Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Μας ξεπερνούν… σωματικά”

“Μας ξεπερνούν… σωματικά”

scariolo1

scariolo1

Η αυριανή (29/11) αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με τον Παναθηναϊκό έχει χαρακτηριστεί από τους Βάσκους ως ένας τελικός με φόντο την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής των Ισπανών, Σέρτζιο Σκαριόλο, στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν από το παιχνίδι, υποστήριξε ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι πιο δυνατή σωματικά, τονίζοντας ότι οι παίκτες του για να έχουν τύχη στο παιχνίδι, θα πρέπει να παίξουν με μεγάλη συγκέντρωση και ενέργεια.

“Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με βαθύ ρόστερ, που μας ξεπερνά σωματικά, με ψηλότερους παίκτες, ταλαντούχους και πολύ μεγάλες επιθετικές ικανότητες. Η απάντηση μας δεν πρέπει να είναι συντηρητική, αλλά θαρραλέα και επιθετική, ενώ θα πρέπει να προσέξουμε τα ριμπάουντ και την κυκλοφορία της μπάλας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους αντιπάλους μας να έχουν εύκολη κυκλοφορία. Θα πρέπει να προσέξουμε όλους τους τομείς και να ανταγωνιστούμε με ενέργεια και συγκέντρωση. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες” ήταν τα λόγια του Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ από πλευράς παικτών ο Ουόλτερ Χοτζ πρόσθεσε:

“Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Πρέπει να παίξουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με πολύ μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σε αυτό τον τομέα αλλά και στην άμυνα κι έτσι θα έχουμε πιθανότητες. Στο πρώτο παιχνίδι δεν παίξαμε με πλήρη ομάδα και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στην έδρα μας. Οι οπαδοί μας θα είναι ο 6ος μας παίκτης. Χρειαζόμαστε μία γεμάτη έδρα, ούτως ώστε αυτό να μας δώσει επιπλέον κίνητρο. Τους χρειαζόμαστε για να πάρουμε τα εντός έδρας παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…