Κεντρική Διεθνή Διπλό και αήττητο για Χίμκι

Διπλό και αήττητο για Χίμκι

cska khimki

cska-khimki

Στο ντέρμπι των αήττητων της βαλτικής λίγκας η Χίμκι “άλωσε” την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την… έριξε στο “καναβάτσο” με 92-87 και πλέον είναι η μόνη που έχει το “απόλυτο” στην λίγκα.

Η ρωσική ομάδα ανέβασε το ρεκόρ της στο 8-0 και για να γίνει αυτό χρειάστηκε να έχει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στο τέλος όπου κρίθηκε η αναμέτρηση των δύο ομάδων. Το ματς εξελίχθηκε σε “θρίλερ” στην μεγαλύτερη διάρκειά του αλλά στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με επιμέρους σκορ 27-19. Μάλιστα η Χίμκι ανέτρεψε και το εις βάρος της 68-65 του τρίτου δεκαλέπτου.

Το συγκρότημα του Ρίμας Κουρτινάιτις προηγήθηκε με 90-84, 27 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη και έβαλε “ταφόπλακα” στις ελπίδες των παικτών του Έτορε Μεσίνα. Ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ με 28 πόντους ήταν εκπληκτικός για τους νικητές ενώ από την “ομάδα του στρατού” ο Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε 19 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ.

Άνετα η Ούνικς

Η Ούνικς Καζάν ανέβασε το ρεκόρ της στο 8-1 αφού δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Ντόνετσκ εντός έδρας με 85-69. Το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι έφτασε άνετα στην νίκη καθώς ήταν καλύτερο σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς. Πρώτος σκόρερ για την Ούνικς ήταν ο Άντριου Γκούντελοκ με 26 πόντους ενώ οι Έλληνες των γηπεδούχων έβαλαν το δικό τους “λιθαράκι”.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους (4/4 βολές, 4/5 δίποντα, 2/10 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Ο Νίκος Ζήσης έπαιξε 20 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα και πρόσθεσε 3 πόντους (1/1 βολές, 1/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο.

Νταμπλ-νταμπλ ο Καλάθης

Η Αστάνα του Πατ Καλάθη πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στην λίγκα αφού “λύγισε” την Ρίγα εντός έδρας με 89-81. Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι πρωταθλητές Καζακστάν με επιμέρους σκορ 27-18 δεν επέτρεψαν στους Λετονούς να εγείρουν αξιώσεις για το διπλό. Ο Καλάθης έκανε νταμπλ-νταμπλ για τους γηπεδούχους με 12 πόντους (2/2 βολές, 2/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 11 ριμπάουντ ενώ είχε επίσης 1 ασίστ και 4 λάθη σε 23 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ο Κέναν Μπαϊράμοβιτς (35 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν απελπιστικά μόνος για τη Ρίγα.

Πέρασε από την Εσθονία η Λιέτουβος

Η Λιέτουβος Ρίτας κατάφερε να περάσει “αλώβητη” από την Εσθονία, ξεπέρασε το εμπόδιο της Κάλεφ με 76-68 και ανέβηκε στο 7-2. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκα επέβαλε τον… νόμο της στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 41-33 απέκτησε την διαφορά που ήταν αρκετή για το διπλό. “Αιχμή του δόρατος” για τους Λιθουανούς ήταν ο Στέφαν Γέλοβατς με 23 πόντους ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έμεινε άποντος χωρίς να δοκιμάσει κάποια προσπάθεια σε 2 λεπτά συμμετοχής. Στον αντίποδα ο Ντέβιν Γκίμπσον σημείωσε 17 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους.

Στο “νήμα” η Σπαρτάκ

Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης έκαμψε την αντίσταση της Νίμπουρκ εντός έδρας με 72-67 και κατέκτησε το τρίτο φετινό ροζ φύλλο σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο “νήμα”. Ένα τρίποντο του Στίβεν Μπερτ (17 πόντοι, 5 ασίστ), 33 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, διαμόρφωσε το 70-65 και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της αντιπάλου του Πανιωνίου στον όμιλο του Eurocup. Πρώτος σκόρερ για τους Τσέχους που έπεσαν στο 2-7 ήταν ο Ράντοσλαβ Ράντσικ με 15 πόντους.

Νίκες για Κράσνι, Ενισέι

Την τέταρτη νίκη της πήρε η Κράσνι Βόλγκογκραντ η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Αζόβμας με 86-76. Το τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 30-21) ήταν καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης. Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ράντι Καλπέπερ με 36 πόντους.

Η Ενισέι εκμεταλλεύτηκε το αποτελεσματικό της δεύτερη ημίχρονο (επιμέρους σκορ 51-37) για να κερδίσει εντός έδρας την Νίζνι με 85-78 και να ανεβάσει το ρεκόρ της στο 3-5. Αντίθετα ήταν η τέταρτη ήττα για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ (18/12) στην τελευταία αγωνιστική του Eurocup. Ο Άντονι Φίσερ με 20 πόντους ήταν ο παίκτης-κλειδί για τους νικητές ενώ ο Λουκ Μπάμπιτ διασώθηκε από τους φιλοξενούμενους με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Τσμόκι Μινσκ – Κράσνιε Κρίλια 66-74 (14/12)
Κράσνι Βόλγκογκραντ – Αζόβμας 86-76
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Νίμπουρκ 72-67
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Χίμκι 87-92
Αστάνα – Ρίγα 89-81
Ενισέι – Νίζνι 85-78
Κάλεφ – Λιέτουβος Ρίτας 68-76
Ούνικς Καζάν – Ντόνετσκ 85-69
Τουρόφ – Λοκομοτίβ Κούμπαν (16/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…