Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Στηρίζουμε… Ζιάγκο

Στηρίζουμε… Ζιάγκο

ziagkos new

ziagkos-new

nikolaouΗ ΑΕΚ – που δεν διέρχεται περίοδο “παχέων αγελάδων”, καθώς διαβιεί ούτε καν με τα απαραίτητα (σταθερή έδρα ας πούμε) – προετοιμάζεται για τον αγώνα της Αμαλιάδας. Για την “αναμέτρηση ανόδου” με τον Κόροιβο. Η ΑΕΚ είναι πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα της Α2 κι αυτό το αντιλαμβάνονται και… κουτοί, αλλά κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε από τον Δεκέμβριο. Τα σχέδια για την Α1 είναι ακόμη μακρινή υπόθεση. Πιο μακρινή δεν γίνεται…

Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στις ανακρίβειες ενός ασχέτου, λοιπόν, καθώς άπαντες κρινόμαστε από τους αναγνώστες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δημοσιογράφοι, που κάλυψαν τον αγώνα της ΑΕΚ με το Λαύριο στην Καισαριανή δεν… έφτιαχναν μπρος στην πίεση για την εξέλιξη της δουλειάς τους το ρόστερ της “Βασίλισσας” της Α1, και προφανώς “δεν φαντάστηκαν” Σέρβους διαδόχους για την θέση του Βαγγέλη Ζιάγκου!

Αυτά έγραψε κάποιος (;), που φέρεται να έδωσε το “παρών” στην Καισαριανή και ο οποίος από την στιγμή που δεν γνωρίζει ότι η Ζωφριά είναι η έδρα της ΑΕΚ για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, προφανώς αγνοεί στοιχειώδη περί του ρεπορτάζ του μπάσκετ και λογικά είδε φως και μπήκε (αν μπήκε) στο κλειστό της Νήαρ Ηστ.

Ο ευφάνταστος έγραψε, λοιπόν, ότι στα “πηγαδάκια” , ότι οι συντάκτες της ΑΕΚ φαντάζονται κάθε λογής –ιτς. Το γεγονός προκάλεσε θυμηδία και στην “Ένωση”, αλλά και στα δημοσιογραφικά γραφεία. Όχι, για το αν ειπώθηκε, ή δεν ειπώθηκε στα “πηγαδάκια” ο,τιδήποτε, αλλά γιατί χρόνια ολόκληρα οι διοικήσεις  και οι προπονητές σχεδιάζουν τις ομάδες.

Και προφανώς οι Κοτσάτος – Αλεξίου δεν θα ρωτήσουν την ταπεινότητά μας, τον… Τάσο Καπετανάκο, την Αργυρώ Φλουρή, την Πένυ Μακρή, ή τον έμπειρο και φίλο Δημήτρη Χρυσάνθη, που καθόταν εξ ευωνύμων ημών!

Και προφανώς δεν θα ρωτήσουν τον… (πιο ηλικιωμένο όλων, αλλά βαθυγνώστη) Κώστα Τσιαμτσιούρη, που έλειπε μεν από την Καισαριανή, αλλά δίνει τη καθημερινή μάχη του στο ιστορικό “ΦΩΣ” για να μένει ζωντανό και φλογερό το ρεπορτάζ της ΑΕΚ…

Για την ιστορία, να προσθέσουμε, ότι ο Βαγγέλης Ζιάγκος, που παρεμπιπτόντως έχει σημαντικό μερίδιο στο 8-0 σερί νικών, έκανε “αγροτικό” στα παιδικοεφηβικά της ΑΕΚ, αλλά έκανε και… μεταπτυχιακά, ως συνεργάτης πέντε προπονητών στην ΑΕΚ της Α1!

Επιπλέον, διετέλεσε πρώτος προπονητής σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών επί σειρά ετών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν, ότι έχει περισσότερα “ένσημα” κι από τον… Δέλλα.

Συνεπώς άστοχη και άτοπη η “μυαλοπωλίαση”. Αφού όμως έχουμε τέτοια δυναμική “να ανεβοκατεβάζουμε” προπονητές, δηλώνουμε ευθαρσώς στον ανήσυχο “συνάδελφο”, ότι εμείς… στηρίζουμε τον Ζιάγκο! Θα του κάνουμε κριτική, όπως πάντα, κι αν μας το επιτρέπει ο “συνάδελφος”, αλλά στηρίζουμε.

Αλλά και να μην τον στηρίζαμε, προφανώς δεν ήρε ποτέ την δέσμευσή του ο Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος μας είχε εκμυστηρευτεί πέρσι, και μάλιστα μετά από ήττα στη Βήτα Εθνική, “πρώτα θα φύγω εγώ και μετά ο Ζιάγκος“.

Έχουμε γράψει κατά κόρον, ότι ο Ζιάγκος αποτελεί “προσωπικό στοίχημα” του Αλεξίου και γενικότερα της διοίκησης της ΑΕΚ, η οποία ελπίζει να αναδειχθεί “νέος Κατσικάρης” .

Συνεπώς, ο ευφάνταστος “συνάδελφος”, που “ανακάλυψε” το “ρεπορτάζ μπάσκετ” και ότι οι δημοσιογράφοι… απεργάζονται σενάρια ανατροπής του Ζιάγκου, την 10η Δεκεμβρίου, καλό θα ήταν να είχε μελετήσει το (με κόπο και ιδρώτα) αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς τους πριν να ασχοληθεί με σαχλαμάρες, ακροβασίες και βερμπαλισμούς, που τελικώς τον εξέθεσαν.

Και πού ΄σαι;

Και γνώμη να αλλάξουμε εμείς, ζητούμενο είναι να αλλάξει γνώμη ο Αλεξίου. Θα αλλάξει; Ε, δεν είμαστε και μέντιουμ για να ξέρουμε τα μελλούμενα. Αν πάντως αλλάξει και ρωτηθούμε, θα βάλουμε κάτω τους “-ιτς” και θα υποδείξουμε (στον Αλεξίου και στον Κοτσάτο μαζί) τον καλύτερο (Ομπράντοβιτς, Ιβάνοβιτς, Ίβκοβιτς) για τη “Βασίλισσα”.

Και πού ‘σαι;

Αν ρωτηθούμε και για το γήπεδο, θα προτείνουμε το Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων για την Α1 και θα αποσύρουμε τα όσα έχουμε γράψει για το Ολυμπιακό Κλειστό του Γαλατσίου. Έτσι για να δικαιώσουμε τα γραφόμενα…

Και πού ‘σαι;

Έχουμε κι άλλες μονάδες για γράψιμο. Αυτές δεν εξαντλούνται ποτέ. Την υγειά μας να ‘χουμε…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…