Defence… Πλάκα είχε!

law

law-monaxo

nikolaouΕίναι γεγονός ότι έγινε… ματσάρα στο Μόναχο. Ματσάρα για τους θιασώτες της επίθεσης δηλαδή. Γιατί ο Μάλκοβιτς και ο Ιωαννίδης ενδεχομένως να “έβγαζαν αφρούς” βλέποντας από την τηλεόραση. Γεγονός του αγώνα;

Αν μη τι άλλο, η στιγμή που οι αμερικανοδιαβασμένοι Γερμανοί απαιτούσαν σε απταίστην… γερμανικήν (ειρωνικά το γράφουμε, το εξηγούμε για να μην παρεξηγηθούμε) από τους παίκτες της ομάδας τους να παίξουν άμυνα (defence), ενώ ήδη το κοντέρ έγραφε 100 πόντους παθητικό! Πλάκα είχε. Και είχε πλάκα και επειδή οι δύο καλύτερες άμυνες του ομίλου έγιναν… φύλλο και φτερό στα χέρια των επιτέθεμενων.

Βαθυσπούδαστη κριτική δεν αντέχει ένας αγώνας, όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αγχώθηκε στα μετόπισθεν. Δεν αγχώθηκαν και οι παίκτες του. Αγωνίστηκαν ελεύθερα στην άμυνα, μη έχοντας αυτοσκοπό τη νίκη, αφού ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν εξασφαλισμένος εκ προοιμίου. Οι τακτικές -κατά την ταπεινή μας άποψη- πήγαν περίπατο, με εξαίρεση τα τελευταία δευτερόλεπτα, τα οποία ως επί το πλείστον κρίθηκαν από τις βολές, ήτοι από την ψυχραιμία των παικτών.

Στα τελευταία λεπτά Μπαρτζώκας και Πέσιτς αποφάσισαν να παίξουν με την στρατηγική.  Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε και να χάσει. Δεν έχασε. Έχει το μομέντουμ. Το βλέπουν και τυφλοί! Οι όποιες απουσίες δεν φάνηκαν στο παρκέ.

Ο Περπέρογλου είχε την ευκαιρία με “αντίπαλο” το χαλαρό καλάθι των Γερμανών να “ξεμπουκώσει” και όχι άδικα πανηγύρισε με τις γροθιές υψωμένες όταν αντικαταστάθηκε λίγο πριν από το τέλος του ματς. Ο Περπέρογλου ανεβαίνει γενικότερα σε απόδοση.

Και μάλλον καλύτερος του αναμενομένου εμφανίστηκε ο Καββαθάς. Όμως, την τεχνική ανάλυση έχει αναλάβει ο συνάδελφος Νίκος Ζέρβας και την κάνει πολύ καλά. Συνεπώς, η δική μας κριτική περιττεύει.

Εμείς, πιο κοντά στην λογική “Μπόζα” και “ξανθού“, θα επιμείνουμε. Δεν ενθουσιαζόμαστε από τις εκατοστάρες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει και άμυνα. Το είπε και ο… Περπέρογλου στην Κρατική Τηλεόραση. Και να επανεξετάσει την διαχείριση των επιθετικών ριμπάουντ, καθώς ενίοτε οι Γερμανοί έμοιαζε να παίζουν βόλεϊ. Δεν θα είναι “φιλικά” τα επόμενα ματς.

Και ειδικά στην επόμενη φάση. Τα σερί νικών του ανίκητου Ολυμπιακού δεν θα έχουν και τόση σημασία. Δεδομένη είναι η αδιαμφισβήτητη δυναμική του πρωταθλητή Ευρώπης, που κτίζει τον δικό του μύθο. Και φαίνεται… Μόνο, που στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν και ομάδες, που θα επιδιώξουν να τον απομυθοποιήσουν…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…