Κεντρική Διεθνή Την… “εκτέλεσε” ο Πάνκο

Την… “εκτέλεσε” ο Πάνκο

panko fuenlabrada laboral

panko-fuenlabrada-laboral

Σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Φουενλαμπράδα “υπέταξε” την Λαμποράλ Κούτσα εντός έδρας με 74-73 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Liga Endesa και πέτυχε την έκτη φετινή της νίκη.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Άντι Πάνκο ο οποίος με τρίποντο στα 2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη “εκτέλεσε” τους Βάσκους και έδωσε το ροζ φύλλο στην ομάδα του. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε συνολικά 19 πόντους και 5 ριμπάουντ αλλά ήταν και καθοριστικός καθώς έριξε στο… καναβάτσο την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα. Το ματς ήταν απολύτως ισορροπημένο χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας.

Πέρα από τον Πάνκο ο Τζέιμς Φελντίν πρόσθεσε 19 πόντους. Ήταν η όγδοη ήττα για τους Βάσκους στο φετινό πρωτάθλημα την ώρα που καλύτερος παίκτης ήταν ο Τίμπορ Πλάις. Ο Γερμανός σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τέταρτη νίκη για Εστουντιάντες

Με εξαιρετικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο η Εστουντιάντες “λύγισε” εντός έδρας την Χιπούσκοα με 72-61 και πανηγύρισε την τέταρτη φετινή της νίκη που της επιτρέπει να μείνει ζωντανή στο “κόλπο” της παραμονής. Οι “φοιτητές” έπαιξαν πολύ καλή άμυνα στο πρώτο εικοσάλεπτο και βρέθηκαν να προηγούνται με 39-19. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι συντήρησαν άνετα αυτή την διαφορά.

Ο Μάρκο Μπάνιτς (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ο Κάιλ Κούριτς (13 πόντοι) και ο Ούρος Σλόκαρ (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) δημιούργησαν μία εκπληκτική “τριάδα” για τους νικητές. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 8-9 ξεχώρισε ο Νταβίντ Ντόμπλας με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Θυμίζουμε νωρίτερα η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ ολοκλήρωσαν με νίκες τον πρώτο γύρο.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:
Γκραν Κανάρια – Βαγιαδολίδ 89-60 (24/1)
Σαραγόσα – Μούρθια 103-67 (25/1)
Βαλένθια – Μπανταλόνα 85-69 (25/1)
Ομπραντόιρο – Μπιλμπάο 89-81
Καχασόλ Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 57-62
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 88-67
Τενερίφη – Μανρέσα 78-83
Φουενλαμπράδα – Λαμποράλ Κούτσα 74-73
Εστουντιάντες – Χιπούσκοα 72-61.

Η Βαθμολογία (17η αγωνιστική): Ρεάλ Μαδρίτης 34, Βαλένθια 32, Μπαρτσελόνα 29, Μάλαγα 28, Γκραν Κανάρια 28, Σαραγόσα 26, Λαμποράλ Κούτσα 26, Τενερίφη 26, Χιπούσκοα 25, Μπανταλόνα 25, Καχασόλ Σεβίλλη 25, Μπιλμπάο 24, Ομπραντόιρο 23, Φουενλαμπράδα 23, Μανρέσα 23, Μούρθια 22, Εστουντιάντες 21, Βαγιαδολίδ 19.

Επόμενη αγωνιστική (18η, 1-2/2): Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μαδρίτης, Καχασόλ Σεβίλλη – Χιπούσκοα, Φουενλαμπράδα – Μούρθια, Ομπραντόιρο – Τενερίφη, Σαραγόσα – Μπιλμπάο, Μπανταλόνα – Μανρέσα, Εστουντιάντες – Μάλαγα, Γκραν Κανάρια – Λαμποράλ Κούτσα, Βαλένθια – Μπαρτσελόνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…