Κεντρική Διεθνή “Περίπατος” για Ούνικς

“Περίπατος” για Ούνικς

unics lietuvos

unics-lietuvos

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ούνικς Καζάν συνέτριψε εντός έδρας την Λιέτουβος Ρίτας του Ανδρέα Γλυνιαδάκη με 82-62 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της βαλτικής λίγκας και πανηγύρισε την ενδέκατη φετινή της νίκη.

Η ομάδα του Νίκου Ζήση, του Κώστα Καϊμακόγλου και του Ίαν Βουγιούκα (σ.σ. έμεινε εκτός αποστολής) κυριάρχησε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όπου προηγήθηκε με 64-43 και μετέτρεψε την αναμέτρηση αυτή σε “περίπατο”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ όπου είχαν 15 περισσότερα (41 έναντι 26) ενώ σούταραν με ποσοστό 61% στα δίποντα (22/36).

Οι δύο Έλληνες που αγωνίστηκαν ήταν… διψήφιοι. Ο Ζήσης πέτυχε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), “μάζεψε” 5 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 2 λάθη σε 14 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα. Ο Καϊμακόγλου πρόσθεσε 16 πόντους (2/2 βολές, 4/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος σε σχεδόν 21 λεπτά. Ο Χουάν Παλάσιος με 16 πόντους ξεχώρισε από τους Λιθουανούς που υπέστησαν την τέταρτη ήττα τους. Ο Γλυνιαδάκης έμεινε άποντος χωρίς να δοκιμάσει κάποιο σουτ σε 4 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Τέταρτη νίκη για Καλάθη

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Αστάνα του Πατ Καλάθη η οποία επιβλήθηκε της Κράσνιε Κρίλια με 77-66 και κατέκτησε το τέταρτο ροζ φύλλο στην λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα όπου είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και έφτασαν στην νίκη έχοντας υπεροχή στα ριμπάουντ (40-32). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους πρωταθλητές Καζακστάν ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέρι Τζόνσον με 15 πόντους. Ο Καλάθης πρόσθεσε 5 πόντους (1/1 βολές, 2/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 5-7 δεν έφτανε το νταμπλ-νταμπλ του Άαρον Μάιλς (13 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Στο τέλος η Τριούμφ

Στο 7-5 ανέβηκε η Τριούμφ η οποία επικράτησε της Κράσνι Βόλγκογκραντ εκτός έδρας με 86-83 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο τέλος. Συγκεκριμένα δύο ελεύθερες βολές του κορυφαίου της αναμέτρησης, Τζέρεμι Τσάπελ, 11 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να “αποδράσουν” με το διπλό. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κόρι Χίγκινς που σημείωσε 19 πόντους. Καλύτερος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Ουίλι Ντιν με 16 πόντους και 18 ασίστ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Κράσνιε Κρίλια – Αστάνα 66-77
Κράσνι Βόλγκογκραντ – Τριούμφ 83-86
Ούνικς Καζάν – Λιέτουβος Ρίτας 82-62
Τσμόκι Μινσκ – Ρίγα (19/1)
Ντόνετσκ – Κάλεφ (19/1)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αζόβμας (19/1)
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Νίζνι (19/1)
Τουρόφ – Νίμπουρκ (19/1)
Νεπτούνας – Χίμκι (19/1)
Ενισέι – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (19/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…