Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 78-70

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 78-70

osfp paok

osfp-paok

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα, όπου συνεχίζει αήττητη στην Basket League ΟΠΑΠ, καθώς ξεπέρασε (αν και δυσκολεύτηκε) το εμπόδιο του ανταγωνιστικότατου ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 78-70, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι και με διάθεση (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν δυναμικά στην αναμέτρηση, παίρνοντας γρήγορα ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (4-0), μετά από αντίστοιχο σερί. Οι Θεσσαλονικείς παρόλο που στο πρώτο δίλεπτο ξεκίνησαν μουδιασμένα, συνέχισαν με ένα σερί 7-0 (7-4) και πήραν “κεφάλι” στο σκορ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε εσπευσμένα τάιμ άουτ, έχοντας παράπονα από την αμυντική λειτουργία των παικτών του. Οι Πειραιώτες έχοντας άσχημα στατιστικά (4/11 2ποντα, 1/5 3ποντα) ήταν διαρκώς πίσω στο σκορ, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλευόταν με τον καλύτερο τρόπο την αδράνεια του Ολυμπιακού.

Ο “δικέφαλος” 2’ πριν το τέλος της περιόδου, πήρε την μεγαλύτερή του διαφορά στην αναμέτρηση, με 6 πόντους (19-13), με τον Κούπερ να “διευθύνει” τους συμπαίκτες του. οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου παίζοντας με μυαλό και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε προηγούμενος (20-16) την πρώτη περίοδο.

Συνέχιζαν να δημιουργούν προβλήματα, στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι και στην δεύτερη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ έχοντας μεγάλη διάθεση “έχτιζε” μια διαφορά, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Πέιν και Μαργαρίτης, έστειλαν τη διαφορά στους 9 (27-18).

Οι “ερυθρόλευκοι” έβγαζαν πολλά νεύρα στο παιχνίδι τους, καθώς δεν ήταν αποτελεσματικοί (σε άμυνα και επίθεση). Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Πέτγουεϊ, πάνω στον Πέιν, έστειλε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (11 πόντους, 29-18).

Οι Πειραιώτες έχοντας “σφίξει” την αμυντική του λειτουργία, δημιουργούσε πολλά επιθετικά προβλήματα στους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να ρίξει την διαφορά στους 5 (26-31). Οι Θεσσαλονικείς έβρισκαν απαντήσεις στις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων.

Ο Πρίντεζης (17 πόντους) κρατούσε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ. Ένα μπάζερ μπίτερ του Λο, με σουτ 3 πόντων, έστειλε τους “ερυθρόλευκους” προηγούμενους με 37-36 στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με περισσότερη ενέργεια επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι “ερυθρόλευκοι“, διατηρώντας και “ανοίγοντας” την διαφορά. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπιζαν αρκετά αμυντικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η “ψαλίδα” να μεγαλώνει.

Μια τεχνική ποινή στον πάγκο του ΠΑΟΚ (μετά από συστάσεις και στους δυο πάγκους), έστειλε τη διαφορά στους 6 πόντους (49-43) για τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ, να είχε χάσει τον ρυθμό του. Ένα ξέσπασμα του “δικεφάλου“, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (50-49), αλλά οι Πειραιώτες είχαν απάντηση.

Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, καθώς η αναμέτρηση είχε γίνει ντέρμπι. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ πήρε “αέρα” 4 πόντων (55-51). Ο Πρίντεζης ήταν σε “δαιμονιώδη” μέρα και έστειλε τον Ολυμπιακό προηγούμενο (56-55) στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Είχε πέσει ο ρυθμός στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, με τα λάθη να κάνουν την εμφάνισή τους (σε μεγαλύτερο βαθμό). Οι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα, διατηρούσαν έστω και δύσκολα το προβάδισμα. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην αναμέτρηση, αλλά έπεφταν σε τοίχο.

Οι Πειραιώτες κάνοντας ένα σερί 8-3, στο τέταρτο δεκάλεπτο, έστειλαν την διαφορά στους 8 πόντους (66-58). Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων. Οι πρωταθλητές Ευρώπης εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια του “δικεφάλου” “έχτισαν” μια διαφορά ασφαλείας (10 πόντων) 3’ πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός είχε ρίξει τον ρυθμό του, βλέποντας τον κουρασμένο ΠΑΟΚ, με την αναμέτρηση να είχε ουσιαστικά κριθεί μετά το τρίποντο του Περπέρογλου (74-63). Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα συνεχόμενα λάθη των “ερυθρόλευκων” και οι Πειραιώτες συνέχισαν το αήττητο σερί τους, επικρατώντας με 78-70.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Καλδίρης.
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 56-55, 78-70.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Λο 12 (1), Ντάνστον 13, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11 (1), Λοτζέσκι 5, Μπέγκιτς 3, Πρίντεζης 21 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 9 (2), Κατσίβελης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 6, Κούπερ 18 (4), Χαραλαμπίδης 12, Τσόχλας, Τσαϊρέλης 10 (1), Δέδας 5, Μαργαρίτης 7 (1), Καλλές, Μπόγρης 12, Κασελάκης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…