Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Να τελειώνει η πλάκα (vid)

Να τελειώνει η πλάκα (vid)

gampierakis

gampierakis

kogasΕδοξάστηκαν κρυπτόμενοι και γελοιοποιήθηκαν εμφανιζόμενοι. Ή αλλιώς είναι καλύτερο να μην μιλάς, όταν δεν έχεις να πεις τίποτα. Κι ο Ηλυσιακός, ο επίσημος Ηλυσιακός, δεν έχει να πει τίποτα για μια υπόθεση ντροπή για τον σύλλογο. Όπως δεν θα έπρεπε να ομιλεί ο κ. Μπέλλος, ο οποίος προέταξε την αγάπη του για το μπάσκετ, για να εξωραΐσει μια πράξη που δεν τιμά κανέναν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, καταγράφοντας μια… “πρόκληση” (καλοδεχούμενη, όχι όσο η σπέκουλα περί αλλαγής κειμένου) από φίλαθλο του Ηλυσιακού. Μου έγραψε, λοιπόν, στο facebook:

Ο τελευταίος που έπρεπε να… “απολογηθεί” και να… “παραιτηθεί” ήταν ο Νίκος Μπέλλος. Προσπερνάτε πολύ εύκολα το γεγονός ότι ο κ. Μπέλλος είναι πρόεδρος ομάδας και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ! Έχει γραφτεί παντού!

Τί θα πει στα παιδάκια των ακαδημιών του ο Μπέλλος; Ότι αγωνίστηκε στην Α1; Ότι όσο κι αν προσπαθήσουν στην προπόνηση για να γίνουν καλύτεροι, για να κερδίσουν μια θέση στην πεντάδα, ή έστω στη δωδεκάδα, θα υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ένας Μπέλλος;

Αυτή η εκδοχή των γεγονότων δεν σας απασχολεί κύριε Κογκαλίδη; Ή το μόνο που σας απασχολεί είναι να δοκιμάσετε τα αντανακλαστικά των φιλάθλων του Ηλυσιακού; Αφού παρακολουθείτε την σελίδα των φιλάθλων του Ηλυσιακού και κάνετε ρεπορτάζ μέσω αυτής, περιμένουμε την απάντησή σας!”.

Η απάντησή μου είναι πως συμφωνώ απόλυτα. Και το γράφω σήμερα, όπως και άλλα που θα διαβάσεις παρακάτω, τηρώντας την πάγια άποψή μου, προκειμένου να τηρώ ισονομία απέναντι σε όποιον εκδίδει ανακοίνωση. Ήτοι αφήνω –μονομερώς– να διαβαστεί η άποψη αυτών που έχουν κάτι να καταθέσουν (εν προκειμένω η διοίκηση του Ηλυσιακού), χωρίς να απαντήσω στο ίδιο κείμενο, γιατί απλά έτσι θα είχα πάντα τον τελευταίο λόγο, μετατρέποντας σε μονόλογο τον διάλογο.

Στην ουσία τώρα: ΝΑΙ, έχει τεράστιες ευθύνες ο κ. Μπέλλος, αλλά είναι ο τελευταίος. Πρώτα απ’ όλους φταίει η διοίκηση του Ηλυσιακού, που επιτρέπει σε κάθε… φίλο (του προέδρου) Μπέλλο να μετατρέπει την τιμητική συμμετοχή στο ρόστερ μιας ομάδας Α1 (ιστορικής ή μη, μικρή σημασία έχει στην παρούσα φάση), σε προϊόν είτε αγοραπωλησίας, είτε… προνομιούχου φιλίας.

Αν ισχύει αυτό που δήλωσε επισήμως ο κ. Μπέλλος, ότι δηλαδή είναι φίλος του ο κ. Γαμπιεράκης και του έκανε τη χάρη να τον δηλώσει στον ΕΣΑΚΕ και να αποκτήσει την ιδιότητα του “επαγγελματίααθλητή Α1 κατηγορίας, τότε φαίνεται πως ο κ. Γαμπιεράκης έχει μπλεχτεί. Ελπίζω ότι δεν έχει μεγάλη ατζέντα φίλων, γιατί έτσι μπορεί ο Ηλυσιακός να αποκτήσει παίκτες που δεν φαντάζονταν (ούτε ο σύλλογος, ούτε αυτοί, ούτε εμείς).

Η ανακοίνωση είναι –άποψή μου– για γέλια. Πέρα από το κουτσαβάκικο στυλ που εδώ και καιρό έχει υιοθετήσει η διοίκηση, δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις. Αν όντως ήταν μια… φιλική εξυπηρέτηση (από μόνο του είναι ντροπιαστικό για τον σύλλογο), γιατί έγινε εν κρυπτώ; Γιατί δεν ανακοινώθηκε επίσημα, να μην υπάρχει και έδαφος στους… ανέντιμους;

Γιατί, αφού δεν ήθελαν δημοσιότητα, δεν τέλειωσε μέσα 1-2 μέρες, να πάρει το δελτίο που είχε… καούρα ο κ. Μπέλλος, να λυθεί μετά η “συνεργασία” και να μην βγει ποτέ στο επίσημο site του ΕΣΑΚΕ, όπου ΑΚΟΜΑ ο κ. Μπέλλος είναι πρώτος στη σειρά, μπροστά από τα “ιερά τέρατα“, που επικαλέστηκε για να κρυφτεί από πίσω τους.

Ομιλεί η ανακοίνωση -δεν μου πέφτει λόγος- για “τύπους” που συνδέονται με συγκεκριμένη ομάδα και προπονητή (φαντάζομαι εννοεί την Κηφισιά). Εμφανές ποιον “φωτογραφίζει” και ξανά δεν μου πέφτει λόγος, αλλά αν θέλει ο συντάκτης και οι φίλοι του συλλόγου να δουν με ποιους τρώει παρέα κάθε Δευτέρα ο εν λόγω προπονητής, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον Τάσο Δελημπαλταδάκη, άνθρωπο που -σαν τον κ. Μπέλλο– (δεν) ανήκει στον Ηλυσιακό.

Μαζί τρώνε και πίνουν, σε ταβέρνα στον Βύρωνα, άρα γιατί ψάχνετε εχθρούς εκτός των τειχών; Αν το πρόβλημα είναι ο εν λόγω προπονητής, που δεν είναι.

Α, και μια κι ο λόγος περί φαγητού και… μακαρονάδων (μονών ή διπλών, δεν έχει σημασία), ας αφήσουν τα χουβαρνταλίκια κι ας βρουν τρόπους να πληρώσουν αυτά που δεξιά κι αριστερά οφείλουν να εξοφλήσουν. Μετά κάνουν και τραπέζια οι μπρούκληδες παράγοντες.

Άντε, γιατί έχει κι η πλάκα όρια. Τα οποία υπερβαίνει ο κ. Γαμπιεράκης όταν επισήμως δηλώνει έτοιμος να μας… ταΐσει και στο facebook λέει στους φίλους του Ηλυσιακού πως είναι ένας ταπεινός και φτωχός εργάτης, που παλεύει να τα φέρει βόλτα. Κι εγώ παλεύω με τον ίδιο τρόπο Παντελή μου, αλλά δεν ταΐζω μακαρονάδες τα πλήθη. Εκτός κι αν άλλος γράφει τις ανακοινώσεις κι άλλα λες εσύ, οπότε βρείτε τα μεταξύ σας.

Επιστρέφω στον κ. Μπέλλο, το πρόσωπο των ημερών, που θέλησε να μας κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας (όχι σε μας, συνολικά φαντάζομαι), φωτίζοντάς μας τί κατά τη γνώμη του πρέπει να μας απασχολεί. Αφού έμαθε μπάσκετ στον κόσμο, αφού έδειξε πώς ένας παλαίμαχος Γ’ εθνικής μπορεί να φτάσει στην Α1, είπε να μας βοηθήσει κι εμάς. Ευχαριστούμε!… Αλήθεια, πού ήταν κρυμμένος τόσο καιρό;

Να του θυμίσουμε πως τον καιρό που αυτός ασχολιόνταν με το να βρει ομάδα να κάνει το κέφι του (αλλιώς θα το έγραφα, αλλά δεν βαριέσαι), εμείς σταματούσαμε -με τη βοήθεια, για να μην αδικήσουμε τους ανθρώπους, της διοίκησης του Ηλυσιακού το στοίχημα στα εφηβικά πρωταθλήματα.

Με τον ίδιο τρόπο που ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ την αθλιότητα και τη διακωμώδηση του πρωταθλήματος, από εύπορους ευφάνταστους όψιμους καλαθοσφαιριστές.

Με τον ίδιο τρόπο που γίναμε αιτία για δύο διαφορετικές (σε διαφορετικούς χρόνους) επερωτήσεις στη Βουλή. Από το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, για θέματα ρατσισμού και παράνομου (ανήθικου) στοιχήματος.

Σταματώ εδώ. Το “με τον παρά μου και την κυρά μου” σε άλλους χώρους, όχι στο μπάσκετ. Αν είναι φίλος με τον κ. Γαμπιεράκη (όπως λέει και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) ας πάνε να πιουν μαζί έναν καφέ, ένα τσίπουρο, ας φάνε μια… μακαρονάδα.

Υ.Γ.: Λίγο πριν κλείσω το κείμενο, με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου πως η ξεφτίλα έφτασε μέχρι την Ισπανία. Απολαύστε τα χάλια σας, πατώντας εδώ. Πάλι καλά που δεν παίζει Ευρώπη ο Ηλυσιακός (κ. Μπέλλο χάσατε την ευκαιρία να γίνετε και… “διεθνής“), γιατί θα έλεγαν οι διοικούντες ότι το κάνει ο Πασκουάλ, που φοβάται το… θηρίο.

Υ.Γ.1: Θα σταματήσω εδώ το θέμα Μπέλλου. Και το σταματάω για να μην εκθέσω περισσότερο (και περισσότερους) ανθρώπους. Αν ήθελα να το κάνω θα απαντούσα στην ερώτηση που θέτει το άσμα… Εσείς δεν θα καταλάβετε (ίσως), οι έχοντες και κατέχοντες κατάλαβαν.

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…