Κεντρική Διεθνή Άνκαρα – ΠΑΟΚ 84-65

Άνκαρα – ΠΑΟΚ 84-65

ankara paok

ankara-paok

Τον πήρε η κατηφόρα
Όντας απών από το γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και βρέθηκε στο… -30 (48-18), ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να ελπίζει στη νίκη απέναντι στην Άνκαρα. Ακόμα κι όταν βελτιώθηκε στην επανάληψη, η διαφορά στο σκορ ήταν τόσο μεγάλη που δεν του επέτρεψε, παρά να περιορίσει την έκταση της ήττας του (84-65). Ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν κατάφερε, έτσι, να “κλειδώσει” την πρόκρισή του στη φάση των “32” του Eurocup, κάτι που θα κληθεί να κάνει στις επόμενες αγωνιστικές.

Η τριάδα των Μαρκ Πέιν (16π.), Ντι Τζέι Κούπερ (15π.-13ασ.) και Γιώργου Μπόγρη (19π.) ήταν η μοναδική που… ξέφυγε από τη γενικότερη μετριότητα του ΠΑΟΚ, ο οποίος στρέφει, πλέον, την προσοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον αγώνα με τη Νέα Κηφισιά.

Αν ισχύει πως “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός“, τότε τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα για τον ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες της Άνκαρα μπήκαν… αφιονισμένοι στο παρκέ, κάτι που τους δικαίωσε άμεσα, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν γρήγορα με διαφορά δέκα πόντων (10-0), ο ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο τέταρτο (!) λεπτό, αλλά αυτό δεν φάνηκε να ανακόπτει τη φόρα των γηπεδούχων. Αντίθετα, η… κατηφόρα συνεχίστηκε (με ακόμη μεγαλύτερη κλίση μάλιστα)!

Η ομάδα του Ερτσουμέν Σουντέρ έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σα βαρέλι, κι έτσι το +21 (28-7), με το οποίο προηγήθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου ήρθε απολύτως φυσιολογικά. Ειδικά, αν κοιτάξει κανείς τη στατιστική, σύμφωνα με την οποία η Άνκαρα σούταρε με 11/16 εντός παιδιάς (με 9 ασίστ), την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε το “φτωχό” 3/12 εντός παιδιάς.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος προσπαθούσε να “ξυπνήσει” τους παίκτες του και να “σπάσει” το ρυθμό των Τούρκων είτε κάνοντας συνεχώς αλλαγές είτε αλλάζοντας την άμυνα της ομάδας του. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν λειτούργησε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το… βιολί τους και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την “παγωμάρα” των παικτών του ΠΑΟΚ, πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας αποκτήσει αέρα τριάντα πόντων (48-18) βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση “νίκη”.

Στην επανάληψη, ο “Δικέφαλος του Βορρά” έδειξε διάθεση να παλέψει και να κυνηγήσει την ανατροπή, αλλά αυτό ήταν εκ προοιμίου δύσκολο (έως αδύνατο). Κάτι που επιβεβαιώθηκε επί του πρακτέου αφού οι παίκτες του Ερτσουμέν Σουντέρ έχασαν μεν τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά ουδέποτε αγχώθηκαν.

Και πώς να αγχωθούν αφού ακόμα κι όταν η διαφορά έπεσε στους δεκαέξι πόντους (58-42 στο 27’), έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να αποκατασταθεί άμεσα η… τάξη (66-44 στο 30’).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν ρυθμούς και τον ΠΑΟΚ να… “περιορίζει” (όσο μπορεί να ειπωθεί αυτό) κάτω από τους είκοσι πόντους (84-65) την ήττα του.

Έτσι, η Άνκαρα πέτυχε την τρίτη διαδοχική της νίκη στο Eurocup, με αποτέλεσμα να αυξήσει τις ελπίδες της για την ανατροπή των δεδομένων στον όμιλο, που θα την φέρουν στην επόμενη φάση. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη απέναντι σε Χιμίκ (εκτός) και Νίζνι (εντός) για να μην χάσει μέσα από τα χέρια του το εισιτήριο για τους “32“.

Διαιτητές: Ρίτζικ – Σέμες – Παστούσιακ.
Τα δεκάλεπτα: 28-7, 48-18, 66-44, 84-65.
ΑΝΚΑΡΑ (Σουντέρ): Καβακλίογλου 3 (1), Κάνταν 2, Ερντενίζ 9, Πλίσνιτς 11 (1), Βάλτερς 15 (3), Γκολούμποβιτς 12 (13 ριμπ.), Τάκερ 24 (4), Κάμερ 6, Οζκάν 2, Μπαϊγκιούλ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 16, Κούπερ 15 (4 τρίπ., 13 ασ.), Χαραλαμπίδης, Τσόχλας 2, Βουτσίσεβιτς 3 (1), Τσαϊρέλης 5, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης, Καλλές, Μπόγρης 19, Κασελάκης, Λιάπης.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…