Κεντρική Διεθνή Επιστροφή στις νίκες για Βαλένθια

Επιστροφή στις νίκες για Βαλένθια

odom valencia laboral

odom-valencia-laboral

Την δέκατη όγδοη νίκη της στη Liga Endesa πανηγύρισε η Βαλένθια η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Λαμποράλ Κούτσα με 67-55 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την άλλη οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 10-11 ενώ την προσεχή Παρασκευή (7/3) θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το TOP-16 της Ευρωλίγκα. Κατά τα άλλα οι “νυχτερίδες” πραγματοποίησαν πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, όπου επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και με “όπλο” την άμυνα κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 35-32 στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη “παγιδεύτηκαν” και δεν είχαν τις λύσεις προκειμένου να διατηρήσουν την πρωτοπορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαμάρ Όντομ έκανε ντεμπούτο και στο πρωτάθλημα και πέτυχε 2 πόντους.

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές την ώρα που ο Ρομέιν Σάτο τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (10 πόντους, 10 ριμπάουντ). Με την νίκη η Βαλένθια κράτησε σε απόσταση ασφαλείας την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην αντίπερα όχθη ο Τίμπορ Πλάις (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους.

Νίκη-ανάσα για Εστουντιάντες

Πολύ σημαντική που της επιτρέπει να ανασάνει βαθμολογικά πέτυχε η Εστουντιάντες η οποία έριξε στο… καναβάτσο εντός έδρας τη Μπιλμπάο με 86-80 και πήρε το έκτο φετινό ροζ φύλλο. Αντίθετα ήταν η δωδέκατη ήττα για τους Βάσκους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κομβικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης αφού οι “φοιτητές” έκαναν επιμέρους σκορ 29-13, πήραν… κεφάλι με 61-54 και διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το φινάλε. Ο Κάιλ Κούριτς με 24 πόντους ήταν συγκλονιστικός για τους γηπεδούχους ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Άλεξ Μουμπρού είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Καχασόλ Σεβίλλη – Μούρθια 73-93 (1/3)
Χιπούσκοα – Μανρέσα 73-65
Φουενλαμπράδα – Σαραγόσα 72-81
Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 69-74
Μπανταλόνα – Βαγιαδολίδ 95-73
Ρεάλ Μαδρίτης – Τενερίφη 87-76
Γκραν Κανάρια – Ομπραντόιρο 53-60
Βαλένθια – Λαμποράλ Κούτσα 67-55
Εστουντιάντες – Μπιλμπάο 86-80.

Η Βαθμολογία (21η αγωνιστική): Ρεάλ Μαδρίτης 42, Βαλένθια 39, Μπαρτσελόνα 36, Μάλαγα 35, Γκραν Κανάρια 35, Σαραγόσα 34, Ομπραντόιρο 31, Μπανταλόνα 31, Λαμποράλ Κούτσα 31, Καχασόλ Σεβίλλη 31, Χιπούσκοα 30, Μπιλμπάο 30, Τενερίφη 30, Φουενλαμπράδα 28, Εστουντιάντες 27, Μούρθια 27, Μανρέσα 27, Βαγιαδολίδ 23.

Επόμενη αγωνιστική (22η, 8-9/3): Μούρθια – Βαλένθια, Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα, Τενερίφη – Εστουντιάντες, Μπιλμπάο – Καχασόλ Σεβίλλη, Σαραγόσα – Γκραν Κανάρια, Λαμποράλ Κούτσα – Μπανταλόνα, Ομπραντόιρο – Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα – Χιπούσκοα, Μανρέσα – Φουενλαμπράδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…