Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Η σκέψη μας στον Παυλή”

“Η σκέψη μας στον Παυλή”

politarchou aek lavrio

politarchou-aek-lavrio

Η αναμέτρηση με τον Φιλαθλητικό μόνο εύκολη δεν είναι για την ΑΕΚ. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του προς το ebasket.gr ο Μιχάλης Πολυτάρχου. Ο Αξιώτης σκόρερ μίλησε, ωστόσο, για πολλά και διάφορα που αφορούν στη “Βασίλισσα” και βεβαίως, έστειλε το δικό του μήνυμα για την περιπέτεια του Μιχάλη Παυλή.

-Είναι ένα γεγονός, που έχει κλονίσει την οικογένεια της ΑΕΚ η περιπέτεια του Μιχάλη Παυλή. Έτσι δεν είναι;
“Έχει κλονίσει την οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και όχι μόνο την οικογένεια της ΑΕΚ. Είναι προφανές ότι μας έχει αγγίξει όλους αυτή η ιστορία. Να πω καταρχήν περαστικά στο παλικάρι για λογαριασμό όλης της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ. Ξέρω, ότι δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του. Ξέρω όμως από όσα έχω διαβάσει και από τις δικές μου πληροφορίες, διότι δεν τον ξέρω τον Μιχάλη προσωπικά, ότι έχει μάθει να παλεύει. Είναι μαχητής. Θα κερδίσει αυτή τη μάχη ζωής, που δίνει. Δεν είμαστε κοντά του σωματικά, αλλά θέλω να πω μέσω της ευκαιρίας, που μου δίνετε, ότι η σκέψη όλων μας στη “Βασίλισσα” είναι κοντά του. Η σκέψη μας είναι κοντά σου, Μιχάλη”.

Πάμε στα του μπάσκετ. Η ΑΕΚ ξεκινάει τον “διαβολομήνα” των αγώνων της με αντίπαλο τον Φιλαθλητικό και θεωρητικά τουλάχιστον είναι το φαβορί, έστω  κι αν παίζετε πάλι… εκτός έδρας. Συμφωνείς;
“Όλοι κρινόμαστε στο γήπεδο, όπως ξέρετε. Ο Φιλαθλητικός είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Εγώ αυτό ξέρω. Ο τρόπος που αγωνίζεται, αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα οι παίκτες του, καθιστά το ματς δύσκολο. Εμείς έχουμε να χάσουμε… γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση επί σαράντα λεπτά. Όσο για το θέμα του γηπέδου, τί να πω; Κουράζει πια. Προχωράμε. Ας ελπίσουμε, ότι αυτό θα είναι το τελευταίο ματς στην Καισαριανή και με Φίλιππο θα επιστρέψουμε στη Ζωφριά”.

-Ο Φιλαθλητικός έχει πετύχει κάποιες σπουδαίες νίκες.
“Έχει κερδίσει δύο ομάδες, τον Φίλιππο και τον Κόροιβο, οι οποίες είναι από τις θεωρητικά επικρατέστερες για να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α1. Αυτό νομίζω λέει πολλά. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ότι τους έκανε ζημιά,ε; Έτσι δεν είναι; Οι παίκτες του έχουν δυνατότητες. Επίσης, φαίνεται ότι βρίσκουν κίνητρο σε τέτοια ματς. Έχουν χάσει κάποια ματς βέβαια από υποδεέστερες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι είναι επικίνδυνη ομάδα”.

-Το ρωτάμε συχνά, αλλά είναι σήμα κατατεθέν της εφετινής ΑΕΚ. Πώς εξηγείς την σταθερότητα της ομάδας σας, ενδεχομένως με εξαίρεση την εμφάνισή σας στην Αμαλιάδα;
“Όλοι οι παίκτες ειδικά φέτος είμαστε συνειδητοποιημένοι στον στόχο. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και η επιστροφή της “Βασίλισσας” στην Α1. Αυτό βγαίνει στο παρκέ. Το βλέπει ο καθένας”.

-Μιλάς –το έχουμε δει και σε άλλες δηλώσεις του- για πρωτάθλημα. Στόχος φέτος είναι και η πρωτιά…
“Εννοείται. Είμαστε η ΑΕΚ. Είμαστε οι καλύτεροι. Θέλουμε και την πρώτη θέση και την άνοδο. Κι αυτός ο στόχος αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για να βλέπουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Να μην βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από την ομάδα. Μπροστά η ομάδα, μετά εμείς… Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία των προπονητών μας και μας επισημαίνεται κάθε φορά”.

-Για να είμαστε και ειλικρινείς, το να προσθέσει κάποιος παίκτης στο βιογραφικό του “την επιστροφή της ΑΕΚ” είναι ένα θέμα. Δεν παίζετε όλοι επειδή είστε… ΑΕΚ από μικρά παιδιά.
“Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Δεν το αρνούμαι. Το να βάλει ο καθένας από μας, κι αυτό θα καταγραφεί, από ένα λιθαράκι για την επιστροφή αυτής της ιστορικής ομάδας, που έχει διαδρομή ετών στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, με τίτλους και διακρίσεις, με τεράστιο κόσμο να την ακολουθεί, είναι ένα κίνητρο. Ποιος δεν θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του μ’ αυτό το γεγονός;»

-Στο πλαίσιο της ευδιάκριτης ομαδικότητας, που μας ανέφερες και παραπάνω εντάσσεται το γεγονός, ότι υπάρχει τέτοιος πλουραλισμός στην επίθεση;
“Σας ξαναείπα. Όλοι οι παίκτες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, έχουμε συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Βεβαίως, έχει να κάνει και με την ιδιομορφία των αγώνων. Σε κάποια ματς μπορεί κάποιος να βάλει τριάντα, σαράντα και να ξεχωρίσει, αλλά ως επί το πλείστον αυτή είναι η εικόνα μας. Όλοι να τα κάνουμε όλα και πρωτίστως να κοιτάμε το σύνολο”.

-Πες μας αλήθεια τώρα… Δεν σου κακοφάνηκε ποτέ, τελειώνοντας ας πούμε ένας αγώνας, και να βλέπεις ότι δεν είσαι ο πρώτος σκόρερ, όπως ήσουν κατά την περασμένη περίοδο;
Δεν μου κακοφάνηκε καθόλου. Είμαι επαγγελματίας αθλητής. Προσαρμόζομαι πάντα στα δεδομένα της ομάδας μου και σ’ αυτά, που μου λένε οι προπονητές μου. Όπως είπα και πριν, μπορεί να τύχει σε ένα ματς, να βάλω τριάντα πόντους. Η εικόνα της ομάδας αυτή είναι, όμως, και δεν αλλάζει”.

-Τι σημαίνει “εκτός προγράμματος ήττα” στον “διαβολομήνα”, που μπήκατε και στον οποίο περιλαμβάνονται οι αγώνες με Φιλαθλητικό, Ηρακλή, Φίλιππο, Ψυχικό;
“Μακάρι να πετύχουμε τέσσερις νίκες στα τέσσερα ματς και να τελειώσουμε με το σχεδόν… απόλυτο τον πρώτο γύρο. Ζητούμενο είναι, όμως, να κάνουμε ταμείο στο τέλος του Πρωταθλήματος και να είμαστε πρώτοι. Να κερδίσουμε τώρα τα τέσσερα ματς και στον δεύτερο γύρο να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και να τα θαλασσώσουμε, δεν μου λέει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να πω στους οπαδούς της ΑΕΚ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στο τέλος στην κορυφή. Από μας εξαρτάται. Έχουμε όμως μπροστά μας δεκαεπτά αγωνιστικές. Ο δρόμος είναι μακρύς».

-Και σε ένα άκρως ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα.
“Έτσι είναι. Είναι φανερό αυτό. Ξεχωρίζουν βέβαια τρεις-τέσσερις ομάδες ψηλά, αλλά από κει και κάτω υπάρχει συνωστισμός. Υπάρχουν ομάδες, που στην έδρα τους μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα. Και εμείς ως ΑΕΚ, έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Έχουμε περάσει νικηφόρα από δύσκολες έδρες, όπου ενδεχομένως δεν περάσουν οι ανταγωνιστές μας. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, στον ίδιο ρυθμό. Είναι καθήκον μας να ανεβάσουμε την ΑΕΚ στην Α1. Για την λαμπρή ιστορία της και για την υπερηφάνεια του λαού της”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…