Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Σωτηρία και κορμός”

“Σωτηρία και κορμός”

koutroulias pagkrati

koutroulias-pagkrati

Πρόκειται για έναν παίκτη – σταθερή αξία στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια -είναι 37 ετών, γαρ- ωστόσο ο Τόλης Κουτρούλιας πάντα έχει τον τρόπο να βοηθά την εκάστοτε ομάδα στην οποία αγωνίζεται.

Είτε πρόκειται για τον Άρη, τον Πανελλήνιο, τη Νήαρ Ηστ, την Ολυμπιάδα Πατρών, τη ΜΕΝΤ, τον Ηλυσιακό, τη Δάφνη. Ο έμπειρος φόργουορντ προσφέρει -με επιτυχία- τις υπηρεσίες του στο Παγκράτι και πλέον μπαίνει στον τρίτο χρόνο παρουσίας του στην ομάδα του Μετς.

Λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος της Α2, ο 37χρονος φόργουορντ μίλησε στο eBasket.gr για την προετοιμασία, τους στόχους του Παγκρατίου στη φετινή αγωνιστική σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει συνολικό το επικείμενο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τόλη Κουτρούλια:

Πώς κυλά η προετοιμασία;
“Μια χαρά κυλά, χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμούς. Έχουμε δώσει έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης”.

Τί συμπεράσματα βγάλατε από το τουρνουά “Μαστρογιάννεια”;
“Είμαστε νεανική ομάδα, με λίγους έμπειρους παίκτες, άρα θέλουμε δουλειά. Είδαμε τις αδυναμίες μας, αλλά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας”.

Τί διαφορές έχει η φετινή ομάδα του Παγκρατίου, σε σχέση με την περσινή;
“Είναι πιο νεανική η ομάδα και πιο άπειρη σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας συγκριτικά με την περασμένη περίοδο”.

Η συνεργασία με τον Ντίνο Καλαμπάκο πώς είναι;
“Μια χαρά, είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει και το γεγονός πως και ο ίδιος έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και κατανοεί πολύ καλά τους παίκτες”.

Είσαι από τους λίγους έμπειρους στην ομάδα. Αυτό σε γεμίζει κίνητρο να βάλεις τα νέα παιδιά στο κλίμα;
“Σίγουρα η ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αποκτήσουμε γρήγορα χημεία. Εγώ θα προσπαθήσω να περάσω πράγματα στα νέα παιδιά”.

Τί στόχους έχει η ομάδα φέτος;
“Πρώτος στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία και σαν δεύτερος στόχος είναι να φτιαχτεί ένας καλός κορμός για τα επόμενα χρόνια”.

Το πρωτάθλημα της Α2 πώς θα το έκρινες;
“Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό! Ίσως να μην είναι τόσο ποιοτικό όσο τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο είναι ένα σκληρό και δυνατό πρωτάθλημα”.

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία ομάδων, όπως είναι η ΑΕΚ και ο Ηρακλής;
“Σίγουρα αποτελούν τη βιτρίνα του πρωταθλήματος αυτές οι ιστορικές ομάδες. Έχουν την συμπαράσταση του κόσμου τους και η παρουσία τους είναι κάτι το ιδιαίτερο για το φετινό πρωτάθλημα. Δίνουν έξτρα κίνητρο σε όλους”.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
“Τώρα, να προσφέρω ό,τι μπορώ στο Παγκράτι. Έχω βγάλει την σχολή προπονητικής και θα ήθελα στο μέλλον να γίνω προπονητής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…