Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Στο θέατρο δεν χάνεις ποτέ”!

“Στο θέατρο δεν χάνεις ποτέ”!

pantelis kakavas ithopios

pantelis-kakavas-ithopios

Aνήσυχο άτομο ήταν-είναι και στο μπάσκετ. “Δεν κάθομαι στην ησυχία μου”, έλεγε πάντα ως μότο ζωής ο Παντελής Κακαβάς. Από την εποχή, που φορούσε την φανέλα της ομάδας της καρδιάς του, της ΑΕΚ, από τα Τμήματα Υποδομής μέχρι και το… ματωμένο (για τον ίδιο) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου συνομίλησε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο ανήσυχος πλέι μέικερ “μετεξελίχθηκε” πριν από λίγο καιρό σε… ερημίτη μοναχό, αλλά για τις ανάγκες της θεατρικής ομάδας “Pot of Gold” με την οποία ασκεί, ικανοποιεί το παιδοεφηβικό του απωθημένο! Κι αν νομίζετε, ότι το κάνει μόνο για χαβαλέ γελιέστε. Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο ίδιος περί δραματικής σχολής.

Η συνέντευξη με τον 25χρονο πρώην διεθνή γκαρντ του Σπόρτιγκ:

– Και επαγγελματίας ηθοποιός, Παντελή;
“Επαγγελματίας όχι. Ακόμα τουλάχιστον. Ερασιτέχνης. Σε μια ερασιτεχνική ομάδα βρίσκομαι από πέρσι και περνάμε καλά. Κάνω αυτό, που μου άρεσε από το Λύκειο! Τότε, στα σχολικά χρόνια για πρώτη φορά άρχισα να έχω επαφή με το θέατρο. Τελειώνοντας την σχολή μου, ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, είμαι στο πτυχίο, αποφάσισα να ανέβω ξανά στο… σανίδι! Είναι κάτι που μ’ αρέσει πολύ. Το ευχαριστιέμαι”.

– Να υποθέσουμε ότι κατά την περσινή, ας πούμε πρεμιέρα σου, πρώτοι θαυμαστές… σου ήταν οι συμπαίκτες σου;
“Εννοείται. Για πρώτη φορά άλλωστε το είχα πει στον προπονητή και μετά στους συμπαίκτες μου. Εννοείται πως προσκλήθηκαν και φυσικά ήλθαν. Άρα, λοιπόν, το πρώτο …κοινό μου ήταν ως επί το πλείστον προπονητές και παίκτες της Νίκης Αμαρουσίου. Από φέτος, αν βρούμε χώρο και συνεχίσουμε την προσπάθεια, θα είναι οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου και στελέχη του Σπόρτιγκ”.

– Είχαμε και οπαδικά… συνθήματα στην πρεμιέρα σου από το “κοινό” της Νίκης;
“Είναι αλήθεια αυτό. Και ευτυχώς, που έπαιζα σε κωμωδία. Και κατά κάποιο τρόπο “έδενε” με το σκηνικό. Δέχθηκα κάποια επιφωνήματα… γηπέδου! Έγινε ο σχετικός χαβαλές, αλλά πριν και μετά την παράσταση”.

– Νιώθεις καλύτερα στο σανίδι ή στο παρκέ;
“Κοιτάξτε. Στο σανίδι είναι μια μυσταγωγία. Το μπάσκετ μου άρεσε και μου αρέσει. Είναι μία άλλη κατάσταση. Και να σας πω και κάτι; Μοιάζουν, με την έννοια, ότι για να αποδώσεις καλύτερα απαιτείται ομαδική προσπάθεια. Και τα δύο χρειάζονται προετοιμασία.

Μόνο που στο θέατρο ασκείσαι ως επί το πλείστον πνευματικά, ενώ στο μπάσκετ σωματικά. Η διαφορά είναι, ότι στο σανίδι δεν έχεις την πίεση, που έχεις στο γήπεδο. Πάνω στο σανίδι καταθέτεις την ψυχή σου, που το κάνεις σ’ ένα βαθμό και στο μπάσκετ, αλλά τουλάχιστον στο θέατρο δεν χάνεις ποτέ”!

– Σου έχει δώσει πράγματα το μπάσκετ, που αξιοποιείς στο θέατρο;
“Πέρα από το ομαδικό πνεύμα, που απαιτείται να έχει κανείς, την πειθαρχία και την συνέπεια. Μπορεί στο θέατρο να κάνω κατά κάποιο τρόπο το χόμπι μου, αλλά δεν είναι χαβαλές με την κακή έννοια της λέξης”.

– Δραματική σχολή δεν πήγες
“Όταν σκέφτεσαι ότι οι ηθοποιοί αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης ζυγίζεις καταστάσεις. Εγώ ασχολήθηκα από μικρός με το μπάσκετ. Αυτό ήθελα να υπηρετήσω και το υπηρετώ ακόμα. Όταν ήλθε η ώρα της επιλογής σκέφτηκα επαγγέλματα πιο προσοδοφόρα”.

– Τί πτυχίο περιμένεις;
“Από την σχολή ηλεκτρολόγων-μηχανικών. Όμως, προς το παρόν εργάζομαι σε εταιρία με υπολογιστές”.

– Ζαλιστήκαμε… Παίζεις μπάσκετ. Τελειώνεις ηλεκτρολόγος-μηχανικός. Εργάζεσαι σε υπολογιστές. Είσαι ηθοποιός. Δίκιο είχαμε, που κάποτε σε γράψαμε, ως αθλητή της ΑΕΚ, μαμούνι… Δεν έχεις ησυχία.
“Μα, δεν κάθομαι στην ησυχία μου. Αυτό εννοείται. Δεν μου αρέσει να κάθομαι. Θέλω να βρίσκομαι σε εγρήγορση. Να δημιουργώ. Και να σας πω και κάτι άλλο; Σας είπα, ότι δεν πήγα ακόμα δραματική. Δεν σημαίνει ότι δεν το σκέφτομαι ακόμα. Το σκέφτομαι. Θα δούμε!

Μου αρέσει η υποκριτική. Πρόκειται για εσωτερική ανάγκη, που με ηρεμεί ως άνθρωπο. Μπορεί κάποτε, στο σχολείο, να το έβλεπα όντως ως χαβαλέ και πήγα στην θεατρική ομάδα μόνο και μόνο για να χάνω μάθημα, αλλά μου αρέσει”.

– Τραγουδάς κιόλας;
“Προς το παρόν παίζω κιθάρα. Παίζω κιθάρα από μικρός. Αν χρειαστεί και τραγούδι, θα το… προσπαθήσω”.

– Ο ρόλος που είχες την περασμένη περίοδο στο θέατρο;
“Έκανα έναν ερημίτη μοναχό… οκτακοσίων ετών στο ιταλικό παραμύθι “Ήτανε μια φορά” (σ.σ. πρόκειται για στόρι που αφορά στην Μεγάλη Ελλάδα, στην ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία), στο θέατρο Ειλισσός, στο Μετς. Με την θεατρική ομάδα Pot Of Gold”.

– Τελικά, δεν το έβαλες κάτω, που δεν έκανες καριέρα στην ΑΕΚ. Το ταλέντο σου ξεχειλίζει και διοχετεύεται αλλού.
“Δεν ξέρω πόσο ταλέντο έχω στην υποκριτική, αλλά κάνω κάτι που μ’ αρέσει πολύ. Όπως σας ξαναείπα, καταθέτω και την ψυχή μου γι’ αυτό. Από κει και πέρα, δεν σημαίνει , ότι δεν με έχει πειράξει, που δεν προχώρησα, σε πιο υψηλά επίπεδα στο μπάσκετ. Ήταν και το ύψος μου. Ήταν ενδεχομένως κι άλλα, που δεν βοήθησαν. Σε κάθε περίπτωση, δεν μου ήταν και δεν μου είναι αδιάφορη η ΑΕΚ.

Ήταν πολύ δυνατό το συναίσθημα να φοράω την φανέλα της ομάδας, που αγαπάω από παιδί, και από την εφηβική ομάδα, να προβιβάζομαι κάποια στιγμή στην ανδρική ομάδα και να συμμετέχω και στο πρωτάθλημα της Α1. Και να ζω αυτό τον υπέροχο κόσμο της ΑΕΚ. Ήταν κάτι φοβερό… Μακάρι, να έκανα κάτι περισσότερο. Τέλος πάντων, στο μπάσκετ βρίσκομαι. Υπάρχω. Και είναι κι αυτό όμορφο”.

– Πιο έντονη ανάμνησή σου στην ΑΕΚ; Η οδυνηρή με την αγκωνιά στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς (σ.σ. υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες, που απαθανάτισαν το γεγονός) να σπεύδει να μιλήσει στον αιμόφυρτο Κακαβά;
“Είναι μια έντονη ανάμνηση όντως. Και οι φωτογραφίες να μην υπήρχαν, πώς να ξεχάσεις την αγκωνιά του Βούγιανιτς, όταν ακόμα… αχνοφαίνονται τα σημάδια από τα ράμματα πάνω από το φρύδι; Οπωσδήποτε, δεν ξεχνώ και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος έσπευσε να μου πει, ότι ο παίκτης του δεν το έκανε επίτηδες και βεβαίως, ήθελε να δει και πώς είμαι…”.

– Στα ελληνικά ή στα αγγλικά σου μίλησε;
“Στα αγγλικά…”

– Θα μας καλέσεις στη νέα παράσταση;
“Είμαστε έτοιμοι. Θεατρικό χώρο ψάχνουμε. Θα σας καλέσω και σας, και όλο το …ελληνικό μπάσκετ”.

– Μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για θέατρο. Έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία και εμείς. Πρέπει να κλείσουμε όμως. Σ’ ευχαριστούμε για την συνέντευξη.
“Είναι αλήθεια ότι έχω πληροφορηθεί και για τις δικές σας σχετικές… αναζητήσεις! Πάντα θα είμαι στην διάθεσή σας να μιλήσουμε και για μπάσκετ και για θέατρο. Εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε. Και με την ευκαιρία, εύχομαι στη νέα προσπάθειά σας, στο ebasket.gr, κάθε επιτυχία”.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…