Κεντρική Διεθνή Δύσκολο διπλό για “Μπάρτσα”

Δύσκολο διπλό για “Μπάρτσα”

abrines cajasol barcelona

abrines-cajasol-barcelona

Την δωδέκατη νίκη της στην φετινή Liga Endesa πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Καχασόλ Σεβίλλης με 62-57 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και παρέμεινε μόνη της στην τρίτη θέση μετά την ήττα της Μάλαγα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί που την προσεχή Παρασκευή (31/1) θα επισκεφτούν το ΟΑΚΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό για το TOP-16 της Ευρωλίγκα δυσκολεύτηκαν αρκετά για να πάρουν το διπλό αλλά τα κατάφεραν χάρη στην πολύ καλή τέταρτη περίοδο που πραγματοποίησαν. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως ισορροπημένο (34-34) και όλα κρίθηκα στην επανάληψη. Αρχικά οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 14-9 στο τρίτο δεκάλεπτο, προηγήθηκαν με 48-43 όμως οι “μπλαουγκράνα” ανέτρεψαν την κατάσταση.

Με “όπλο” την άμυνα οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν μόλις 9 πόντους στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης και με ηγέτη τον Άλεξ Αμπρίνες (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ) κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Ο Άντε Τόμιτς πρόσθεσε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε τον αγώνα με 3 πόντους (1/2 βολές, 1/1 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 26 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Χοάν Σάστρε (15 πόντοι).

Ξέσπασε στη Μάλαγα η Ρεάλ

Το αήττητο στο πρωτάθλημα διατήρησε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έκαμψε την αντίσταση της Μάλαγα εντός έδρας με 88-67. Οι Μαδριλένοι που προέρχονταν από την πρώτη φετινή τους ήττα ξέσπασαν πάνω στην αντίπαλο του Ολυμπιακού την προσεχή Πέμπτη (30/1) για την Ευρωλίγκα αφού ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα και εξασφάλισαν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο (52-37). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο ευστόχησαν σε 14 τρίποντα (14/28-50%).

Ο Σέρχιο Γιουλ με 23 πόντους (6/8 τρίποντα) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 23 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 11-6 ήταν ο Βλάντιμιρ Στίματς με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Έκτη νίκη για Ξανθόπουλο

Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, “λύγισε” την Μπιλμπάο με 89-81 και πέτυχε την έκτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ήταν η δέκατη ήττα για τους Βάσκους. Οι γηπεδούχοι έβαλαν τις βάσεις για το ροζ φύλλο από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με 46-34. Στην επανάληψη κατάφεραν να συντηρήσουν αυτή την διαφορά. Ο Αλμπέρτο Κορμπάτσο είχε 15 πόντους για τους νικητές. Ο Ξανθόπουλος ήταν θετικός και τελείωσε τον αγώνα με 8 πόντους (1/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και 5 ασίστ σε σχεδόν 20 λεπτά. Από τους ηττημένους ο Άλεξ Μουμπρού ήταν φοβερός (33 πόντους με 5/10 τρίποντα) αλλά δεν έφτανε.

Με ανατροπή και διψήφιο… Γιαννόπουλο

Η Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Τενερίφης (83-78) και ανέβηκε στο 6-11. Οι νησιώτες έπεσαν στο 9-8. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όπου με επιμέρους σκορ 47-35 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 43-36 του πρώτου μέρους. Ο Ντάριλ Μονρόε (22 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ ο Γιαννόπουλος ήταν… διψήφιος. Συγκεκριμένα ο Έλληνας γκαρντ έβαλε 12 πόντους (3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα), “μάζεψε” 3 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ σε 24 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Στην αντίπερα όχθη ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς είχε 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Φουενλαμπράδα – Λαμποράλ Κούτσα (19:00)
Εστουντιάντες – Χιπούσκοα (19:30).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…