Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Μία ευχάριστη έκπληξη”

“Μία ευχάριστη έκπληξη”

Εθνική Νεανίδων

basketa7

Ήρθε με στόχο την σωτηρία, όμως στην πορεία ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης εξελίχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ’ Eθνικής. Οι νεοφώτιστοι κέρδισαν με 61-48 τον δυνατό φέτος Κρόνο Αγίου Δημητρίου και πλέον είναι δεύτεροι στον βαθμολογικό πίνακα ισοβαθμώντας με Φάρο και Κρόνο. Ο τεχνικός της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας, Παναγιώτης Μακρυδήμας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σημαντική νίκη (61-48) επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου: “Ήταν μία σημαντική νίκη γιατί ήρθε κόντρα σε μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας. Κάναμε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο αμυντικό κομμάτι όπου δεν δεχτήκαμε ούτε 50 πόντους και καταφέραμε στο τέλος αυτό να το μεταφράσουμε και σε μία διαφορά που είναι αρκετή τιμητική”.

Για την μέχρι τώρα παρουσία του Ικάρου στο πρωτάθλημα: “Η γεύση που έχουμε μέχρι τώρα είναι πολύ ευχάριστη. Όταν ανέλαβα αρχικά η ομάδα στήθηκε για να παίξει στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, όταν ήρθε η άνοδος αρχικός στόχος ήταν να σωθούμε κι αυτό η ομάδα φρόντισε να το κάνει με πολλές εκτός έδρας νίκες. Από εκεί που ο στόχος ήταν η σωτηρία πλέον είμαστε στις πρώτες θέσεις. Είναι μία ευχάριστη έκπληξη“.

Για τους στόχους που πλέον έχουν αναπροσαρμοστεί: “Δυστυχώς στο μπάσκετ και σε αυτές τις κατηγορίες είναι πολύ ρευστά τα πράγματα και μπορεί μέσα σε μία στιγμή να αλλάξουν πολλά. Εμάς στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προετοιμαζόμαστε. Τώρα έρχεται ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με την πρωτοπόρο και αήττητη Κύμη κι εκεί έχουμε επικεντρωθεί”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: “Υπάρχουν ομάδες που έχουν ρόστερ αρκετά δυνατά με παίκτες υψηλότερων κατηγοριών. Το μόνο άσχημο είναι ότι κάποιες επαρχιακές ομάδες έχουν την τάση να εμφανίζονται ανταγωνιστικές στον πρώτο γύρο και στο δεύτερο δεν υπάρχουν καθόλου.

Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να παίξουμε πέντε εκτός Αθηνών παιχνίδια, στα οποία αντιμετωπίσαμε πλήρη ρόστερ, ενώ στο δεύτερο γύρο κάποιες ομάδες θα έχουν πιο χαλαρό πρόγραμμα.Αυτό θα ήταν καλό να εκλείψει ως φαινόμενο. Μακάρι να μπορούσαν οι ομάδες και με την βοήθεια της Ομοσπονδίας να κρατηθούν στην κατηγορία γιατί έτσι θα γινόταν ένα πιο σταθερό και αξιόπιστο πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…