Κεντρική NBA NCAA Μια βραδιά σκέτο… θρίλερ (vid)

Μια βραδιά σκέτο… θρίλερ (vid)

gbinije syracuse

gbinije-syracuse

Όταν μια ομάδα που μετρούσε είκοσι πέντε σερί νίκες ηττάται δύο φορές μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, τότε υπάρχει… θέμα. Έστω κι αν η δεύτερη ήττα οφειλόταν σε σημαντικό βαθμό σε… εξωγενείς παράγοντες. Ήτοι τους διαιτητές. Το Duke υπέταξε, λοιπόν, το Syracuse (66-60) χθες το βράδυ, με την απόφαση των διαιτητών δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος (σ.σ.: επιθετικό άουλ με το σκορ στο 60-58) να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων και να προκαλεί την αποβολή του Jim Boeheim.

Οι “Blue Devils” βρέθηκαν σε καλύτερη ημέρα και χάρη στον Jabari Parker (19π.-10ριμπ.) κατάφεραν να φτάσουν στην τελική επικράτηση δείχνοντας πως έχουν “σφυγμό” εν όψει της March Madness. Στην αντίπερα όχθη, οι “Orange” είχαν να αντιπαραβάλουν την παρουσία του Jerami Grant (17π.-8ριμπ.), η οποία όμως δεν έφτανε με αποτέλεσμα να έρθει η δεύτερη “σφαλιάρα” μέσα σε μερικές ημέρες. Το πράγμα αρχίζει να ζορίσει στο “Carrier Dome“.

Αντίστοιχα… χιτσκοκική (αλλά με λιγότερα παράπονα) ήταν η επικράτηση του Louisville επί του Cincinnati (58-57). Εκεί δεν χρειάστηκε κάποιο σφύριγμα των διαιτητών, αλλά ένα σουτ του Russ Smith (10π.), ο οποίος “σκότωσε” τους “Bearcats” με δίποντο λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Για να φτάσει το παιχνίδι, όμως, στην κόψη του ξυραφιού χρειάστηκε η ηγετική εμφάνιση του Montrezl Harrell (21π.-10ριμπ.). Έτσι, πήγε στράφι η απίστευτη εμφάνιση του Sean Kilpatrick (28π.), ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Εις μάτην όμως…

Τα θρίλερ δεν σταμάτησαν εκεί όμως χθες το βράδυ, αφού το Kentucky λίγο έλειψε να πάθει “έμφραγμα” από το LSU. Εν τέλει, όμως, το καλάθι του Julius Randle (8π.-15ριμπ.) αποκατέστησε την τάξη δίνοντας στους “Wildcats” τη νίκη με 77-76 στην παράταση (65-65κ.α.), με τους Aaron Harrison (21π.) και James Young (20π.) να ηγούνται στο σκοράρισμα.

Από εκεί και πέρα, το Arizona πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα – “φωτιά” του Colorado (88-61), την ίδια ώρα που το Kansas μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι με το Texas (85-54) και το North Carolina ισοπέδωσε το Wake Forest (105-72) επιβεβαιώνοντας όσους θεωρούν πως βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Duke – Syracuse 66-60
Ole Miss – Florida 71-75
Wichita State – Drake 54-83
Colorado – Arizona 61-88
New Mexico – San Diego State 58-44
Cincinnati – Louisville 57-58
Kansas – Texas 85-54
Villanova – St. John’s 57-54
Virginia – Notre Dame 70-49
Iowa – Wisconsin 74-79
TCU – Iowa State 60-71
Kentucky – LSU 77-76 (65-65κ.α.)
Memphis – Temple 82-79 (74-74κ.α.)
Stanford – UCLA 83-74
Ohio State – Minnesota 64-46
San Diego – Gonzaga 69-66
North Carolina – Wake Forest 105-72

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…