Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου “Μαύρο” ΕΟΚ στην Α2

“Μαύρο” ΕΟΚ στην Α2

ert mavro

ert-mavro

nikolaouΓια απροσδιόριστο λόγο το Πρωτάθλημα της Α2 διακόπηκε δις, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Η άποψή μας είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Τις Ημέρες των Εορτών, τα γήπεδα (όταν έχουν αδειοδότηση φυσικά) θα πρέπει να αποτελούν ΤΟ γεγονός. Για την ΕΟΚ είναι όμως ψιλά γράμματα. Όπως είναι… ψιλά γράμματα και το “μάρκετινγκ” της κατηγορίας.

Η τηλεοπτική κάλυψη των πιο ενδιαφερόντων αγώνων της Α2 από την Κρατική Τηλεόραση κατά την περασμένη περίοδο, αλλά και παλαιότερα, συνιστούσε μία κίνηση, που πιστωνόταν “εν πολλοίς” στην γερασμένη ΕΟΚ.

Ο “πρόεδρος της Εθνικής” και οι συνοδοιπόροι του δεν αντελήφθησαν ποτέ όμως (και επίσης το έχουμε ξαναγράψει) την “προίκα” που έχουν στα χέρια τους. Προφανές είναι, ότι και φέτος το πρωτάθλημα στην Α2 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δυναμικό, αλλά πολλοί διερωτώνται “πού είναι η Τηλεόραση;” 

Βεβαίως, δεν περίμενε κανείς να το διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” ότι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, ειδικά ως προς τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Δεν είχαμε ανακαλύψει την Αμερική πριν από το πρωτάθλημα, όταν μιλώντας στην ραδιοφωνική διαδικτυακή εκπομπή του aek-live.gr, καθώς απλή “ανάγνωση“, ή αλλιώς εκτίμηση της κατάστασης ήταν για κάποιον που ασχολείται εκ του σύνεγγυς με το σπορ επί 25 συναπτά έτη.

Φέτος η ΑΕΚ είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσει την άνοδο μαζί με το Ψυχικό, την Καβάλα, τον Κόροιβο, τον Φίλιππο Βέροιας“, είχαμε “δηλώσει”. Και προς το παρόν δικαιωνόμαστε, αφού ακριβώς αυτή είναι η πεντάδα ένα μήνα πριν από την εκπνοή του πρώτου γύρου. Και για να κάνουμε τη δεύτερη πρόβλεψη. Επί μακρόν ακόμα οι πέντε θα πηγαίνουν πακέτο, και θα ανανεώνουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Όπως ενδιαφέρον θα υπάρχει μέχρι τέλους και για τις ομάδες, που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους. Προσθέστε σ’ αυτό το ενδιαφέρον πρωτάθλημα και την παρουσία παραδοσιακών συλλόγων με κόσμο, όπως είναι ο Ηρακλής και ο ΟΦΗ, όπως είναι πρωτίστως η ΑΕΚ, και όλοι μαζί συνθέτουν ένα “μωσαϊκό“, που θα μπορούσε κάλλιστα υπό προϋποθέσεις να γίνει ελκυστικό για το άλφα ή βήτα Κανάλι.

Το ερώτημα παραμένει για τους “φωστήρες” της ΕΟΚ: Τί ακριβώς συμφωνία υπάρχει με την ΕΡΤ, ΝΕΤ, ή Δ.Τ., ή ΝΕΡΙΤ, ή όπως λέγεται; Ή, μετά το κυβερνητικό “μαύρο” στην ΕΡΤ, οι άνθρωποι της ΕΟΚ θέλησαν να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζομένους και από φιλοσοφία έριξαν (τηλεοπτικό) μαύρο στην Α2; Κι αν ήταν έτσι, ήτοι πολιτική η επιλογή τους, γιατί δεν το διατυμπάνισαν; Προς όφελός τους θα ήταν. Ή, αν “μπλόκαρε” η συμφωνία λόγω της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης τι έπραξαν οι άνθρωποι της ΕΟΚ για να την “ξεμπλοκάρουν“, και γιατί δεν κυνήγησαν το θέμα;

Γιατί δεν αποτάθηκαν σε άλλα Κανάλια; Σε καιρούς χαλεπούς, θα ήταν ταμάμ τα όποια έσοδα για τις ομάδες, αλλά κυρίως θα ήταν ταμάμ η προβολή ενός προϊόντος αδικημένου, που διασώζεται από το φιλότιμο και το υστέρημα ως επί το πλείστον μερικών παραγόντων συλλόγων, όπως συμβαίνει και στις μικρότερες κατηγορίες.

Κι αν δεν ήθελαν οι άνθρωποι της ΕΟΚ, που προφανώς έχουν πάντα κάτι καλύτερο για ν’ ασχοληθούν, γιατί δεν επιτρέπουν στις διοικήσεις των συλλόγων να καλύψουν τους αγώνες; Με ποιο δικαίωμα και δεν ενεργοποιούν την κεντρική συμφωνία και απαγορεύουν ακόμη και στις WEB TV οργανωμένων συλλόγων, ή σε άλλα διαδικτυακά Μέσα, να μεταδώσουν ζωντανά τους αγώνες των ομάδων τους;

Η ΕΟΚ χάνει άλλη μία ευκαιρία για να αξιοποιήσει και εκτοξεύσει το κορυφαίο της πρωτάθλημα. Οι ανακοινώσεις διαρκείας για τις αλλαγές γηπέδων των αγώνων και τον ορισμό ωρών και διαιτητών και μόνο, την καθιστούν μία άνευρη και άχρωμη αρχή. Που δεν κάμει τίποτε περισσότερο απ’ αυτό, που κάμουν οι συνάδελφοι της Επιτροπής… Τύπου για το δικό τους Πρωτάθλημα, οι οποίοι κάποτε ήταν περισσότερο επιμελείς και περισσότερο μαχητικοί από τους “φωστήρες” της ΕΟΚ

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…