Κεντρική Διεθνή Έμεινε κορυφή πριν το ΣΕΦ

Έμεινε κορυφή πριν το ΣΕΦ

gentile armani venezia

gentile-armani-venezia

Την δέκατη συνεχόμενη νίκη της στη Serie A πανηγύρισε η Αρμάνι Μιλάνο η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Βενέτσια με 91-82 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και με ρεκόρ 16-5 έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (6/2) για το TOP-16 της Ευρωλίγκα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο όπου επέβαλαν τον ρυθμό τους και κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, προηγήθηκαν με 28-16 στο 10’ και με 46-44 με την λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη όμως όλα άλλαξαν. Η Αρμάνι ήταν εκπληκτική στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 26-14 έφερε… τούμπα το ματς και πέρασε μπροστά με διψήφια διαφορά (70-60). Ακολούθως δεν είχε πρόβλημα να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της.

Ο Ντάνιελ Χάκετ με 19 πόντους και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 16 πόντους και 8 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Νέιτ Λίνχαρτ είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους ηττημένους που έπεσαν στο 9-12.

Καταιγιστική η Σιένα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Σιένα συνέτριψε εκτός έδρας τη Μοντεγκρανάρο με 78-50 και πέτυχε την δέκατη τέταρτη φετινή της νίκη. Οι πρωταθλητές ήταν καταιγιστικοί από το δεύτερο δεκάλεπτο όπου έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έφτασαν πολύ άνετα στο διπλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 62% (25/40) στα δίποντα και είχαν “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (39 έναντι 30). Ο Έρικ Γκριν με 16 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ο Ζέλικο Σάκιτς τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους.

Συντριβή για Σάκοτα

Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας παρέα με την Καντού και σε… απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Αρμάνι Μιλάνο παρέμεινε η Μπρίντιζι η οποία διέσυρε εντός έδρας τη Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα με 96-70. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ και με ηγέτη τον Ντελρόι Τζέιμς (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ανέβηκαν στο 15-6. Στην αντίπερα όχθη ήταν η δέκατη τρίτη ήττα για τους φιλοξενούμενους από τους διασώθηκε ο Κέιντρεν Κλαρκ (24 πόντοι). Ο Σάκοτα πρόσθεσε 8 πόντους (1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα) σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Χαλαρά η Καντού

Παρέα με τη Μπρίντιζι βρίσκεται και η Καντού η οποία κέρδισε πολύ εύκολα εντός έδρας την Κρεμόνα με 87-72. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 72-48 στο 30’. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν την διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 10/19 (52,6%) στα τρίποντα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζο Ράγκλαντ με 19 πόντους. Ο Τζάριους Τζάκσον (21 πόντοι) δεν έφτανε για τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 7-14.

Δέκατη νίκη για Καζέρτα

Η Καζέρτα δεν δυσκολεύτηκε να “λυγίσει” εντός έδρας την Αβελίνο με 76-57 και να πετύχει την δέκατη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν “σαρωτικοί” από την αρχή του αγώνα και με “όπλο” την πολύ δυνατή άμυνα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να εγείρουν αξιώσεις για το διπλό. Μάλιστα από την πρώτη περίοδο κατάφεραν να εξασφαλίσουν διψήφια διαφορά (28-13). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως κορυφαίο τον Τζεφ Μπρουκς (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Ο Ουίλ Τόμας (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετός για τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν την ενδέκατη φετινή τους ήττα.

Εύκολα Σάσσαρι, Πιστόια

Στο 13-8 έφτασε το ρεκόρ της Σάσσαρι η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει εντός έδρας της Πέζαρο με 102-78. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους που έφτασαν εύκολα στην “κατοστάρα”. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Ντρέικ Ντίνερ (25 πόντοι, 5 ασίστ) ενώ ο Τράβις Ντίνερ πρόσθεσε 11 πόντους και 13 ασίστ. Από τους ηττημένους “πάλεψε” ο Ο Ντι Ανοσίκε με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Τέλος χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Πιστόια έκαμψε την αντίσταση της Ρέτζιο Εμίλια εντός έδρας με 74-66.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όπου προηγήθηκαν με 60-44. Ο Τζαχουάν Τζόνσον με 27 πόντους ήταν φανταστικός για τους νικητές που πανηγύρισαν το ένατο φετινό ροζ φύλλο. Από την άλλη πλευρά ο Τζέιμς Γουάιτ είχε 25 πόντους και 6 ριμπάουντ. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η Βίρτους Ρόμα κέρδισε την Βίρτους Μπολόνια στην παράταση.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Βίρτους Μπολόνια – Βίρτους Ρόμα 85-89 (κ.α. 73-73)
Μοντεγκρανάρο – Σιένα 50-78
Μπρίντιζι – Βαρέζε 96-70
Πιστόια – Ρέτζιο Εμίλια 74-66
Αρμάνι Μιλάνο – Βενέτσια 91-82
Καντού – Κρεμόνα 87-72
Σάσσαρι – Πέζαρο 102-78
Καζέρτα – Αβελίνο 76-57.

Η Βαθμολογία (21η αγωνιστική): Αρμάνι Μιλάνο 37, Μπρίντιζι 36, Καντού 36, Σιένα 35, Βίρτους Ρόμα 34, Σάσσαρι 34, Ρέτζιο Εμίλια 31, Καζέρτα 31, Αβελίνο 31, Πιστόια 30, Βενέτσια 30, Βαρέζε 29, Βίρτους Μπολόνια 29, Κρεμόνα 28, Μοντεγκρανάρο 27, Πέζαρο 26.

Επόμενη αγωνιστική (22η, 8-9/3): Σιένα – Καντού, Αβελίνο – Σάσσαρι, Ρέτζιο Εμίλια – Αρμάνι Μιλάνο, Μπρίντιζι – Καζέρτα, Βίρτους Ρόμα – Κρεμόνα, Βαρέζε – Μοντεγκρανάρο, Βενέτσια – Ρέτζιο Εμίλια, Πέζαρο – Πιστόια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…