Πετυχημένη ομάδα

diamantidis kipello

diamantidis-kipello

Ηράκλειο, αποστολή
kogasΠώς το έλεγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς; “Ομάδα που κερδίζει τίτλο είναι πετυχημένη“. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πετύχει να κατακτήσει τον έναν από τους τρεις στόχους που έθεσε. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο, σ’ έναν τελικό που είχε αγωνία μόνο για 20 λεπτά.

Το κύπελλο άλλοτε γίνεται κυπελλάκι κι άλλοτε κυπελλάρα, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα δυσανασχετούσε αν του έλεγαν να το βάλει στις προθήκες της τροπαιοθήκης του. Κι αν εντέλει η επικράτηση του Παναθηναϊκού ήταν εύκολη, ας μην ξεχνάμε πως για να φτάσει να παίξει με τον Άρη, χρειάστηκε να ρίξει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό.

Οι τίτλοι είναι τίτλοι κι ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει φτάσει στους τρεις σε 1.5 χρόνο. Καθόλου άσχημα. Αυτή τη φορά, την ώρα που ανέβηκε ο Παναθηναϊκός στο βάθρο του Κυπελλούχου δεν ήταν αμήχανος, δεν ήταν κανείς… εκστασιασμένος. Δεν είχε σχέση με την περσινή κατάκτηση, αφού οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές.

Μα μήπως κι αυτό δεν είναι… “τίτλος“, όχι μόνο για τον κόουτς του Παναθηναϊκού, αλλά και για τη διοίκηση του συλλόγου; Μα μήπως κι αυτό δεν είναι μια… κατάκτηση;

Οι “πράσινοι”, αυτή τη στιγμή δικαιούνται να πανηγυρίζουν. Μέχρι να επιστρέψει η ομάδα στην Αθήνα, αφού ακολουθεί ένα σπουδαίο παιχνίδι στη Μάλαγα, αλλά με το κύπελλο στις αποσκευές, με εξασφαλισμένη την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (άρα και το αβαντάζ έδρας για τους τελικούς) και όντως με θετικό πρόσημο στην Ευρωλίγκα και σε θέση πρόκρισης (σήμερα που μιλάμε), ως τώρα έχουν πετύχει 100%.

Βεβαίως, η ομάδα φωνάζει ότι θέλει ενίσχυση, παρότι απόψε ο Ρόκο Ούκιτς έδειξε στοιχεία (έξι πόντοι, επτά ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής), παρότι ο Μάικ Μπατίστ από ένα σημείο και πέρα έδειξε… αθλητικό εγωισμό. Όμως χρειάζεται τουλάχιστον ένας “κοντός”, ενόψει του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας, αλλά και του πρωταθλήματος, που θα κριθεί στα πλέι οφ και η πρωτιά στην κανονική περίοδο μπορεί να σημαίνει πολλά και τίποτα.

Όσον αφορά στον Άρη, ο τίτλος μπορεί να χάθηκε, όμως η παρουσία στον τελικό είναι κάτι. Κατάκτηση για την ομάδα είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99, η ρύθμιση των χρεών (μαζί με το “κούρεμά” τους) και στόχος της διοίκησης πρέπει να είναι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου.

Η παρουσία αρκετών ταλαντούχων νέων παικτών στη 12άδα είναι άλλο ένα θετικό στοιχείο, καθώς υπάρχει η πρώτη ύλη για να χτίσουν πάνω σ’ αυτή την ομάδα της επόμενης μέρας.

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…