Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Το χέρι του… Αλλάχ

Το χέρι του… Αλλάχ

planinic lay up

planinic-lay-up

nikolaouΔεν ξέρουμε πόσες ελπίδες έχει τώρα η Εφές Πίλσεν για πρόκριση. Ξέρουμε όμως ότι το απίστευτο καλάθι του ΖόρανΠλανίνιτς, που κάμποσες φορές “μνημόνευσε” ο εκστασιασμένος Τούρκος εκφωνητής τονίζοντας στην παραλήγουσα, έμοιαζε με κατάκτηση της Ευρωλίγκας!

Αρκούσε να δει κανείς στο βιντεάκι του αγώνα τον συνήθως εγκρατή Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος πετούσε από την χαρά του και έκανε “οκτάρια” στο παρκέ του Αμπντί Ιμπεκτσί. Το καλάθι του “Πλανίνιτς“, που προφανώς ήταν απελπισίας, βρήκε στόχο χάρη στο χέρι του Θεού (άντε του… Αλλάχ), που ήθελε την τουρκική ομάδα να πανηγυρίσει και να αφήσει στα κρύα του λουτρού τη Μιλάνο.

Και μας θύμισε γιατί αγαπάμε το μπάσκετ. Γιατί πρέπει να αγαπάμε το μπάσκετ. Γι’ αυτές τις στιγμές. Ή, και γι’ αυτές τις στιγμές. Το καταχαρήκαμε το γεγονός, λοιπόν. Και για τον επιπρόσθετο λόγο, επειδή ένας Έλληνας τεχνικός χάρηκε κυρίως αυτή τη νίκη, κι ας μην βρήκαν χώρο για πάρτη του στους πανηγυρισμούς οι παίκτες της Εφές, που μονοπώλησαν την επιτυχία.

Δεν είδαμε όλο το ματς για να είμαστε σε θέση να κρίνουμε, αν η τουρκική ή η ιταλική ομάδα ήταν καλύτερη. Πλην όμως έγινε σαφές ότι και στο μπάσκετ μπορεί να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος, όπως είθισται να λένε εκείνοι, που για κάποιους λόγους θέλουν να σνομπάρουν το άθλημα που παίζεται με την “μπάλα με τα σπυριά“. Το “γκολ” που έβαλε από “το σπίτι του“, όπως έγραψε ο Κυριάκος Χατζόγλου, ο Κροάτης άσσος (που τρέλανε την Ευρώπη απόψε) ήταν μια ηχηρή απάντηση!

Θέλουμε να γράψουμε χίλια τόσα, αλλά φτερό στον άνεμο θα είναι μπρος στην εικόνα. Αξίζει να δείτε και να δούμε και να ξαναδούμε το βιντεάκι του αγώνα στο ebasket.gr.

Για τον Ολυμπιακό τί να γράψουμε; Πρόδηλο είναι, ότι άφησε τον κακό του εαυτό στο χθες. Πρόδηλο είναι, ότι κάποιοι άρχισαν ήδη να αποθεώνουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει… άχρηστος, αφού… έφταιγε για τους τραυματισμούς και για όλα τα δεινά του κόσμου. Πρόδηλο είναι, ότι κάποιοι θα ξανακάνουν τούμπα α λά Κομανέτσι και θα τον ξαναβγάλουν άχρηστο στην επόμενη αποτυχία, που σίγουρα θα κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός, που ήταν εντυπωσιακός στη Βιτόρια, με την δεύτερη νίκη του στη φάση αυτή ατενίζει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία. Είναι γήινος ο Ολυμπιακός. Δεν είναι διαστημικός. Δεν είναι βγαλμένος από τα γήπεδα του ΝΒΑ, όπως έχουμε γράψει κατά κόρον. Θα έχει ξανά πάνω και κάτω. Όπως θα έχει πάνω και κάτω και ο Μπαρτζώκας -επίσης ανθρώπινο είναι-, που μπορεί να μην έχει πάντα εμπνεύσεις, όπως αυτή να ρίξει τον Μπέγκιτς πάνω στον Πλάις, τη δράση του οποίου περιόρισε…

Το μπάσκετ είναι ωραίο σπορ. Μόνο, που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Διότι πολύ εύκολα μπορεί να μας εκθέσει και να μας στείλει όλους (τρανό παράδειγμα η περίπτωση Παναθηναϊκού – Πεδουλάκη) εμάς τους “φωστήρες” στον διάολο. Και ποιος μας σώζει μετά…

Καληνύχτα σας

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…