Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Χωρίς απινιδωτή τα γήπεδα ρε;

Χωρίς απινιδωτή τα γήπεδα ρε;

apinidotis

apinidotis

nikolaouΣε περίπτωση βραδυκαρδίας ο απινιδωτής βηματοδοτεί την καρδιά. Σε περίπτωση, που σταματήσει η καρδιά, ο απινιδωτής την επαναφέρει σε λειτουργία…
Από τα παραπάνω που αναφέραμε και μόνο, αντιλαμβάνεται κανείς την χρησιμότητα του εργαλείου.

Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι πρόκειται για ένα από τα όργανα, που απαιτεί η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αδειοδοτήσει τα γήπεδα. Τρόμος μας πιάνει δε, στην σκέψη και μόνο ότι απινιδωτές είτε δεν ήταν απαιτητοί, είτε κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια εδώ και χρόνια, και κάποια γήπεδα λειτουργούσαν κανονικά. Κι ας κινδύνευσαν οι ζωές των οπαδών, των αθλητών, των προπονητών και όλων όσοι συμμετείχαν σε έναν αγώνα.

O απινιδωτής είναι ένα από τα πιο βασικά… εργαλεία που εξέλιπαν (δυστυχώς) του κλειστού της Ζωφριάς, αν και μπουκάλες οξυγόνου υπήρχαν. Αυτό για να μετριαστεί ο τρόμος του άλφα ή του βήτα. Η λογική “λέει“, ότι με την προσθήκη αυτή από πλευράς δήμου Φυλής ο αγώνας ΑΕΚ – Αγίας Παρασκευής θα γίνει το Σάββατο κανονικά.

Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, ως εκ τούτου, ποιος μπορεί αλήθεια να εναντιωθεί στην ευαισθησία της Περιφέρειας; Δεν κρύβουμε δε, ότι μας γεννήθηκαν στα καλά καθούμενα τύψεις, σκεπτόμενοι ότι πριν από 19 ημέρες που προκλήθηκε το θέμα με τις αδειοδοτήσεις βάλαμε εναντίον της. Όμως, βρε αδελφέ. Παραμονές των πρωταθλημάτων το θυμήθηκαν;

Είναι δυνατόν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, να ανάβει “πράσινο” για τα γήπεδα, έστω για δύο αγωνιστικές και μια… υφιστάμενη αρχή, η Περιφέρεια -και απορίας άξιο είναι πώς κέρδισε την μάχη η υφιστάμενη αρχή- να αδειάζει τον υφυπουργό;

Γιατί η Περιφέρεια Αττικής, αφού αυτή έχει την ευθύνη κατά πως φαίνεται δεν φρόντισε από τον περασμένο Ιούνιο, ήτοι μετά το πέρας των πρωταθλημάτων της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, να κλείσει τα γήπεδα; Ποιος δεν θα ήταν με το μέρος της τότε; Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε έγκαιρα ή έστω και εκ των υστέρων να επικοινωνήσει το πρόβλημα.

Μάθαμε για την απόφαση του υφυπουργού. Ακούσαμε δεκάδες φορές τις απόψεις των ανθρώπων της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, αλλά και των ανθρώπων άλλων Ομοσπονδιών. Τον κύριο Δημήτρη Καλογερόπουλο, ήτοι τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δεν τον ακούσαμε ή δεν τον διαβάσαμε ποτέ. Δεν τον ακούσαμε και δεν τον διαβάσαμε δημόσια.

Εμείς μάθαμε, ωστόσο, και δεν επιθυμούμε να τον καλύψουμε, αλλά είναι είδηση, ότι απέστειλε από τις αρχές Αυγούστου σχετικό έγγραφο προς όλους τους δήμους. Όπερ σημαίνει, ο κ. Καλογερόπουλος είχε μεριμνήσει. Οι δήμοι φαίνεται, όμως, ότι πέταξαν το έγγραφο στο κάλαθο των αχρήστων. Συμπέρασμα;

Τρομάξαμε, στην ιδέα (και πέσαμε από τα σύννεφα, καθώς ενδεχομένως να είμαστε οι τελευταίοι αφελείς στον πλανήτη) ότι κάποια γήπεδα δεν έχουν τα απαραίτητα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Μπρος στον ιερό σκοπό (τη ζωή) και τον… χαμένο απινιδωτή (και όχι μόνο) κάνουμε όλοι πίσω. Κι ας έγιναν τα πρωταθλήματα μπάχαλο. Χωρίς απινιδωτή τα γήπεδα ρε; Επαναφέρουν τον άλλο στη ζωή με… μπουνιές; Σοκαριστήκαμε.

Όμως, οι συνεργασίες ήταν ανέκαθεν το πρόβλημα στην δύσμοιρη χώρα. Ένα τηλεφώνημα μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών θα έφτανε. Όπως πρόβλημα ήταν και παραμένει και η τάση μας από τον τελευταίο πολίτη μέχρι τον… πρώτο πολίτη της χώρας να τα κάνουμε όλα την τελευταία στιγμή.

Και το χειρότερο: Το μπάχαλο δεν έχει κάνει ακόμη τον κύκλο του

geonikol@hotmail.com

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…