Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Απαιτούμε σεβασμό”

“Απαιτούμε σεβασμό”

pedoulakis osfp euroleague

pedoulakis-osfp-euroleague

Για ακόμη ένα “αιώνιο” ντέρμπι ο Παναθηναϊκός δήλωσε “παρών” κατακτώντας τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Αργύρης  Πεδουλάκης αναφέρθηκε στις διαφορετικές άμυνες που έπαιξε το “τριφύλλι” στα τρία τελευταία παιχνίδια με τους “ερυθρολεύκους”, ενώ ξεσπάθωσε εναντίον όσων υποτιμούν τη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

“Ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός φαινόταν πιο φρέσκος, το οποίο αποτυπώνεται στα ριμπάουντ. Εμείς με εφαλτήριο την ομαδική μας άμυνα μπορέσαμε να είμαστε συνέχεια μέσα στο παιχνίδι και στο τέλος έξυπνα να το πάρουμε. Κάποια πράγματα όταν περιμένεις με στωικότητα το εκλαμβάνεις σαν αδυναμία. Καταρρίφθηκε η θεωρία ότι ο Παναθηναϊκός αφήνει ελεύθερους παίκτες. Έχουμε παίξει τρεις φορές με διαφορετικούς τρόπους.

Mind games είναι να μην απαντάς στις προβοκατόρικες αντιδράσεις. Mind games ονομάζουμε το να διαβάζεις το παιχνίδι. Ούτε διαιτητές ούτε τίποτα. Δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ. Έχουμε δείξει σεβασμό, αλλά τώρα τον απαιτούμε. Καλό θα είναι να είμαστε μετρημένοι στις δηλώσεις μας”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος συνέχισε:

“Δεν ήμασταν καλοί. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα μας επιθετικά, αλλά αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός είναι ανάλογο αυτού που έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Της έμεινε ένας παίκτης και έκανε εφτά χρόνια να πάρει τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τρεις τίτλους. Είναι σημαντικό κομμάτι ο χαρακτήρας.

Το να παίξει Έλληνας παίκτης σε υψηλό επίπεδο δεν είναι εύκολο. Όταν δεν έχεις Έλληνες παίκτες για να παίξουν σε αυτό επίπεδο είναι δύσκολο αντικειμενικά. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είμαστε εδώ”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση του Ρόκο Λένι Ούκιτς:

“Ο Ρόκο έχει ένα διετές συμβόλαιο. Θα είμαι ειλικρινής. Και έτσι που ήρθε δεν υπάρχει νόμος ότι μπορείς να διακόψεις το συμβόλαιο. Ο Ρόκο ζει έναν Γολγοθά. Παίζει περισσότερο πνευματικά και λιγότερο σωματικά. Τώρα που θα έρθει ένας ακόμη παίκτης θα βρουν όλοι τις θέσεις τους. Θα παίξει ο Παππάς στο “2” που θα είναι καλύτερος.

Σήμερα ο Ρόκο ένιωθε καλύτερα. Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Πανιώνιο προτεραιότητά μας είναι να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά. Πνευματικά έχει αλλάξει και αυτό φαίνεται. Στη Μάλαγα αυτό που πάθαμε, το πάθαμε γιατί δεν είχαμε παιδιά να παίξουν άμυνα”.

Και συνέχισε αναφερόμενος στην άμυνα του Παναθηναϊκού: “Αν δείτε και τα δέκα παιχνίδια που έχουμε παίξει με τον Ολυμπιακό, αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να κατεβάσουμε το σκοράρισμά του. Μόνο εμείς ξέρουμε γιατί παίζουμε τόσο καλή άμυνα, με διαφορετικές τακτικές. Αν είναι τόσο απλοϊκό θα το έκανε όλη η Ευρώπη.

Mind games είναι το να λες ότι ο Διαμαντίδης είναι γερασμένος. Μόνο εμείς μπορούμε να πούμε τι έχουμε κάνει και θα το κάνουμε ίσως στο τέλος της χρονιάς. Όταν προσπαθούμε να υποτιμήσουμε τη δουλειά των παικτών μέσα στο γήπεδο, θα απαντήσω“, για να καταλήξει μιλώντας για τον κόσμο του “τριφυλλιού”:

“Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη συμπαράσταση και για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Για το αν θα δούμε ανάλογη κατάσταση και σε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος είναι θέμα της Πολιτείας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…