Κεντρική Ασίστ Περαστικός Κόουτς του… μήνα

Κόουτς του… μήνα

coach boards

coach-boards

Αρχίζω και πιστεύω πως διάλεξα λάθος όνομα. Γιατί αν εγώ είμαι… Περαστικός, που μάλλον για μόνιμο με βλέπω, τί να πουν και οι προπονητές των ομάδων; Θα πείτε, είναι μέσα στους… κινδύνους της δουλειάς τους να απολύονται και δεν θα διαφωνήσω καθόλου.

Ανέκαθεν η δουλειά του προπονητή δεν περιείχε ιχνοστοιχεία μονιμότητας, εκτός από τον τύπο με την τσίχλα στην Αγγλία και κάτι κόουτς αμερικανικών κολεγίων, που μπήκαν έχοντας (βαριά – βαριά) το “3” μπροστά στα κεριά της τούρτας και τώρα στα γενέθλιά τους καλούν πρώτα την πυροσβεστική και μετά τους φίλους τους.

Παλαιότερα έλεγαν πως η καρέκλα του προπονητή ήταν “ηλεκτρική“, ως εκ τούτου οι απολύσεις είναι συνηθισμένη υπόθεση. Και στη Λευκορωσία (αλήθεια, τί κάνει εκεί ο Τάσος) έχει κρύο…

Αυτό που δεν είναι σύνηθες είναι να πηγαίνουν προπονητές σε ομάδα με… μηνιαίο συμβόλαιο. Το ζούμε και αυτό. Προπονητές – περαστικοί (εγώ έχω το όνομα, αυτοί τη… χάρη), οι οποίοι όχι μόνο παίζουν σε μια ζαριά τη δουλειά τους, όχι μόνο πρέπει να κερδίσουν 2/3 ματς για να μην φύγουν, αλλά γνωρίζουν πως ήδη υπάρχει ο… επόμενος.

Γιατί στην ομάδα που πήγε ο κόουτς του… μήνα, έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει.

Άσχετο: Περαστικός ήμουν κι από ένα κλαμπ που έπαιζε ελληνική μουσική. Μπαίνω, παραγγέλνω ένα ποτό κι ακούω στα ηχεία να παίζει το “δεν υπάρχουν Άγγελοι σου λέω“. Έτσι ντε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …