Survivor… Παγκράτι

vasilopoulos kavala pagrati

vasilopoulos-kavala-pagrati

nikolaouΓκουρού” της Α2 δεν είμαστε (κι ας το είπε προχθές ο Γιώργος Κογκαλίδης) στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του ebasket στο mundosports.eu. “Γκουρού” βασικά δεν είμαστε πουθενά και κανενός. Επιμένουμε, ωστόσο, δημοσιογραφικά στις μικρότερες κατηγορίες εδώ και χρόνια, και πολύ πριν να τις “επισκεφτεί” θέλοντας και μη η πολύπαθη ΑΕΚ.

Και γιατί θεωρούμε, ότι η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπάει εκεί. Κι ας είναι η προβολή ελάχιστη έως ανύπαρκτη, εξαιτίας κυρίως της ΕΟΚ και του “προέδρου της Εθνικής“. Που ουδέποτε συνειδητοποίησαν τι “θησαυρό” έχουν στα χέρια τους, συνεπώς ουδέποτε τον “εξαργύρωσαν“.

Ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 τελείωσε, δίχως εκπλήξεις στην κορυφή, αν εξαιρέσει κανείς την… περίεργη πορεία του Φιλίππου Βεροίας. Και με πολλές εκπλήξεις από τις θέσεις 5 και κάτω, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Πολλές εκπλήξεις δεν είδαμε στους πίνακες στατιστικής, όπου μάλλον οι “σταθερές αξίες” ξεχωρίζουν.

Και τέτοια… σταθερή αξία παραμένει ο Φώτης Βασιλόπουλος. Ο (με προσφυγικές ρίζες) γκαρντ του Παγκρατίου μεγάλωσε. Σε λίγες ημέρες μπαίνει στα 27. Οδηγεί εκ του ασφαλούς το Παγκράτι, που πάντως με μια πρώτη ματιά δείχνει “να παίζει τα ρέστα του” τις επόμενες 5 αγωνιστικές.

Παράλληλα, ενδεχομένως διαμορφώσει (θέλει – δεν θέλει) και τις θέσεις στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Kι αυτό γιατί οι “ροσονέρι“, ίσως η πιο μάχιμη ομάδα των τελευταίων ετών, με ή χωρίς προβλήματα, έχουν κάνει δεύτερη φύση τους το… “Survivor”!

Στα πέντε επόμενα “επεισόδια“, λοιπόν, καλούνται να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί, αλλά πιθανότατα θα διαμορφώσουν κατά το δοκούν και τη βαθμολογία και ενδεχομένως καθορίσουν και τα εισιτήρια ανόδου στην Α1!

Τι λέει το πρόγραμμα του Παγκρατίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου; Φίλιππο έξω, ΑΕΚ μέσα, ΟΦΗ έξω, Ψυχικό έξω, Καβάλα μέσα. Αν το Παγκράτι τα κερδίσει όλα τα ματς (σ.σ. και ποιος βάζει στοίχημα με δαύτους;), κάνει πορεία… πρωταθλητισμού.

Αν κερδίσει κάποια, ή χάσει κάποια άλλα, αλλάζει τις ισορροπίες. Αν μη τι άλλο, οι προβολείς θα είναι στο επόμενο διάστημα μονίμως στραμμένοι στην ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, ο οποίος αν θέλει την υπέρβαση θα πρέπει να σταυροκοπιέται, ώστε να είναι καλά ο Φώτης.

Ο κορυφαίος πλέι μέικερ της Α2 και βάσει αριθμών, με 15,2 πόντους και 8 (!) ασίστ κατά μέσο όρο, επίδοση που ζηλεύει και ο …Ντι Τζέι Κούπερ, έχει βρει “απάνεμο λιμάνι” σε ξηρά και πιο συγκεκριμένα σε… λόφο. Στον λόφο του Αρδηττού. Το “Μετς” πάντως έχει να κάνει με πολεμιστές και ας το αγνοεί ο περισσότερος κόσμος.

Όπου Μετς (ή Μες) πόλη της Γαλλίας, που έμεινε γνωστή στην ιστορία από την ομώνυμη μάχη επί Γαλλοπρωσικού πολέμου. “Μετς” βάφτισε ο επιχειρηματίας Κάρολος Φιξ μια μπυραρία στην περιοχή εκείνη του (χιλιοτραγουδισμένου) Ιλισσού, που “κρύφτηκε” από την τσιμεντο-ασφαλτόστρωση, αλλά όχι από την ιστορία…

Ο Βασιλόπουλος, ο Κουτρούλιας, ο Δέδες, ο Μιχάλογλου παραμένουν φλογισμένοι. Αν έχουν την συνεπικουρία παικτών όπως οι Ψαρόπουλος, Ράπτης, Πετρόπουλος και άλλων, γίνονται απειλητικοί. Και πάντως, ειδικά στο Μετς, δεν έχουν την πρόθεση να κεράσουν μπύρα (ήτοι το αγαπημένο ποτό του νουνού της περιοχής) κανέναν, διότι σε κανέναν δεν χρωστάνε. Το αντίθετο. Όχι, πως εκτός Μετς θα πάνε για να μαζέψουν λουλούδια. Πολεμιστές είναι είπαμε…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…