Κεντρική NBA NCAA “Τρίποντος βομβαρδισμός”

“Τρίποντος βομβαρδισμός”

baylor kansas

baylor-kansas

Το Kansas αρχίζει να “ανεβάζει στροφές” τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που φαίνεται τόσο από το γεγονός πως κερδίζει διαρκώς όσο και από το ότι χθες σημείωσε την πέμπτη του νίκη (σε ισάριθμες αναμετρήσεις) σε αγώνα για την Big 12.

Η ομάδα του Bill Self επικράτησε εντός έδρας του Baylor (78-68) σε ένα ντέρμπι που είχε άρωμα… March Madness δείχνοντας πως όσο περνάει ο καιρός βελτιώνει την απόδοσή της. Το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού για κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο, αλλά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την πλευρά των “Jayhawks“, οι οποίοι είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Perry Ellis (18π.), με τον Andrew Wiggins (17π.-7ριμπ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Την πρώτη του νίκη σε παιχνίδι της Big Ten πέτυχε, από την πλευρά του, το Nebraska, το οποίο “λύγισε” το Ohio State. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και με το δίδυμο των Terran Petteway (18π.) – Shavon Shields (18π.-9ριμπ.) να κάνει τα πάντα στο παρκέ, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Τέλος, το Creighton υποχρέωσε το Villanova στην πιο βαριά φετινή του ήττα καθώς επικράτησε με 96-68, μέσα στο “σπίτι” των “Wildcats“. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι σε ημιάγρια κατάσταση, είχαν μία τριάδα παικτών σε τρομερή κατάσταση και σκοράροντας κατά ριπάς από την περιφέρεια (21/35 – 60%) ήταν αδύνατο να χάσουν το παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, οι Doug McDermott (23π. με 5/8 τρίπ.), Ethan Wragge (27π. με 9/14 τρίπ.) και Jahenns Manigat (19π. με 4/5 τρίπ.) αποτέλεσαν το “βαρύ πυροβολικό” των “Bluejays” που πραγματοποίησαν την εντυπωσιακότερη φετινή τους εμφάνιση.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Villanova – Creighton 68-96
Kansas – Baylor 78-68
Nebraska – Ohio State 68-62
Virginia – North Carolina 76-61
North Carolina State – Maryland 65-56

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…