Κεντρική Διεθνή Συνεχίζει ακάθεκτη η Ρεάλ

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ρεάλ

ben murcia malaga

ben-murcia-malaga

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε εκτός έδρας τη Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 92-69 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Liga Endesa και συνεχίζει ακάθεκτη να διατηρεί το αήττητο σερί της στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Μαδριλένοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα, προηγήθηκαν με 25-10 στο 10’ και στην συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων φτάνοντας εύκολα στο διπλό. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 50% (19/38) στα δίποντα και 43% (10/23) στα τρίποντα. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέρχιο Γιουλ με 18 πόντους (4/8 τρίποντα) ενώ διψήφιος ήταν και ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ πρόσθεσε 10 πόντους (4/4 βολές, 3/4 δίποντα) και 1 ριμπάουντ σε 12 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Ντάριλ Μονρόε είχε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ την ώρα που ο Γιαννόπουλος τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (2/5 δίποντα, 1/1 τρίποντα) και 3 ασίστ σε σχεδόν 18 λεπτά.

“Απόδραση” στο “νήμα” για Μάλαγα

Αν και τα… χρειάστηκε η Μάλαγα “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Μούρθια (78-76) και παρέμεινε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 14-6. Η αντίπαλος των “αιωνίων” στο  TOP-16 της Ευρωλίγκα βρέθηκε να χάνει με 54-46 στο 30’ ωστόσο ανάτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκανε επιμέρους σκορ 32-22 και στο “νήμα” κατέκτησε το ροζ φύλλο χάρη σε μία ελεύθερη βολή του Τζέισον Γκρέιντζερ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (32 έναντι 25) ήταν ο Ζόραν Ντράγκιτς με 18 πόντους. Από την άλλη ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ πέτυχε 25 πόντους για τους γηπεδούχους που υποχώρησαν στο 5-15.

Η Σαραγόσα σταμάτησε τη Βαλένθια

Την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η Βαλένθια η οποία έχασε εκτός έδρας από τη Σαραγόσα με 95-89. Καθοριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, πήραν την πρωτοπορία στο σκορ με 22-14 και ακολούθως κατάφεραν να κρατήσουν αυτή την διαφορά και να σταματήσουν το σερί των “νυχτερίδων” που μετρούσαν οχτώ συνεχόμενες νίκες μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης για την 11η αγωνιστική. Μάλιστα η Σαραγόσα σούταρε με ποσοστό 65% (24/37) στα δίποντα. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτους σκόρερ τον Ντάμιαν Ρούντεζ (18 πόντοι) και τον Γκιόργκι Σερμαντίνι (18 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη δεν έφτανε ο Πάου Ρίμπας (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ.

Εύκολα η Γκραν Κανάρια

Στο 14-6 ανέβηκε η Γκραν Κανάρια η οποία κέρδισε εντός έδρας την Εστουντιάντες με 76-62. Οι νησιώτες έφτασαν εύκολα στο ροζ φύλλο αφού πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή δεύτερη περίοδο όπου έκαναν επιμέρους σκορ 33-11, εξασφάλισαν μία διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο (55-33) και απλά διατήρησαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Ήταν η δέκατη πέμπτη ήττα για τους “φοιτητές”. Ο Μπεν Χάνσμπρο (15 πόντοι) και ο Μπραντ Νιούλεϊ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν οι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους. Ο Ντέγιαν Ιβάνοφ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετός για τους φιλοξενούμενους.

Ένατη νίκη για Μπιλμπάο

Η Μπιλμπάο “λύγισε” εντός έδρας τη Χιπούσκοα με 78-68 και πέτυχε την ένατη φετινή της νίκη. Οι Βάσκοι μπήκαν… με φόρα στο παρκέ, προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο (24-14) και στην συνέχεια συντήρησαν εύκολα αυτήν την διαφορά έχοντας μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (44 έναντι 31). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους με πρώτο “βιολί” τον Ρότζερ Γκριμάου (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Άλεξ Μουμπρού ο οποίος τελείωσε το ματς με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 8-12 ξεχώρισε ο Τζέισον Ρόμπινσον με 24 πόντους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Τενερίφη – Μπαρτσελόνα (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…