Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Τελικός”… στο ΟΑΚΑ

“Τελικός”… στο ΟΑΚΑ

pappas erithros asteras

pappas-erithros-asteras

Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας (6/12,21:30) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Τα φώτα λοιπόν στρέφονται στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι πράσινοι θα παραταχθούν μάλιστα δίχως τον τραυματία Νίκο Παππά, ο οποίος υπέστη οστικό οίδημα στον αγκώνα.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η αυλαία της 8ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο (5/12) στην Ιταλία, εκεί όπου η Σιένα υποδέχεται τη Ζιελόνα Γκόρα. Το συγκρότημα του Μάρκο Κρέσπι θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στο ΤΟΠ-16 της διοργάνωσης. Λίγο αργότερα διεξάγεται άλλη μία αναμέτρηση για τον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας ανάμεσα στην Γαλατασαράι και την Ουνικάχα Μάλαγα, σε ένα παιχνίδι όπου οι Τούρκοι με νίκη σφραγίζουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού, μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται στο Ισραήλ ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά την πρόκριση του στο ΤΟΠ-16. Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου, με την Παρτιζάν να υποδέχεται τη Μπουντιβέλνικ σε μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της να πιάσει τη Ναντέρ στη βαθμολογία και να την αφήσει εκτός συνέχειας.

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, εκεί όπου η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται την πρωτοπόρο και εξαιρετικά φορμαρισμένη Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο να της σπάσει το αήττητο σερί που τρέχει από την αρχή της σεζόν. Για τον ίδιο όμιλο η Ζαλγκίρις Κάουνας δοκιμάζεται στην έδρα της Στρασμπούρ και με νίκη πραγματοποιεί το αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση.

Το αυριανό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν εξασφαλίσει από νωρίς την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Την Παρασκευή (6/12) τη σκυτάλη παίρνει το μεγάλο ντέρμπι του πρώτου ομίλου ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Φενέρμπαχτσε. Η ρωσική αρκούδα θέλει να πάρει το αίμα της πίσω για την άνετη ήττα που γνώρισε στην Κωνσταντινούπολη στο πρώτο γύρο. Η έτερη ομάδα της Τουρκίας που αγωνίζεται την Παρασκεύη, Εφές Αναντολού, υποδέχεται τη Μπάμπεργκ που πηγαίνει σε αυτή την αναμέτρηση με το μαχαίρι στα δόντια καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχει να πλησιάσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Τέλος η αυλαία στην αγωνιστική της Ευρωλίγκας πέφτει με τις αναμετρήσεις Ναντέρ – Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα – Λιέτουβος Ρίτας. Αμφότερες οι ισπανικές ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου
(20:00) Σιένα – Ζιελόνα Γκόρα
(20:30) Γαλατασαράι – Ουνικάχα Μάλαγα
(21:05) Μακάμπι Τελ Αβίβ – Λοκομοτίβ Κουμπάν
(21:45) Παρτιζάν – Μπουντιβέλνικ
(21:45) Αρμάνι Μιλάνο – Ρεάλ Μαδρίτης
(21:45) Στρασμπούρ – Ζαλγκίρις Κάουνας
(21:45) Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
(18:00) ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσε
(20:45) Αναντολού Εφές – Μπάμπεργκ
(21:15) Ναντέρ – Μπαρτσελόνα
(21:30) Λαμποράλ Κούτσα – Λιέτουβος Ρίτας
(21:30) Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…