Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η λογική λέει… Μπατίστ

Η λογική λέει… Μπατίστ

batiste proti

batiste-proti

Αλλιώς τα υπολόγιζε ο Αργύρης Πεδουλάκης κι αλλιώς του ήρθαν εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Κι αυτό γιατί το πρώτο ντέρμπι “αιωνίων” θα τον βρει να παλεύει με δύο σημαντικά όπλα εκτός φαρέτρας αφού οι Ρόκο Λένι Ούκιτς και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχουν τεθεί εκτός μάχης από το παιχνίδι της πρεμιέρας. Πρόδηλο είναι πως οι συγκεκριμένες απουσίες αλλάζουν τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού τόσο αγωνιστικά όσο και αναφορικά με τη δομή της δωδεκάδας.

Γιατί δεδομένης της δυσκολίας της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό είναι αμφίβολο το κατά πόσο ο Πινγκ Σανγκ θα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το τριφύλλι. Ο Κινέζος σέντερ μαθαίνει διαρκώς την “πράσινη” νοοτροπία, όπως τόνισε χθες με δηλώσεις του στο eBasket.gr, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι σε θέση να “κολυμπήσει” στα βαθιά με το “καλημέρα”.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που -εν τη απουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη– ο Αργύρης Πεδουλάκης θα χρειαστεί ακόμα μία αξιόπιστη λύση από τον πάγκο για να “δέσει” τη φροντ λάιν της ομάδας του.

Γι αυτό το λόγο, η λογική επιτάσσει πως οι “πράσινοι” θα παραταχθούν στο ΣΕΦ με τον Μάικ Μπατίστ στη σύνθεσή τους. Ο “Μπουλντόζας” μπορεί να είναι μην είναι σε θέση να βοηθά, πλέον, τον Παναθηναϊκό σε δύο παιχνίδια κάθε βδομάδα, αλλά για ένα παιχνίδι σαν αυτό είναι ό,τι χρειάζονται οι “πράσινοι” προκειμένου να νιώσουν ασφάλεια στο “5“.

Άλλωστε, ο Στεφάν Λάσμε δεν είναι σε θέση να τα βάλει και με τους τρεις σέντερ του Ολυμπιακού (Μπράιαν Ντάνστον, Μίρζα Μπέγκιτς, Σέντρικ Σίμονς), ενώ και το σχήμα με τον Τζέιμς Γκιστ στη θέση “5” δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά για μερικά (λίγα) λεπτά αφού σε αυτή την περίπτωση η φροντ λάιν του τριφυλλιού γίνεται αρκετά “σοφτ” στο λόου ποστ.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στο ζήτημα των ξένων του (έχει έναν… υπεράριθμο) για τη Basket League ΟΠΑΠ, αν και είναι προφανές πως η προοπτική συμμετοχής του Μάικ Μπατίστ κερδίζει πόντους έναντι αυτή του Πινγκ Σανγκ βάσει… μπασκετικής λογικής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…