Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Βήμα-βήμα για Μιλάνο”

“Βήμα-βήμα για Μιλάνο”

Lorbek

Lorbek

Ο Έραζεμ Λόρμπεκ, μίλησε αποκλειστικά στο ebasket.gr για τη νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντας “κλειδιά” της επικράτησης τα μεγάλα σουτ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και την άμυνα.

Ο 30χρονος Σλοβένος φόργουορντ, εξήρε τους οπαδούς του Ολυμπιακού για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο ΣΕΦ και την υποδοχή που επεφύλαξαν στον Κώστα Παπανικολάου και τόνισε πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε ανοδική αγωνιστική κατάσταση, αλλά κοιτάζει βήμα-βήμα το πώς θα πάει στο Final Four του Μιλάνου.

Διαβάστε επίσης, τι δήλωσε για την κατάσταση της υγείας του και την περυσινή δύσκολη σεζόν που πέρασε, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τα φαβορί του 5ου ομίλου του Top 16.

Αναλυτικά ο Έραζεμ Λόρμπεκ, μίλησε αποκλειστικά στο ebasket.gr και τον Νίκο Ζέρβα, για:

– τη νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό:

“Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα εκπληκτικό ματς, διότι το κοινό του Ολυμπιακού δημιούργησε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα που για κάθε παίκτη είναι πρόκληση να την αντιμετωπίζει, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Για μας ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, διότι γνωρίζουμε καλά ότι δύσκολα θα περάσει άλλη ομάδα από την έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Ναβάρο έκανε μία εκπληκτική τρίτη περίοδο και μας βοήθησε πολύ. Με τα μεγάλα σουτ που πέτυχε, πήραμε διαφορά και πιστέψαμε περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι πως μπορούμε να νικήσουμε”.

– την σημασία του αποτελέσματος για την Μπαρτσελόνα:

“Ήρθαμε στην Αθήνα χωρίς προβλήματα, γνωρίζοντας πως αν νικήσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε αρχίσει να ανεβάζουμε ρυθμό και θεωρώ πως παρότι έχουμε ακόμα να διορθώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας, είμαστε σε ανοδική πορεία. Αυτές οι νίκες, εκτός από ουσιαστικό χαρακτήρα που είναι οι βαθμοί, δίνουν και ώθηση για τη συνέχεια και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε”.

– το αν θεωρεί την ομάδα του φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο:

“Δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό. Το Top 16 είναι μία σκληρή διαδικασία και έχει ακόμα πολλά παιχνίδια. Είναι ένα δύσκολο γκρουπ με ομάδα που στην καλή τους μέρα μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε έδρα. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μαζεύουμε αποτελέσματα και νίκες και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Κάθε ματς μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμαζόμαστε σε διαφορετικές καταστάσεις και να δείχνουμε αν μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, που σαφέστατα είναι το Final Four”.

– τα στοιχεία του παιχνιδιού που οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στη νίκη:

“Σίγουρα η άμυνα. Παίξαμε πολύ έξυπνα και συγκεντρωμένα στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και από εκεί πήραμε ενέργεια στην επίθεση. Περιορίσαμε σημαντικά και με ομαδική προσπάθεια τον Σπανούλη και αυτό εγκλώβισε αρκετά τον Ολυμπιακό. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης που δημιουργεί από πικ εν ρολ καταστάσεις και όχι μόνο, οπότε παίζοντας πολλές φορές με δύο και τρεις παίκτες πάνω του δεν του επιτρέψαμε να σκοράρει πολύ και να δημιουργήσει. Όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι παίκτες στον Ολυμπιακό, όμως ο Σπανούλης είναι ξεχωριστός”.

– την άνοδο της απόδοσής του, μετά την περυσινή, κακή γι’ αυτόν σεζόν:

“Νιώθω πολύ καλύτερα, διότι είμαι υγιής. Τα γόνατά μου δεν πονάνε και είμαι καλύτερα κάθε μέρα που περνάει. Έμεινα έξι μήνες εκτός δράσης και αυτό δεν είναι εύκολο. Εφόσον επιστρέψεις από σοβαρό τραυματισμό, χρειάζεσαι παιχνίδια για να βρεις ρυθμό και να αποδώσεις αυτά που μπορείς. Το θετικό είναι ότι δουλεύουμε πολύ σωστά ως ομάδα και αυτό με βοήθησε να επανέλθω”.

– τον Κώστα Παπανικολάου, ως παίκτη και ως άνθρωπο:

“Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και συμπαίκτης. Είναι απίστευτο το ότι είναι τόσο νέος, αλλά το παιχνίδι του και ο χαρακτήρας του έχουν ωριμάσει τόσο πολύ. Παίζει σαν έμπειρος που βρίσκεται δέκα χρόνια στο υψηλό επίπεδο. Μας βοηθάει πολύ με την ενέργεια που καταθέτει στο παρκέ, παίζει με πάθος στην άμυνα και όποτε χρειάζεται, είναι αξιόπιστος και στο σκοράρισμα. Τι άλλο να ζητήσεις;”.

– την υποδοχή που επεφύλασσαν στον Παπανικολάου οι οπαδοί του Ολυμπιακού:

“Ήταν φοβερή. Όπως είπα και στην αρχή, το κοινό ήταν υπέροχο. Καλωσόρισε με εκπληκτικό τρόπο το Κώστα, αλλά και τον Τζόι. Είναι μία δικαίωση για κάθε αθλητή που έχει προσφέρει στον προηγούμενο σύλλογό του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…