Κεντρική Διεθνή Φενέρ καλεί Τζάκσον (vid)

Φενέρ καλεί Τζάκσον (vid)

pierre jackson idaho

pierre-jackson-idaho

Έναν “μπόμπερ” ετοιμάζεται να εντάξει στο δυναμικό της η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ η οποία απέχει μία ανάσα από την απόκτηση του Πιερ Τζάκσον που θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την περιφερειακή της γραμμή.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι δύο πλευρές έχουν ουσιαστικά δώσει τα χέρια και ο 23χρονος πόιντ γκαρντ αναμένεται αύριο να βρίσκεται στην γειτονική χώρα. Η μοναδική πιθανότητα να “ναυαγήσει” η συμφωνία είναι ο Πιερ Τζάκσον να βρει συμβόλαιο στο NBA μέχρι και σήμερα το βράδυ, όπου λήγει η προθεσμία των ανταλλαγών. Τα δικαιώματά του ανήκουν στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και αυτοί είναι που θα αποφασίσουν για την τύχη του.

Αν δεν τον εντάξουν στο ρόστερ τους ή δεν τον… ανταλλάξουν τότε θα ενεργοποιηθεί το deal με τη “Φενέρ” και αύριο θα βρίσκεται στην Τουρκία. Ο Τζάκσον αγωνίζεται στους Αϊντάχο Στάμπιντ (σ.σ. θυγατρική των Πόρτλαντ Μπλέιζερς) από τον Νοέμβριο του 2013 όπου πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και τράβηξε την προσοχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο “Ζοτς” ψαχνόταν για ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής της αντιπάλου των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η ανάγκη προσθήκης παίκτη πήρε την μορφή… κατεπείγοντος ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του Κέναν Σιπάχι που τέθηκε νοκ-άουτ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Άλλωστε οι Τούρκοι επιθυμούν ο παίκτης που θα αποκτηθεί να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο του TOP-16 και η προθεσμία εκπνέει την επόμενη εβδομάδα. Από ότι φαίνεται λοιπόν ο “εκλεκτός” είναι ο Πιερ Τζάκσον ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα “φορέσει φέσι”. Θα είναι η δεύτερη φορά στην μέχρι στιγμής σύντομη καριέρα του που ο Αμερικανός άσος επιλέγει την… ευρωπαϊκή δίοδο.

Το καλοκαίρι είχε συμφωνήσει με την Βιλερμπάν ωστόσο αποτέλεσε παρελθόν πριν γίνει… παρόν. Όπως ανέφερε τότε ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, ο λόγος της απομάκρυνσής του ήταν η νοσταλγία που ένιωσε για τις ΗΠΑ και η επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Επιλέχθηκε στο Νο42 του ντραφτ του 2013 από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και στην συνέχεια παραχωρήθηκε στους Πέλικανς. Μετά την απόφασή του να ρίξει “άκυρο” στην Βιλερμπάν προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στους Αϊντάχο Στάμπιντ όπου έδωσε το “παρών” σε 31 παιχνίδια για την λίγκα NBDL έχοντας μέσο όρο 29,1 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 6,2 ασίστ.

Ο Τζάκσον θεωρείται ως ένας δεινός σκόρερ ενώ καλύτερη επίδοσή του στην λίγκα NBDL ήταν οι 58 πόντοι (17/20 δίποντα, 7/13 τρίποντα), που πέτυχε στις 4 Φεβρουαρίου του 2014 στο ματς με τους Τέξας Λέτζεντς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…