ, που είναι ο παππούς σου; Κι όχι μόνο είναι ΑΕΚ, είναι και μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ εδώ και χρόνια. Ή, ηθοποιός ενδέχεται να γίνεις τελικά; Γιατί από το “ρεπορτάζ”, που κάναμε, μάθαμε ότι μικρός είχε και τέτοιου είδους ανησυχίες.
“Δεν είμαι ΑΕΚ, όχι. Είμαι Ολυμπιακός από τις πρώτες ημέρες της ζωής μου και σε αυτό συνέβαλε ο άλλος παππούς μου, ο Δημήτρης, και είναι ένα από τα δεκάδες πράγματα που του είμαι ευγνώμων. Γνώρισα την ιστορία, το μεγαλείο του και αγάπησα τον Ολυμπιακό, ακολουθώντας όλα τα Τμήματα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, από την ηλικία των δώδεκα ετών”.

– “Ήρθε η ώρα των νέων ανθρώπων”, χρησιμοποιείς ως μότο στην προεκλογική σου “καμπάνια”. Το πιστεύεις πραγματικά; Τι ήταν αυτό, που σε ώθησε, αρκετά νέος σε ηλικία, να κατέλθεις στις εκλογές, ως υποψήφιος σύμβουλος στον δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών;
“Το πιστεύω πραγματικά και θέλω να προτρέψω μέσα απ’ αυτό το μότο και άλλους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά. Οι νέοι είναι η ελπίδα αυτού του τόπου και το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι επικεφαλής του συνδυασμού μας, Συμμαχία Προόδου, κύριοι, είναι οι Κωνσταντίνος Κατσίκης και Γεώργιος Σιώκος, άνθρωποι με εμπειρία και γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύουν στους νέους ανθρώπους και μου έδωσαν την ευκαιρία, μέσα από την τιμητική τους πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, να ”παντρέψω”, τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους με την δική μου όρεξη και θέληση για προσφορά, για ένα καλύτερο αύριο στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά”.

– Ποιο είναι αυτό κυρίως, που σε θυμώνει στην κοινωνία, στον τόπο σου, και σε ανάγκασε να βουτήξεις στα… βαθιά νερά των… Γλυκών Νερών και της Παιανίας;
“Με θυμώνει η απραξία και αυτός ο ωχαδερφισμός που διακατέχει τον σημερινό Έλληνα. Κι αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, που με ώθησαν να ασχοληθώ με τα κοινά. Βούτηξα στα βαθιά, λοιπόν, διότι θέλησα να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινές τοπικές υποθέσεις και να μπορέσω να κάνω πράξη, όλα όσα έχω ονειρευτεί για τον τόπο που μεγάλωσα και κατοικώ από το 1999″.

– Έχεις ταχτεί στο παρελθόν ή πρόσφατα σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο; Είσαι δεξιός, αριστερός, κεντρώος, οικολόγος, ακραίος, ή θεωρείς ότι οι “ιδεολογίες” είναι κάτι ψεύτικο, που απλά για χρόνια παραπλανούσαν τον κόσμο και στην χώρα μας και αλλού;
“Οι διάφορες ιδεολογίες και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, είναι και η βασική αρχή της δημοκρατίας. Οπότε δεν τις θεωρώ κάτι ψεύτικο. Ίσα – ίσα είναι κάτι απόλυτα υπαρκτό και κάθε Έλληνας πρέπει να διέπεται από δημοκρατικό τρόπο σκέψης. Εγώ θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου Έλληνα πατριώτη, στις φλέβες του οποίου, χτυπά ο εθνικός παλμός και η αγάπη για την πατρίδα του”.

– Πιστεύεις στον Θεό;
“Ναι, και πολύ μάλιστα. Προσπαθώ πάντοτε να βρίσκω το χρόνο να επικοινωνώ με τον Θεό, μέσω της προσευχής και αυτό είναι κάτι που με γαληνεύει”.

– Υπήρξες άνεργος; Σε ενοχλεί αυτό ως νέο και ωραίο και δημιουργικό άνθρωπο;
“Υπήρξα άνεργος και θεωρώ την ανεργία ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σημερινής Ελλάδας. Το να βλέπεις ανθρώπους, με θέληση για προσφορά να μένουν άπραγοι, ή να μεταναστεύουν με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, με λυπεί και με θυμώνει ιδιαίτερα”.

– “Γιατί είσαι ωραίο μωρό;” Πώς προέκυψε ο τίτλος του τραγουδιού, που έγινε «σουξέ» στο youtube; Ή, ποιο άλλο είναι το πιο δημοφιλές;
“Το “γιατί είσαι ωραίο μωρό”, είναι μια ατάκα που χρησιμοποιεί η νεολαία σήμερα και επειδή εγώ προσπαθώ να κάνω τραγούδι την καθημερινότητα μας πάντα με πινελιές αισιοδοξίας, έγραψα, μελοποίησα και ερμήνευσα το κομμάτι αυτό, το οποίο μόλις σε ένα μήνα απέσπασε 24.000 προβολές στο youtube.

Αλλά δεν είναι το μοναδικό κομμάτι μου, που έγινε επιτυχία. Το “Περαστικά κουκλί μου”, και το “Σουξέ” είναι δύο από τα δημιουργήματά μου, που αγαπήθηκαν και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην νυχτερινή ζωή και στο διαδίκτυο”.

– Σε ποιο είδος μουσικής κατατάσσεις τα τραγούδια σου;
“Όπως είπα και παραπάνω, προσπαθώ να δίνω μια νότα αισιοδοξίας στον κόσμο, έτσι ώστε να ξεχνιέται από τα καθημερινά του προβλήματα. Μερικές φορές αυτό έχει και ένα σατυρικό στυλ. Η μουσική μου θα έλεγα ότι είναι εναλλακτικό λαϊκό, με βαλκανικά στοιχεία”.

– Εμφανίζεσαι σε κάποιο μαγαζί αυτή την περίοδο, που μπορεί να σε ακούσει κάποιος;
“Αυτή την περίοδο έχω αφοσιωθεί στον προεκλογικό μου αγώνα. Και προσπαθώ καθημερινά να συμμετέχω σε δράσεις στην περιοχή μου και να αφουγκράζομαι τα προβλήματα των δημοτών της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, οπότε έχω “παγώσει” τις εμφανίσεις μου σε διάφορα κλαμπ, όπου και συνηθίζω να εμφανίζομαι”.

– Έχεις κάποιο πρότυπο καλλιτέχνη;
“Από τους παλαιούς, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Στέλιου Καζαντζίδη. Εννοείται, πως τραγουδάω λαϊκά και προσπαθώ να προσαρμόζω κάθε φορά το πρόγραμμα μου στις απαιτήσεις του κόσμου, που με ακούει. Από τους σύγχρονους τραγουδιστές μού αρέσουν ο Νότης Σφακιανάκης και ο Νίκος Οικονομόπουλος”.

– Ο παππούς Ανέστης Βλάχος ακούει την μουσική σου; Σε συμβουλεύει; Σου… φωνάζει; Ή, είναι κλασικός παππούς, τα βλέπει όλα καλά στον εγγονό του;
Δεν υπάρχει αυστηρότερος κριτής από τον Ανέστη Βλάχο. Και αυτό είναι καλό, διότι με βοηθά να μην κυριεύομαι από έπαρση, να μένω προσηλωμένος στο στόχο μου, και να δουλεύω καθημερινά”.

– Ποια είναι η οικογενειακή σου κατάσταση; Είσαι παντρεμένος, είσαι εργένης;
“Είμαι ελεύθερος. Ο προορισμός του ανθρώπου είναι κάποια στιγμή να παντρεύεται και να κάνει οικογένεια. Αυτό όμως προϋποθέτει να βρεθεί το κατάλληλο άτομο για να γίνει αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει αυτό το άτομο οπότε παραμένω συνειδητά εργένης έως ότου κάποια κοπέλα με κάνει να αναθεωρήσω”.

– Τί έχεις σπουδάσει, Ανέστη; Σε ενοχλεί, που δεν κάνεις αυτό ακριβώς που σπούδασες, ή είναι επιλογή σου να το παλέψεις επαγγελματικά με το τραγούδι, τον στίχο, τη μουσική; Γιατί είσαι και δημιουργός-παραγωγός της δουλειάς του απ’ ότι παρακολουθούμε.
“Έχω σπουδάσει τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατέχω παγκόσμια αναγνωρισμένη πιστοποίηση του κολοσσού της πληροφορικής, της εταιρίας Cisco. Εξασκώ και αυτό μου το επάγγελμα περιστασιακά.

Ασφαλώς και με ενδιαφέρει να το παλέψω επαγγελματικά με τον στίχο και το τραγούδι, διότι είναι κάτι που αγαπώ. ΄Οσο έχω τη δυνατότητα, να μελοποιώ συναισθήματα, θα συνεχίζω να γράφω“.

– Έχεις και συνεργάτες σ’ αυτή την καλλιτεχνική προσπάθεια, ή αλλάζεις ανάλογα με τις προτάσεις και τα δεδομένα;
“Από την πρώτη ημέρα που ασχολήθηκα με τη μουσική, βασικός μου συνεργάτης, είναι ο φίλος μου Νίκος Σπαντίδης, με τον οποίο έκανα τις πρώτες μου επιτυχίες και εξακολουθώ να τον συμβουλεύομαι, διότι προέρχεται από μουσική οικογένεια και οι μουσικές του γνώσεις είναι πολύτιμο εργαλείο για μένα”.

– Είναι “προσωπικό δεδομένο” να ρωτήσουμε τι είναι, τι συμβολίζει το μεγάλο τατουάζ στο αριστερό σου χέρι; Τι σημαίνει το τατουάζ για σένα γενικότερα ως “τρόπος έκφρασης”;
“Λατρεύω την τέχνη σε όλες της τις μορφές. ΄Ετσι δεν θα μπορούσα να μην γοητευτώ από την τέχνη του tattoo, η οποία είναι από τις αρχαιότερες τέχνες στον κόσμο. Βέβαια παίζει ρόλο και ο καλλιτέχνης που θα αναλάβει να σου κάνει το tattoo και σε αυτό τον τομέα, υπήρξα τυχερός, καθώς γνώρισα ένα απίστευτο καλλιτέχνη με όλη τη σημασία της λέξεως από τη Βουλγαρία, τον Dobi Slavov, ο οποίος έχει το ταλέντο να μετατρέπει τα ανθρώπινα σώματα σε πίνακες ζωγραφικής.

Σ’ αυτόν, λοιπόν, εμπιστεύτηκα το σώμα μου και προσπαθήσαμε να αποδώσουμε φάσεις της ζωής μου που με έχουν σημαδέψει”.

– Έχει ταβάνι η καλλιτεχνική σου αναζήτηση; Ποιος είναι ο στόχος σου; Και πόσο είσαι διατεθειμένος να τον υπηρετήσεις, δεδομένου ότι δεν αποφέρει άμεσα χρήματα, ειδικά στις εποχές που ζούμε;
“Όσο ο κόσμος αγκαλιάζει τα κομμάτια μου και τα τραγουδάει στην δουλειά του, στο σπίτι του, στο αυτοκίνητο του, ακόμα και έχοντάς τα ήχο κλήσης στο κινητό του, αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…